Uutiset

Aalto-yliopiston ja intialaisen ARTPARK-säätiön yhteistyö vahvistaa digitaalista kansalaisuutta

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on aloittanut yhteistyön ARTPARKin (AI & Robotics Technology Park) kanssa. ARTPARK on Intian tiedeinstituutin tukema, voittoa tavoittelematon säätiö.
ARTPARK (AI & Robotics Technology Park)
Kuva: ARTPARK

ARTPARK ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloittavat tutkimus- ja kehitystyökumppanuuden. Yhteistyön tavoitteena on kehittää erityisesti taide- ja muotoilulähtöistä, tekoälyyn liittyvää opetuksellista toimintaa.

Tekoälyn ja koneoppimisen kaltaisista teknologioista on tulossa yhä tärkeämpiä arkielämässä. Tämä tarkoittaa, että ihmiset tarvitsevat uusia kansalaistaitoja, jotta he osaavat sujuvasti ja aktiivisesti liikkua digitaalisessa maailmassa. Hyvät digitaaliset kyvyt ovat tarpeen, kun teknologioita halutaan käyttää hyvin edistyneillä tavoilla sekä kun halutaan pohtia teknologioiden etiikkaa. Mutta miten varustaa erityisesti nuoret olennaisilla kyvyillä ja tarvittavalla ajattelutavalla? Voisivatko uudet pedagogiset menetelmät ja tekoälyn osallistava käyttö edistää kriittistä ja osallistavaa digitaalista kansalaisuutta?

Tässä kansainvälisessä kumppanuushankkeessa aihetta tarkastellaan Aalto-yliopiston ja Oulun yliopiston tutkijoiden sekä Intian tiedeinstituutin, ARTPARKin ja Srishti Manipal Institute of Art, Design and Technologyn tutkijoiden yhteistyönä Bangaloressa, Intiassa.

Ensisijainen kohderyhmä ovat nuoret oppijat, erityisesti lapset koulun iltapäivätoiminnassa. Myös ammattikasvattajat ja institutioiden edustajat ovat hankkeen fokuksessa. Yhteistyössä hyödynnetään sekä Suomen että Intian oppimisympäristöjen käytäntöjä. Tavoitteena on yhdessä tutkia, kehittää, toteuttaa ja arvioida pilottioppimista.

Hankkeen tutkijat uskovat, että kriittinen, osallistava ja myös leikkisä oppiminen on ratkaisevan tärkeää kaikkialla maailmassa, mutta erityisesti syrjäytyneiden lasten ja yhteisöjen kanssa.

Lisätietoja:

Teemu Leinonen
Associate Professor, New Media Design and Learning
[email protected]
+358 50 351 6796

Nitin Sawhney
Professor of Practice, Computer Science
[email protected]
+358 45 270 8868

ARTPARK

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.
Biomateriaaleja
Yhteistyö Julkaistu:

Metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi

Metsäbiotalouden tiedepaneelin ensimmäisen selvityshankkeen tulokset on julkaistu. Laskelmien mukaan metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi ilman lisähakkuita: selvityksen mukaan vuonna 2035 Suomen metsistä voitaisiin saavuttaa jopa 15,6 miljardin euron arvonlisä, mikä tarkoittaa 80 % kasvua verrattuna vuoden 2019 tasoon.