Uutiset

Aalto-yliopiston alumniverkoston johto uudistuu

Alumniverkoston johtoryhmän uusina jäseninä aloittavat Kullah Anderson, Hannu Martola, Sofi Perikangas ja Mia Sirkiä (varapj). Hallituksessa jatkavat Tuula Antola, Kaj Hagros (pj), Markus Nuotto ja Mikko J. Salminen. Niko Ferm on valittu johtamaan alumnineuvostoa.

Kaj Hagros, Mia Sirkiä and Niko Ferm
Alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Kaj Hagros (vas), varapuheenjohtaja Mia Sirkiä ja Alumnineuvoston puheenjohtaja Niko Ferm.

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelän kokoon kutsuma alumniverkoston johtoryhmä aloitti toimintansa vuonna 2019. Johtoryhmä edustaa alumneja, eri korkeakoulujen, kiltojen ja alayhdistysten organisaatioita. Se tuo alumnien näkemyksiä mukaan yliopiston ja erityisesti alumnitoiminnan pitkänajan kehittämiseen. Johtoryhmä myös tukee noin 40 alumniyhdistystä sekä pyrkii synnyttämään uutta alumnitoimintaa Suomessa ja muissa maissa, joissa on Aallon alumneja.  

”100 000 alumnia ovat elintärkeä osa Aalto-yhteisöä. Yliopiston vaikuttavuus yhteiskunnassa näkyy vahvimmin alumniemme toiminnan kautta. Haluamme tarjota alumneille merkityksellisyyttä elämään, mahdollisuuksia kehittyä, verkostoitua ja osallistua yhteisömme toimintaan. Aktiivinen alumniverkosto tukee myös yliopiston kehitystä”, Niemelä sanoo.

Alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Kaj Hagros toivottaa johtoryhmän uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi. ”Eri kouluja ja vuosikursseja edustava johtoryhmämme pyrkii synnyttämään uudenlaisia, monialaisia alumniryhmiä ja tapaamisia. On globaalistikin täysin ainutlaatuista mitä opiskelijamme ja alumnimme ovat saaneet maallemme aikaan muun muassa yrittäjyyden edistämisen saralla. Alumnitoimintaan osallistumisella voi olla sosiaalisen ulottuvuuden ja jatkuvan oppimisen lisäksi yhteiskunnallinen vaikutus”, Hagros sanoo.

Alumnineuvosto tuo yhdistykset yhteen

Alumnineuvosto tarjoaa yhteistyöfoorumin Aallon noin 40 alumniyhdistykselle parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja yhdistysten toiminnan kehittämiseen. Alumnineuvoston puheenjohtajana aloittava Niko Ferm toimii Espoon kaupungin kehityspäällikkönä ja hän on Otaverkko Oy:n hallituksen jäsen. Ferm on ollut aiemmin jäsenenä alumniverkoston johtoryhmässä ja Tekniikan akateemisten (TEK) hallituksessa sekä toiminut Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) puheenjohtajana.

”Aallossa eri alojen opiskelijat ovat jo löytäneet toisensa, mutta alumnitoiminta on vielä monelta osin siiloutunutta. Alumnineuvosto tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden kohdata eri toimijoiden kanssa, järjestää yhdessä tapahtumia sekä synnyttää uudenlaista alumnitoimintaa. Ideana on tarjota alumniyhdistyksille tukea sekä mahdollisuuksia oppia ja tutustua muiden alumniyhdistysten toimintaan”, Ferm sanoo.

Lisätietoa:

 Kaj Hagros

Kaj Hagros

Aalto-yliopiston alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja

Elisa Kouvonen

Päällikkö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tohtorikoulutusohjelma keskittyy radioaaltojen energiatehokkuuteen

Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.
Kristo Ovaska, Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022
Nimitykset Julkaistu:

Kristo Ovaska on Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022

”Laaja-alaiselle osaamiselle on työmarkkinoilla suurta kysyntää”, sanoo Kristo Ovaska.