Uutiset

Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2022–2024 – kerro näkemyksesi

Miten tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja osallisuutta olisi kehitettävä yhteisössämme? Aaltolainen, osallistu valmisteluun jakamalla ideasi keskustelussa Aalto.fi-sivustolla 7.6. mennessä.
A group of people laughing together outside in a tent

Edit 25.5.2021: Keskusteluaikaa jatkettu 7.6. saakka.

* * *

Aalto-yliopisto on sitoutunut vahvasti edistämään tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, monimuotoisuutta ja osallisuutta sekä rakentamaan yhteisön, johon kaikki voivat tuntea kuuluvansa ja jossa jokaisella on tasavertainen mahdollisuus edistää ammatillisia ja koulutuksellisia tavoitteitaan sekä toimia täyspainoisesti yliopistoyhteisön jäsenenä.

Tasa-arvo, yhdenvertaisuus, monimuotoisuus ja osallisuus ovat osa arvopohjaamme, ja ne tukevat yhteisömme hyvinvointia, luovuutta ja kykyä edistää maailmanluokan tutkimusta, opetusta ja vaikuttavuutta. Strategiamme mukaisesti yksi arvomme on yhteistyö, ja sen mukainen tapa toimia korostaa, että yhteisön monimuotoisuus on vahvuutemme, ja yhdessä saamme aikaan enemmän. 

Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa määritellään, miten edistämme yhteisömme tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, monimuotoisuutta ja osallisuutta. Nykyinen suunnitelma ulottuu 2021 loppuun asti, ja uusi suunnitelma vuosille 2022–2024 valmistellaan tämän vuoden aikana.

Rakennamme tasa-arvosuunnitelmaamme yhteisölähtöisesti ja pyydämme sinua antamaan palautettaAalto.fi-sivustolla olevan avoimen kommentointialustan välityksellä.

”Kutsun lämpimästi koko Aalto-yhteisön esittämään ideoita ja näkemyksiä seuraavaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa varten. Haluamme varmistaa, että keskitymme yhteisömme tärkeinä pitämiin kysymyksiin ja ryhdymme sellaisiin toimiin, joista kaikki olemme samaa mieltä. Näin edistämme parhaiten tasa-arvoista, yhdenvertaista ja monimuotoista ympäristöä. Osallisuutta vaaliva yhteisö mahdollistaa paremman tutkimuksen, koulutuksen ja vaikuttavuuden, joten tämä on todella tärkeää Aalto-yliopiston tulevaisuuden kannalta”, provosti Kristiina Mäkelä sanoo.

Palautteesi on arvokasta – tervetuloa jakamaan näkemyksesi Aalto.fi-sivustolla käytävässä keskustelussa 7. kesäkuuta mennessä alla. Voit antaa palautetta ja tarjota ideoita suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kirjauduthan sisään Aalto-tunnuksillasi.

Lisätietoa ja inspiraatiota

Lue lisää tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta monimuotoisuudesta ja osallisuudesta Aalto-yliopistossa ja tutustu nykyiseen Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan uudistetuilla verkkosivuilla Aalto.fi:ssä.

Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.

Yhdenvertainen, monimuotoinen ja inklusiivinen Aalto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.