Uutiset

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, jotka on suunnattu poikkitieteelliselle ja kansainväliselle osallistujakunnalle.
.

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille on alkanut. Tänä vuonna kesäkoulu tarjoaa viisi uutta kandidaattivaiheen kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia. Aiheet vaihtelevat pelisuunnittelusta ja virtuaalitodellisuudesta biomateriaaleihin ja itsensä johtamiseen. Kun kanditason kesäkoulu mahdollistaa useamman kurssin yhdistelemisen kiinnostuksen osallistujan kohteiden mukaan, maisterikursseilla puolestaan syvennetään osaamista intensiivisen projektityön parissa.

Kesäkurssit kutsuvat opiskelijoita ja jatkuvia oppijoita kaikkialta maailmasta työskentelemään yhdessä kansainvälisessä ja poikkitieteellisessä ympäristössä kahden viikon ajan. Kaikki kurssit järjestetään vehreällä ja merenläheisellä Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella aaltolaisen opetushenkilökunnan johdolla.

“Aalto-yliopiston vahvuudet, erikoispiirteet ja poikkileikkaavat lähestymistavat ovat olleet kesäkurssien suunnittelun ytimessä. Kurssejamme yhdistävät Aalto-yliopistolle ainutlaatuisella tavalla ratkaisut kestävään kehitykseen, radikaali luovuus ja yrittäjämäinen ajattelutapa. Kesäkoulu on vieraileville opiskelijoille upea tilaisuus kokea aaltolainen poikkitieteellinen ja haastepohjainen tapa oppia.” sanoo Laura Kitinoja, kesäkoulun ohjelmajohtaja

Kesäkoulu on vieraileville opiskelijoille upea tilaisuus kokea aaltolainen poikkitieteellinen ja haastepohjainen tapa oppia.

Laura Kitinoja, kesäkoulun ohjelmajohtaja

Enemmän kuin akateeminen kokemus

Kesäkoulu ei ole vain akateeminen oppimiskokemus, vaan myös tapa tutustua ihmisiin ympäri maailmaa ja tutustua uuteen maahan ja kulttuuriin. Aalto-yliopiston kesäkoulun opiskelijat pääsevät nauttimaan kesäisistä suomalaisista aktiviteeteista ja vierailemaan Helsingin alueen kiinnostavissa kohteissa kanssaopiskelijoiden kanssa. Kesäkoulun henkilökunta auttaa opiskelijoita luomalla hauskan ja toimivan vierailun Aalto-yliopistoon.

“Kurssin parasta antia oli tavata ihmisiä eri paikoista ja taustoista. Inspiroiduin heidän töistään ja keskusteluistamme. Oli niin kiinnostavaa jutella kaikille opiskelijoille, professoreille ja kurssihenkilökunnalle ja nähdä heidän omia projektejaan. Keskustelumme olivat minulle suuri inspiraation lähde, ja ne auttoivat minua saamaan uusia ideoita tuleviin projekteihini.

Luentojen ja laboratoriotyöskentelyn jälkeen menimme monesti Helsingin keskustaan metrolla ja vierailimme museoissa, kuten Kansallismuseossa, tai kiertelimme nähtävyyksiä. Kohokohtia olivat saunominen Helsingissä ja viikonlopun päiväretki Viron pääkaupunkiin Tallinnaan.” Natalie Wunder, Nordic Biomaterials Alumni 2022 ja projektipäällikkö Kelheim Fibresilla.

Poikkitieteellinen kurssitarjonta vuodelle 2023

Kanditason kesäkoulu 2023 sisältää kurssit pelisuunnittelusta, virtuaalitodellisuuden perusteista, itsensä johtamisesta, muutoksen johtamisesta ja kiertotaloudesta. Yhdistelemällä kursseja opiskelijat voivat toteuttaa omia oppimistavoitteitaan tai kokeilla itselleen uusia ja innostavia aiheita ensimmäistä kertaa.

Maisterivaiheen kurssit sisältävät paitsi Aalto-yliopiston kesäkoulun tutut suosikkikurssit Digital Business ja Nordic Biomaterials, myös upouuden Radical Creativity -kurssin. Jokainen maisterivaiheen kurssi sisältää kahden viikon intensiivijakson projektityön parissa, ja sitä tukevat luennot, workshopit ja aktiiviset keskustelut monimuotoisen osallistujajoukon kesken.

Aalto-yliopiston kesäkoulu on avoin kaikille ja kursseille hyväksytään opiskelijoita pitkin kevättä.

Summer school students at Aalto University.

Kandidaattivaiheen kesäkurssit

Tarjoamme poikkitieteellisiä akateemisia kesäkursseja kandidaattivaiheen opiskelijoille.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
Two Aalto University students laughing while experimenting or cooking on campus.

Maisterivaiheen kesäkurssit

Tarjoamme poikkitieteellisiä akateemisia kesäkursseja oppijoille, jotka ovat suorittaneet kandidaatintutkinnon.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
Aalto-yliopiston kesäkoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Campus sustainability event crowd
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ennätysmäärä aaltolaisia hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa

Tapahtuman ohjelmassa kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja kampuksen kestävästä kehityksestä, hyvinvointiin keskittyen.
Aalto employees
Yliopisto Julkaistu:

Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen neuvottelutulos hyväksytty

Yliopistojen yleinen työehtosopimus 2023–2025 hyväksyttiin Sivistan ja palkansaajaliittojen hallinnoissa 30.3.2023.
Kolme iloista opiskelijaa istuu portailla ja yksi opiskelija näyttää läppäriltään jotain muille.
Opinnot Julkaistu:

FITechin kesän kurssitarjonta on julkaistu – tutustu ja hae!

Kesän kurssien haku käynnistyy 4.4.2023.
Alumnus Henri Yoki
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henri Yoki: Kun lapseni kysyvät, mitä isi tekee, vastaan, että ratkaisen ilmastokriisiä

Diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Henri Yoki perusti ensimmäisen yrityksensä opiskellessaan kansainvälistä liiketoimintaa Kauppakorkeakoulussa. Nykyään hän on perustaja ja toimitusjohtaja vihreään energiasiirtymään keskittyvässä yrityksessä, jossa hän pääsee soveltamaan laajasti kaikkea uransa ja opintojensa aikana oppimaansa.