Uutiset

Aalto-yliopiston taiteen ja muotoilun ala nousi jo maailman 7. parhaaksi

Tuoreessa QS:n yliopistovertailussa Aallon arkkitehtuurin ala kiri sijalle 42. Myös liiketoiminta ja johtaminen oli sadan parhaan joukossa.
QS World University Rankings by Subject 2019

QS World University Rankings on julkaissut vuoden 2019 alakohtaiset vertailunsa. Ranking-listalla oli mukana 48 tieteenalaa. Aalto-yliopisto arvioitiin maailman seitsemänneksi parhaaksi yliopistoksi taiteen ja muotoilun alalla (art & design), kun sijoitus oli edellisvuonna yhdeksäs. Arkkitehtuurin alalla (architecture / built environment) Aallon sijoitus nousi sijalta 46 sijalle 42.

"Taiteen ja muotoilun sijoittuminen seitsemänneksi tiukassa maailmanlaajuisessa kilpailussa on meille huikea saavutus. On hienoa, että yhteisömme korkeatasoista osaamista arvostetaan," sanoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Anna Valtonen.

Maailman sadan parhaan yliopiston joukossa oli myös Aalto-yliopiston liiketoiminta ja johtaminen (business & management studies). Sijoitus pysyi viimevuotiseen tapaan välillä 51–100.

Aalto-yliopisto sijoittui luokkaan 101–150 maailmassa seuraavilla aloilla: tietotekniikka (computer science & information systems), rakennustekniikka (civil & structural engineering), sähkötekniikka (electrical & electronic engineering), materiaalitutkimus (materials science), laskentatoimi ja rahoitus (accounting & finance) ja viestintä ja media (communication & media studies).

Lisäksi 200 parhaan joukossa olivat sijoilla 151–200 kemian tekniikka (chemical engineering), konetekniikka (mechanical, aeronautical & manufacturig engineering), taloustiede (economics & econometrics) ja ympäristötieteet (environmental sciences).

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Ranking vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Edellisellä QS:n yleisvertailussa Aalto oli sijalla 140. Kesäkuussa QS julkaisi listauksen alle 50-vuotiaista yliopistosta, ja tässä vertailussa Aalto oli yhdeksäs maailmassa.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle merkityksellisempiä ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.
 

Lue lisää:
QS World University Rankings by Subject 2019
(topuniversities.com)
Aalto sijoittui jälleen nuorten yliopistojen kärkikymmenikköön (21.6.2018)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.