Uutiset

Aalto-yliopiston alumniverkoston johto uudistuu

Alumniverkoston johtoryhmän uusina jäseninä aloittavat Kullah Anderson, Hannu Martola, Sofi Perikangas ja Mia Sirkiä (varapj). Hallituksessa jatkavat Tuula Antola, Kaj Hagros (pj), Markus Nuotto ja Mikko J. Salminen. Niko Ferm on valittu johtamaan alumnineuvostoa.

Kaj Hagros, Mia Sirkiä and Niko Ferm
Alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Kaj Hagros (vas), varapuheenjohtaja Mia Sirkiä ja Alumnineuvoston puheenjohtaja Niko Ferm.

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelän kokoon kutsuma alumniverkoston johtoryhmä aloitti toimintansa vuonna 2019. Johtoryhmä edustaa alumneja, eri korkeakoulujen, kiltojen ja alayhdistysten organisaatioita. Se tuo alumnien näkemyksiä mukaan yliopiston ja erityisesti alumnitoiminnan pitkänajan kehittämiseen. Johtoryhmä myös tukee noin 40 alumniyhdistystä sekä pyrkii synnyttämään uutta alumnitoimintaa Suomessa ja muissa maissa, joissa on Aallon alumneja.  

”100 000 alumnia ovat elintärkeä osa Aalto-yhteisöä. Yliopiston vaikuttavuus yhteiskunnassa näkyy vahvimmin alumniemme toiminnan kautta. Haluamme tarjota alumneille merkityksellisyyttä elämään, mahdollisuuksia kehittyä, verkostoitua ja osallistua yhteisömme toimintaan. Aktiivinen alumniverkosto tukee myös yliopiston kehitystä”, Niemelä sanoo.

Alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Kaj Hagros toivottaa johtoryhmän uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi. ”Eri kouluja ja vuosikursseja edustava johtoryhmämme pyrkii synnyttämään uudenlaisia, monialaisia alumniryhmiä ja tapaamisia. On globaalistikin täysin ainutlaatuista mitä opiskelijamme ja alumnimme ovat saaneet maallemme aikaan muun muassa yrittäjyyden edistämisen saralla. Alumnitoimintaan osallistumisella voi olla sosiaalisen ulottuvuuden ja jatkuvan oppimisen lisäksi yhteiskunnallinen vaikutus”, Hagros sanoo.

Alumnineuvosto tuo yhdistykset yhteen

Alumnineuvosto tarjoaa yhteistyöfoorumin Aallon noin 40 alumniyhdistykselle parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja yhdistysten toiminnan kehittämiseen. Alumnineuvoston puheenjohtajana aloittava Niko Ferm toimii Espoon kaupungin kehityspäällikkönä ja hän on Otaverkko Oy:n hallituksen jäsen. Ferm on ollut aiemmin jäsenenä alumniverkoston johtoryhmässä ja Tekniikan akateemisten (TEK) hallituksessa sekä toiminut Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) puheenjohtajana.

”Aallossa eri alojen opiskelijat ovat jo löytäneet toisensa, mutta alumnitoiminta on vielä monelta osin siiloutunutta. Alumnineuvosto tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden kohdata eri toimijoiden kanssa, järjestää yhdessä tapahtumia sekä synnyttää uudenlaista alumnitoimintaa. Ideana on tarjota alumniyhdistyksille tukea sekä mahdollisuuksia oppia ja tutustua muiden alumniyhdistysten toimintaan”, Ferm sanoo.

Lisätietoa:

 Kaj Hagros

Kaj Hagros

Aalto-yliopiston alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja

Elisa Kouvonen

Päällikkö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä 2022–2023 Insinööritieteiden korkeakoulussa

Dekaani Gary Marquis on nimittänyt kuusi uutta professoria 1.6.2022–31.5.2023 välisenä aikana.
pionit maljakossa ARTSin promootiobrunssilla 2019
Nimitykset, Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Rehtori on nimittänyt kaksi uutta johtavaa yliopistonlehtoria

Uutisessa kerrotaan kahden uuden johtavan yliopistonlehtorin (johtava yliopistonlehtori) nimittämisestä keväällä 2023. Provosti onnitteli lehtoreiden get together -tapahtumassa 2.3.2023.
Tulevat dekaanit Kari Tammi ja Jussi Ryynänen.
Nimitykset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Kari Tammi ja Jussi Ryynänen on nimitetty dekaaneiksi

Professori Kari Tammi aloittaa 1. heinäkuuta Insinööritieteiden korkeakoulussa ja professori Jussi Ryynänen 1. elokuuta Sähkötekniikan korkeakoulussa.
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.