Uutiset

Aalto-yliopiston projektista alkaneen Kutsuplus-palvelun suosio on kasvanut rajusti syksyn 2014 aikana

Aalto-yliopiston tietotekniikan laitokselta alkunsa saaneen Kutsuplus-palvelun suosio on kasvanut rajusti syksyn 2014 aikana

Kutsuplus yhdistää bussin ja taksin parhaat puolet: asiakas voi tilata auton tekstiviestillä tai netissä lähimmälle pysäkille ja auto vie hänet määränpääpysäkille selvästi taksia halvemmalla. Matka taittuu mahdollisesti muutaman muun matkustajan kanssa, mutta jokaiseen kadunkulmaan pysähtyminen ei hidasta menoa. Tällä hetkellä 15 Kutsuplus minibussia kiertelee Kehä I:sen sisällä ja tilausten määrä kuukaudessa on lisääntynyt sadoilla tai jopa yli tuhannella. Aalto-yliopisto, HSL, Liikennevirasto ja Ajelo Ltd. aloittivat Kutsuplus-palvelun lokakuussa 2012 Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen tutkimusprojektin pohjalta. HSL:n palvelu toimii Ajelo Ltd:n alustalla, jossa tietokoneohjelma jakaa matkat autoille ja tekee reittijärjestyksen. Tiettävästi tämä tietokoneohjelman avulla toimiva palvelu on toistaiseksi ainutlaatuinen maailmassa.   

http://www.ajelo.com/

http://www.hs.fi/paivanlehti/26112014/kaupunki/Uusi+kulkupeli+on+marraskuun+pelastus/a1416895106026

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
Kolme iloista ihmistä verkostoitumassa.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Monilla suomalaisilla yrityksillä olisi paljon opittavaa japanilaisesta palvelukulttuurista

Tuoreessa tietokirjassa ”Omotenashi – Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta?” kerrotaan, millä tavoin luodaan ylivoimainen asiakaskokemus arkisissakin kohtaamisissa.