Uutiset

Aalto-yliopiston Aalto ARTS Books -yksikköä koskevat muutosneuvottelut päätökseen

Vuoden 2023 jälkeen yksikkö keskittyy visuaalisten väitöskirjojen julkaisuun.
Aalto ARTS BOOKS Photo Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen

Aalto-yliopiston Aalto ARTS Books -yksikköä koskevat muutosneuvottelut päättyivät 12.12.2022. Neuvotteluiden piirissä oli neljä henkilöä.    

Harkittuaan Aalto ARTS Books -toiminnan jatkoa ja muutosneuvotteluissa esille tuotuja näkökohtia työnantaja on päättänyt sopeuttaa ja uudelleen organisoida julkaisuyksikön toimintaa. Jatkossa yksikkö keskittyy sopeutetuin resurssein väitöskirjatasoisiin, taiteellisiin ja visuaalista erityisosaamista vaativiin opinnäytetöihin ja lopettaa kaupallisen kustannustoiminnan. Tehdyistä kustannussopimuksista pidetään kuitenkin kiinni, ja toiminta jatkuu siltä osin vuoden 2023 loppuun asti.

Koko henkilöstön työsuhteet säilyvät vuoden 2023 loppuun asti, minkä jälkeen kaksi tehtävää lakkaa. Päättyvissä tehtävissä työskentelevät työntekijät pyritään uudelleensijoittamaan muihin tehtäviin Aallon organisaatiossa.

Aalto ARTS Booksin toiminnan supistaminen on yhteydessä Aalto-yliopiston sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laajempaan pyrkimykseen keskittyä ydintehtäviinsä ja organisoida toimintansa ydintehtäviä parhaiten tukevaksi. Suomen nykyisen hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on viime vuosina kasvattanut merkittävästi opiskelijamääriään, samalla kuitenkin korkeakoulun ja koko Aalto-yliopiston suhteellinen rahoitus on pienentynyt. Taloudellisen toimintaympäristön ja julkaisutoiminnan ympäristön muututtua Aalto ARTS Booksin toimintaa arvioitiin uudelleen.

Lisätiedot:

Tuomas Auvinen, dekaani, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
[email protected]
puh. +358 50 64848

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat kehittivät uuden mittaustavan, joka mahdollistaa kvanttitietokoneiden entistä suuremmat kubittimäärät

Aalto-yliopiston tutkijat mittasivat ensimmäisinä maailmassa kubitteja äärimmäisen herkillä lämpöilmaisimilla eli bolometreilla.
perinteinen puhelin
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Irti älypuhelimesta: tutkimus selvitti, mikä saa ihmiset kääntymään yksinkertaisemman teknologian puoleen – ja mitä siitä seuraa

Keskittymiskyvyn vaaliminen, laatuaika lasten kanssa, ja jopa uskonnolliset syyt saavat ihmiset hylkäämään älypuhelimen. Hinta on kuitenkin tuntuva.
Asennusprosessi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittivät ensi kertaa: Yksityisyyttä on vaikea suojella Applelta – välttämättömät sovellukset keräävät tietoja, vaikka niitä ei edes ottaisi käyttöön

Uusi tutkimus kartoitti perusteellisesti välttämättömien sovellusten yksityisyysasetuksia ja laittoi sitten käyttäjät testaamaan, pystyvätkö he Applen ohjeistuksen avulla rajoittamaan tietojensa jakamista. Yksikään ei pystynyt.