Uutiset

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler voittivat Habitare-suunnittelukilpailun 2023.

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler muodostivat ryhmän, joka voitti muotoilu kilpailun työllään HABIT. HABIT on moderniin kaupunkiympäristöön sopiva tulisija, joka mahdollistaa ihmisten kokoontumisen yhteen. Yksilölliseten tulisijojen valmistuksessa on hyödynyttey matalan teknologian prosessia, joka mahdollistaa rakennusjätteen käytön uutena materiaalilähteenä.

Kilpailun päätuomarina toiminut muotoilija Harri Koski kiitti ryhmää innovatiivisesta työstä: "Erityisen hienoa tässä teoksessa on materiaalin tutkimus- ja kehitystyö, jossa on luotu rakennusjätteestä jotain kestävää, pitkäikäistä ja yhteisöllistä." Kun sementti korvataan geopolymeereillä, pystytään betonin valmistuksen hiilijalanjälkeä laskea merkittävästi. HABIT hyödyntää uudelleen paikallisia, sivutuotteina syntyviä materiaaleja, nostaen ne keskiöön sosiaalisissa tarkoituksissa ja mahdollistaen yhteisöllistä kokoontumista. 

"Näyttelymme teema keskittyi narratiiviin vanhan tavan uudistetusta käsitteestä: uusien yhdessäolon muotojen luomiseen avoimessa tilassa, sekä rakennusjätteen/tiilijätteen uudelleenkäyttöön", tiimi kuvailee näyttelyään Habitaressa. "Lopputulos on käytännöllinen ja esteettinen ja täyttää kilpailun teeman ja kaikki annetut arvostelukriteerit”, Koskinen kiteyttää voittajan valintaa. 

Lähde uutiselle: https://habitare.messukeskus.com/nayttelyt/habitare-suunnittelukilpailu/ 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.