Uutiset

Alumni Anna Pakkala: Toivoisin, että yhä useampi nuori harkitsisi vakavasti yrittäjyyttä urapolkuna

Anna Pakkala vastasi vuonna 2018 Slushin vastuullisuudesta sekä kestävästä kehityksestä. Nykyisin Pakkala työskentelee Compensatella Brand Managerina (2020).
School of Business alumna Anna Pakkala

Kuka olet? Mitä opiskelit Kauppiksessa ja milloin valmistuit?

Olen Anna Pakkala ja valmistuin Kauppiksesta keväällä 2018 Creative Sustainability -maisteriohjelmasta. Opiskelin Aallossa vain maisterin tutkinnon, sillä suoritin kandin jo aiemmin ulkomailla. Kanditutkinnossani pääaineenani oli markkinointi, ja olin 5 vuotta työelämässä kandin jälkeen ennen paluuta maisterinopintoihin.

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää opinnoissa tai mistä on ollut eniten hyötyä työllistymisen näkökulmasta?

Poikkitieteelliset työryhmät ovat olleet valtavan tärkeä pohja niille kanssakäymisille, jotka ovat jokapäiväistä työssäni. Aalto-laajuisilla kursseilla ja ryhmissä oppii paremmin hahmottamaan erilaisten ihmisten näkökulmia etenkin eri opiskelutaustojen kannalta – tämä osaltaan peilaa työelämän eri sektoreiden, sidosryhmien ja yrityksen eri osastojen ihmisten näkökulmia.

Toimit Slushissa Head of Sustainability -tehtävässä. Miten päädyit mukaan Slushiin ja miksi lähdit siihen? Miten Slush on mielestäsi relevantti opiskelijoiden näkökulmasta?

Lähdin Slushiin vuonna 2016 vapaaehtoiseksi Sustainability-tiimiin. Olin juuri muuttanut takaisin Suomeen ja ensimmäistä kertaa Helsinkiin, ja olin jo 10 vuoden ajan ollut erilaisissa tapahtumissa vapaaehtoisena. Näin vapaaehtoisuuden hyvänä tapana oppia lisää Slushista organisaationa sekä ihan vain tavata ihmisiä ja saada lisää suomalaista työkokemusta.

Myös yrittäjyys on aina kiinnostanut, ja tulin opiskelemaan Aaltoon hyvin määrätietoisena siitä, että tämä tie johtaa minut jollain tapaa oman yrityksen perustamiseen. Vuonna 2017 olin taas vapaaehtoisena Slushin Global Impact Accelerator -ohjelmassa, ja tänä vuonna olenkin mukana Slushissa koko vuoden.

Tässä kaikessa kiteytyy se, miksi Slush on minusta relevantti opiskelijoille. Vapaaehtoisenakin sieltä voi saada runsaasti työkokemusta, kun näkee, miten näin iso organisaatio pyörii. Toivoisin myös, että yhä useampi nuori harkitsisi vakavasti yrittäjyyttä urapolkuna, sillä nyt jos koskaan tarvitaan maailmassa sellaisia ihmisiä, jotka uskaltavat ratkaista kiperiä ongelmia uusilla tavoilla.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Olisin enemmän mukana sellaisissa tapahtumissa, joissa pääsee esimerkiksi juttelemaan yritysten edustajien kanssa tai käymään yritysvierailuilla. Se on todella ainutlaatuinen aika, kun voit opiskelijana ottaa yhteyttä melkein keneen vain ja pyytää heiltä neuvoja tai kuulla tarinoita heidän työstään. Työelämässä tämä on toki edelleen mahdollista, mutta opiskelijana näitä tilaisuuksia on todella paljon tarjolla.

En kuitenkaan ottaisi liikaa paineita siitä, että kaikessa pitää olla mukana. Toki pitää ja kannattaa luoda verkostoa ja tutustua erilaisiin ihmisiin ja järjestöihin. Mutta joskus on ihan OK sanoa ei ja vain pitää rauhallinen koti-ilta ja lukea vaikka kirjaa.

Lisätiedot:

Tällä hetkellä (2020) Pakkala työskentelee Brand Managerina Compensatella. 

Tutustu tarkemmin Anna Pakkalan urapolkuun LinkedInissä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tohtorikoulutusohjelma keskittyy radioaaltojen energiatehokkuuteen

Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.
Kristo Ovaska, Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022
Nimitykset Julkaistu:

Kristo Ovaska on Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022

”Laaja-alaiselle osaamiselle on työmarkkinoilla suurta kysyntää”, sanoo Kristo Ovaska.
Merja Penttilä
Opinnot Julkaistu:

Merja Penttilälle tieteen akateemikon arvonimi

Penttilä on tutkimuksessaan erikoistunut solutehtaisiin eli eläviiin mikrobeihin, joiden toimintaa muokataan siten, että ne tuottavat biopohjaisia tuotteita esimerkiksi energia-, terveys- ja materiaalisovelluksiin.

Aalto-yliopiston osa-aikainen professori Merja Penttilän ala on bioteknologia ja synteettinen biologia. Hän on erittäin ansioitunut tieteenharjoittaja, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä tutkimusalueellaan. Hänen työllään on myös monimuotoista laajempaa merkitystä yhteiskunnan eri osa-alueilla ja maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemisessa.