Uutiset

Aalto-yliopiston alumniverkoston johto uudistuu

Alumniverkoston johtoryhmän uusina jäseninä aloittavat Kullah Anderson, Hannu Martola, Sofi Perikangas ja Mia Sirkiä (varapj). Hallituksessa jatkavat Tuula Antola, Kaj Hagros (pj), Markus Nuotto ja Mikko J. Salminen. Niko Ferm on valittu johtamaan alumnineuvostoa.

Kaj Hagros, Mia Sirkiä and Niko Ferm
Alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Kaj Hagros (vas), varapuheenjohtaja Mia Sirkiä ja Alumnineuvoston puheenjohtaja Niko Ferm.

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelän kokoon kutsuma alumniverkoston johtoryhmä aloitti toimintansa vuonna 2019. Johtoryhmä edustaa alumneja, eri korkeakoulujen, kiltojen ja alayhdistysten organisaatioita. Se tuo alumnien näkemyksiä mukaan yliopiston ja erityisesti alumnitoiminnan pitkänajan kehittämiseen. Johtoryhmä myös tukee noin 40 alumniyhdistystä sekä pyrkii synnyttämään uutta alumnitoimintaa Suomessa ja muissa maissa, joissa on Aallon alumneja.  

”100 000 alumnia ovat elintärkeä osa Aalto-yhteisöä. Yliopiston vaikuttavuus yhteiskunnassa näkyy vahvimmin alumniemme toiminnan kautta. Haluamme tarjota alumneille merkityksellisyyttä elämään, mahdollisuuksia kehittyä, verkostoitua ja osallistua yhteisömme toimintaan. Aktiivinen alumniverkosto tukee myös yliopiston kehitystä”, Niemelä sanoo.

Alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Kaj Hagros toivottaa johtoryhmän uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi. ”Eri kouluja ja vuosikursseja edustava johtoryhmämme pyrkii synnyttämään uudenlaisia, monialaisia alumniryhmiä ja tapaamisia. On globaalistikin täysin ainutlaatuista mitä opiskelijamme ja alumnimme ovat saaneet maallemme aikaan muun muassa yrittäjyyden edistämisen saralla. Alumnitoimintaan osallistumisella voi olla sosiaalisen ulottuvuuden ja jatkuvan oppimisen lisäksi yhteiskunnallinen vaikutus”, Hagros sanoo.

Alumnineuvosto tuo yhdistykset yhteen

Alumnineuvosto tarjoaa yhteistyöfoorumin Aallon noin 40 alumniyhdistykselle parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja yhdistysten toiminnan kehittämiseen. Alumnineuvoston puheenjohtajana aloittava Niko Ferm toimii Espoon kaupungin kehityspäällikkönä ja hän on Otaverkko Oy:n hallituksen jäsen. Ferm on ollut aiemmin jäsenenä alumniverkoston johtoryhmässä ja Tekniikan akateemisten (TEK) hallituksessa sekä toiminut Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) puheenjohtajana.

”Aallossa eri alojen opiskelijat ovat jo löytäneet toisensa, mutta alumnitoiminta on vielä monelta osin siiloutunutta. Alumnineuvosto tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden kohdata eri toimijoiden kanssa, järjestää yhdessä tapahtumia sekä synnyttää uudenlaista alumnitoimintaa. Ideana on tarjota alumniyhdistyksille tukea sekä mahdollisuuksia oppia ja tutustua muiden alumniyhdistysten toimintaan”, Ferm sanoo.

Lisätietoa:

 Kaj Hagros

Kaj Hagros

Aalto-yliopiston alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Työelämäprofessori Irina Viippola
Nimitykset Julkaistu:

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 100-vuotissäätiöltä merkittävä tuki muotoiluopetuksen vahvistamiseksi

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 100-vuotissäätiön mahdollistamaan työelämäprofessorin tehtävään on nimitetty MA Irina Viippola
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Maria Lehto graduation photo
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maria Lehto: Harrastuksillani oli iso vaikutus uraan ja sen kautta sain ensimmäiset johtamiskokemukseni

Maria Lehdon polku nykyisiin tehtäviin Engagement Specialistiksi Kauppakorkeakoulun partneriyritys Konecranesille ei ole ollut täysin suoraviivainen, mutta kokemuksilla on kuitenkin ollut paikkansa ammatillisessa kehityksessä. Hän haluaakin kehottaa opiskelijoita rohkeasti seuraamaan omia kiinnostuksen kohteitaan ja luottamaan siihen, että ne kyllä johtavat lopulta oikeaan suuntaan.