Uutiset

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler voittivat Habitare-suunnittelukilpailun 2023.

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler muodostivat ryhmän, joka voitti muotoilu kilpailun työllään HABIT. HABIT on moderniin kaupunkiympäristöön sopiva tulisija, joka mahdollistaa ihmisten kokoontumisen yhteen. Yksilölliseten tulisijojen valmistuksessa on hyödynyttey matalan teknologian prosessia, joka mahdollistaa rakennusjätteen käytön uutena materiaalilähteenä.

Kilpailun päätuomarina toiminut muotoilija Harri Koski kiitti ryhmää innovatiivisesta työstä: "Erityisen hienoa tässä teoksessa on materiaalin tutkimus- ja kehitystyö, jossa on luotu rakennusjätteestä jotain kestävää, pitkäikäistä ja yhteisöllistä." Kun sementti korvataan geopolymeereillä, pystytään betonin valmistuksen hiilijalanjälkeä laskea merkittävästi. HABIT hyödyntää uudelleen paikallisia, sivutuotteina syntyviä materiaaleja, nostaen ne keskiöön sosiaalisissa tarkoituksissa ja mahdollistaen yhteisöllistä kokoontumista. 

"Näyttelymme teema keskittyi narratiiviin vanhan tavan uudistetusta käsitteestä: uusien yhdessäolon muotojen luomiseen avoimessa tilassa, sekä rakennusjätteen/tiilijätteen uudelleenkäyttöön", tiimi kuvailee näyttelyään Habitaressa. "Lopputulos on käytännöllinen ja esteettinen ja täyttää kilpailun teeman ja kaikki annetut arvostelukriteerit”, Koskinen kiteyttää voittajan valintaa. 

Lähde uutiselle: https://habitare.messukeskus.com/nayttelyt/habitare-suunnittelukilpailu/ 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä istuu nojatuoleissa vastakkain ja keskustelee puhuen mikrofoneihin. Käynnissä on podcast-nauhoitus.
Yliopisto Julkaistu:

Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.
Aalto University School of Business exterior February 2019 Photo: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Kestävällä rakentamisella saatiin toimiva ja viihtyisä Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulu lämpiää maahan kaivetuilla 74 maalämpökaivolla.
Mustaa puuta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Otaniemessä kehitetty uusi supermusta materiaali puusta

Tieteen ja teknologian alati kehittyvässä maailmassa on tiettyjä ilmiöitä, jotka kiehtovat jatkuvasti niin tieteentekijöitä, taiteilijoita kuin suurta yleisöäkin. Yksi tällainen ilmiö on supermustat materiaalit.
Oskari Vilamon palkinnot
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

Aalto-yliopistosta palkittiin kolme väitöskirjaa ja kolme diplomityötä.