Uutiset

ACRE lahjoitti Lego-palikoita päiväkoteihin

Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (ACRE) lahjoittivat yliopiston vanhoja Lego-palikoita Touhula-päiväkodeille. Legot olivat aiemmin yliopiston kampuskehityksen käytössä osana Aallon ja MIT-yliopiston CityScope-yhteisprojektia, mutta projektin jälkeen Legoille haluttiin antaa uusi elämä lasten käsissä.
Lapset leikkivät Lego-palikoilla
Kuva: Milla Uusitalo / ACRE

Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (ACRE) lahjoittivat yliopiston vanhoja Lego-palikoita Touhula-päiväkodeille. Valkoiset Legot olivat aiemmin yliopiston kampuskehityksen käytössä osana Aallon ja MIT-yliopiston (Massachusetts Institute of Technology) CityScope-yhteisprojektia. Projektissa Legoja käytettiin lisätyn todellisuuden alustana, jolla voitiin visualisoida kampuksella erilaisten muuttujien välisiä suhteita sekä simuloida eri projektien vaikutuksia esimerkiksi vaihtamalla eri palikoiden paikkoja tai määrää. Otaniemi toimi projektin prototyyppinä.

Projektin päätyttyä Legoille haluttiin antaa uusi elämä. Osa valkoisista palikoista päätyi Perkkaan koululle Espooseen, ja loput Touhula-päiväkoteihin ympäri Etelä-Suomea. 

”Legoja oli paljon, eikä yliopistolta löytynyt tällaiselle määrälle enää uutta käyttöä. Mietimme yhdessä, missä Legoille olisi varmasti tarvetta, ja mieleen tuli päiväkodit. Sitten vain tuumasta toimeen”, sanoo ACREn toimitilapäällikkö Jukka Salmisto

Touhula-päiväkodeissa rakennuspalikat otettiin innostuneena ja iloisena vastaan. Espoon Tikasmäen Touhulassa Lego-laatikot avattiin saman tien ja lapset päästivät mielikuvituksensa valloilleen.

Touhula-päiväkodin aikuisia ja ACRElaisia
Yksi erä Legoja tuotiin Espoon Tikasmäen Touhulaan. Kuvassa aluejohtaja Pirjo Kosonen/Touhula, toimitilapäällikkö Jukka Salmisto/ACRE, kohdepäällikkö Mikko Aho/ACRE sekä päiväkodin johtaja Daliah Javne/Touhula.

”Varhaiskasvatuksen näkökulmasta Legot toimivat erilaisia lapsia yhdistävänä tekijänä. Rakennuspalikoiden kieli on universaali, jonka jokainen ymmärtää! Legot mahdollistavat niin yhteisleikin kuin yksilöllisen ideoinninkin sekä sosiaalisten taitojen ja tunteiden käsittelyn kehittymisen. Lisäksi ne tukevat loogista ja matemaattista ajattelua. 

Näin iso määrä rakennuspalikoita mahdollistaa myös sen, että jokaisen leikin jälkeen rakennettua ei tarvitse purkaa, vaan sen voi jättää odottamaan jatkokehittelyä ja silti Legoja riittää vielä muille lapsille”, sanoo Tikasmäen Touhula-päiväkodin johtaja Daliah Javne.

Lapset leikkivät Legoilla
Legot otettiin heti käyttöön lasten leikkeihin.

Lego-lahjoitus herätti heti myös Touhulan aluejohtaja Pirjo Kososen ideoimaan päiväkotien välisiä yhteistyöprojekteja:

”Lahjoitus yhdistää hienosti Etelä-Suomen Touhuloita. Nyt kun useampi Touhula on saanut erän samanlaisia palikoita, voimme miettiä myös päiväkoteja yhdistäviä projekteja. Tehdään vaikka yhteinen Legojen talvimaailma -näyttely ja valokuvataan se."

Valkoisista Lego-palikoista alkoikin lasten käsissä heti valmistua monenlaisia rakennelmia.

Aalto-yliopistokiinteistöt - ACRE

Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE) ylläpitää, kehittää ja vuokraa Aalto-yliopiston tiloja Otaniemessä ja Töölössä. Luomme uusia konsepteja ja yhteiskäyttöisiä tiloja myös yliopiston ulkopuolisille tahoille muodostaen Otaniemestä ainutlaatuisen yhteistyökeskittymän ja maailman innostavimman kampuksen.

Students with bicycles in Otaniemi

ACRE-päivä 5.10.2023

Tule mukaan syksyn innostavimpaan kampustapahtumaan osana Aalto Wellbeing Weekiä! Tuhtia kampusasiaa, lounasta ja kahvia tarjolla.

ACRE jumala
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Aalto Space mockup ravintolatarjonnasta
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ravintolapalvelut Aalto Spaceen - testaa ja voita!

Testaa, löydätkö kampuksen ravintolat Aalto Space -sovelluksesta ja voita kesäisiä palkintoja.
Aalto Digital Creatives visual image
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Haku Aalto-yliopiston luovien alojen esihautomo-ohjelmaan on auki – hakuaikaa on 16.9.2024 asti

Aalto Digital Creatives -esihautomon kuudes kierros alkaa lokakuussa. Hae mukaan nyt!
Anne Sunikka, Anton Sigfrids and Pekka Marttinen
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 kokosivat yhteen avoimuuden asiantuntijoita ympäri Suomen

Yli 90 osallistujaa paikan päällä ja 90 osallistujaa Zoomissa kuunteli esityksiä tekoälystä, lakiaiheista ja datan hallinnasta sekä avoimen tieteen ajankohtaisista asioista Suomessa. Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Aalto-yliopisto, VTT ja avoimen tieteen koordinaatio.