Uutiset

Aalto-yliopiston ja intialaisen ARTPARK-säätiön yhteistyö vahvistaa digitaalista kansalaisuutta

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on aloittanut yhteistyön ARTPARKin (AI & Robotics Technology Park) kanssa. ARTPARK on Intian tiedeinstituutin tukema, voittoa tavoittelematon säätiö.
ARTPARK (AI & Robotics Technology Park)
Kuva: ARTPARK

ARTPARK ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloittavat tutkimus- ja kehitystyökumppanuuden. Yhteistyön tavoitteena on kehittää erityisesti taide- ja muotoilulähtöistä, tekoälyyn liittyvää opetuksellista toimintaa.

Tekoälyn ja koneoppimisen kaltaisista teknologioista on tulossa yhä tärkeämpiä arkielämässä. Tämä tarkoittaa, että ihmiset tarvitsevat uusia kansalaistaitoja, jotta he osaavat sujuvasti ja aktiivisesti liikkua digitaalisessa maailmassa. Hyvät digitaaliset kyvyt ovat tarpeen, kun teknologioita halutaan käyttää hyvin edistyneillä tavoilla sekä kun halutaan pohtia teknologioiden etiikkaa. Mutta miten varustaa erityisesti nuoret olennaisilla kyvyillä ja tarvittavalla ajattelutavalla? Voisivatko uudet pedagogiset menetelmät ja tekoälyn osallistava käyttö edistää kriittistä ja osallistavaa digitaalista kansalaisuutta?

Tässä kansainvälisessä kumppanuushankkeessa aihetta tarkastellaan Aalto-yliopiston ja Oulun yliopiston tutkijoiden sekä Intian tiedeinstituutin, ARTPARKin ja Srishti Manipal Institute of Art, Design and Technologyn tutkijoiden yhteistyönä Bangaloressa, Intiassa.

Ensisijainen kohderyhmä ovat nuoret oppijat, erityisesti lapset koulun iltapäivätoiminnassa. Myös ammattikasvattajat ja institutioiden edustajat ovat hankkeen fokuksessa. Yhteistyössä hyödynnetään sekä Suomen että Intian oppimisympäristöjen käytäntöjä. Tavoitteena on yhdessä tutkia, kehittää, toteuttaa ja arvioida pilottioppimista.

Hankkeen tutkijat uskovat, että kriittinen, osallistava ja myös leikkisä oppiminen on ratkaisevan tärkeää kaikkialla maailmassa, mutta erityisesti syrjäytyneiden lasten ja yhteisöjen kanssa.

Lisätietoja:

Teemu Leinonen
Associate Professor, New Media Design and Learning
[email protected]
+358 50 351 6796

Nitin Sawhney
Professor of Practice, Computer Science
[email protected]
+358 45 270 8868

ARTPARK

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Elderly people spending time outdoors in the yard and garden, a student work Outdoors by Luiza Sevele
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Muistisairaiden asumisen tueksi tarvitaan joustoa ja yhteisöllisyyttä

Millaisia ovat muistisairaiden tulevaisuuden asumisratkaisut, ja millaisia niiden tulisi olla?
Suomen Akatemia
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Suomen Akatemian avoimen julkaisemisen vaatimukset muuttuvat

Plan S:n mukaista välitöntä avointa julkaisemista edellytetään hankkeissa, jotka on rahoitettu Suomen Akatemian 1.1.2021 jälkeen avaamissa hauissa. Käytännössä uudet vaatimukset koskevat vuonna 2022 alkavia tai jatkorahoituksen saaneita projekteja. Tarkistathan rahoituspäätöksen mukana tulleet rahoitusehdot huolellisesti.
Learning Centre, Main lobby
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Palvelutiskin remontti Harald Herlin -oppimiskeskuksessa alkaa

Palvelutiskin remontti alkaa 27.6.22. Pahoittelemme remontista aiheutuvaa melua.
Juhlapukuihin sonnustauneet ihmiset laskeutuvat portaita alas kohti kameraa
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2022 tekniikan alojen promootiossa ennätysmäärä uusia tohtoreita

Yliopistomaailman arvokkainta akateemista juhlaa vietettiin Otaniemen kampuksella 17. kesäkuuta. Edellinen tohtoripromootio järjestettiin vuonna 2019 ja vuosittaista perinnettä jouduttiin lykkäämään kaksi kertaa. Tästä johtuen tänä vuonna Dipolissa järjestetyt juhlallisuudet olivat ennätyssuuret.