Uutiset

Aalto-yliopiston Näytös23 haastaa normeja ja korostaa muodin syrjimättömyyttä

Aalto-yliopiston opiskelijamuotinäytös Näytös23 järjestetään Otaniemen kampuksella perjantaina 26.5. klo 20. Kutsuvierastapahtumaa on mahdollista seurata Instagramissa @aalto_fashion
Yleisöä Aalto-yliopiston Naytos18 -tapahtumassa kuva Mikko Raskinen
Näytös18-tunnelmia. Kuva: Mikko Raskinen

Muotiala elää merkittävää murroskautta. Kestävästi valmistetusta muodista tulee kovaa vauhtia valtavirtaa, ja alalta vaaditaan yhä enenevässä määrin yhteiskunnallista ja sosiaalista vastuullisuutta kuten moninaisuuden ja osallisuuden lisäämistä. Osaavimmat suunnittelijat paitsi ilmaisevat luovuuttaan myös pyrkivät luomaan alalle positiivista muutosta. 

Katseet kohdistuvat toukokuun lopussa Aalto-yliopistoon, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä tekijänä maailman muoti-, vaatetus- ja tekstiilialoilla. Aallon opiskelijoiden mallistoja esitellään vuotuisessa muotinäytöksessä. Näytös on kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä muotitapahtumistaja osa laajempaa Fashion in Helsinki -muotiviikkoa. 

”Tänäkin vuonna teemoissa toistuu muodin kestävyys. Useissa mallistoissa hyödynnetään kierrätettyjä ja uusiokäytettyjä materiaaleja. Tämän rinnalla korostuvat ajatukset muodin syrjimättömyydestä. Nuoret suunnittelijat ottavat roolia kehoon liittyvien normien haastajina”, sanoo muodin kandidaattiohjelman vetäjä Ilona Hyötyläinen.

Näytös23-tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Aalto-yliopiston eri tiimien kanssa. Muodin opiskelijoiden ja opettajien lisäksi Aallon äänisuunnittelu, Aalto Studios -mediakeskus sekä koulun työpajamestarit ovat osallistuneet tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. 

Näytös23 esittelee Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelman maisteri- ja kandidaattiopiskelijoiden mallistoja. Tänä vuonna Näytös23-tapahtuma toteutetaan kutsuvierastapahtumana Otaniemen kampuksella suurjännitehallissa, osoitteessa Otakaari 5. Tapahtumaa on mahdollista seurata vapaasti Instagramin livelähetyksen kautta osoitteessa @aalto_fashion Taustatietoa ja mallistot julkaistaan verkkosivuilla aalto.fashion

Lisäksi kandidaattiopiskelijoiden oma näyttely Aalto Fashion Collaborative Projects on esillä 20.5.–1.6. osoitteessa Fabianinkatu 29. 


Lisätietoja:

aalto.fashion

Aalto Fashion Collaborative Projects -kandinäyttely 
20.5.-1.6.2023 osoitteessa Fabianinkatu 29, Helsinki 
ma-su 12-18

Fashion in Helsinki 24.-27.5.2023
www.fashioninhelsinki.com

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.