Uutiset

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu jatkaa upeasti 6. sijalla maailmassa

Yhteensä kuusi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.
QS-ranking tulos 2021

QS World University Rankings julkaisi vuoden 2022 alakohtaiset vertailunsa 6. huhtikuuta. Rankingissä oli mukana 51 tieteenalaa yli 1500 yliopistosta ympäri maailmaa.

Aalto-yliopiston taiteen ja muotoilun (art & design) sijoitus pysyi vahvana ja oli kuudes maailmassa.

”Taide ja muotoilu avaavat uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisuja maailman isoihin haasteisiin. On hienoa kuulua tällä alueella maailman kärkijoukkoon, suuri kiitos siitä koko yhteisöllemme”, iloitsee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen.

Arkkitehtuuri ja rakennettu ympäristö (architecture & built environment) säilytti paikkansa viidenkymmenen parhaan joukossa sijoituksellaan 42 (viime vuonna 42).  

Aalto-yliopisto aloista sadan parhaan joukkoon maailmassa ylsivät liiketaloustiede ja johtaminen (business and management studies) sijalla 74 (71), tietojärjestelmät (computer science & information systems) sijalla 84 (96), sähkötekniikka (electrical & electronic engineering) sijalla 97 (79) ja materiaalitiede (materials science) sijalla 95 (98).

Parhaiten QS:n vertailussa pärjäsivät tänä vuonna MIT (Massachusetts Institute of Technology) ja Harvardin yliopisto, joissa molemmissa 12 alaa saavutti ykköspaikan.

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Rankings vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Viime kesänä julkaistulla QS:n yleisranking-listalla Aalto oli sijalla 112.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle relevanteimpia ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.

Lue lisää:
QS World University Rankings by Subject 2022

Lisätietoja:
Tuomas Auvinen
dekaani, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
puh. 050 64848, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto_University_ARTS_Summer_School_2022_International_students_photo_Mikko_Raskinen_029 (1).jpg
Yliopisto Julkaistu:

Monet ulkomaalaiset opiskelijat jäävät mielellään töihin Suomeen

Työharjoittelupaikan tarjoaminen kansainväliselle osaajalle on hyvä ensikosketus yritykselle monikulttuurisuuteen.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.