Uutiset

Aalto-yliopiston Aalto ARTS Books -yksikköä koskevat muutosneuvottelut päätökseen

Vuoden 2023 jälkeen yksikkö keskittyy visuaalisten väitöskirjojen julkaisuun.
Aalto ARTS BOOKS Photo Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen

Aalto-yliopiston Aalto ARTS Books -yksikköä koskevat muutosneuvottelut päättyivät 12.12.2022. Neuvotteluiden piirissä oli neljä henkilöä.    

Harkittuaan Aalto ARTS Books -toiminnan jatkoa ja muutosneuvotteluissa esille tuotuja näkökohtia työnantaja on päättänyt sopeuttaa ja uudelleen organisoida julkaisuyksikön toimintaa. Jatkossa yksikkö keskittyy sopeutetuin resurssein väitöskirjatasoisiin, taiteellisiin ja visuaalista erityisosaamista vaativiin opinnäytetöihin ja lopettaa kaupallisen kustannustoiminnan. Tehdyistä kustannussopimuksista pidetään kuitenkin kiinni, ja toiminta jatkuu siltä osin vuoden 2023 loppuun asti.

Koko henkilöstön työsuhteet säilyvät vuoden 2023 loppuun asti, minkä jälkeen kaksi tehtävää lakkaa. Päättyvissä tehtävissä työskentelevät työntekijät pyritään uudelleensijoittamaan muihin tehtäviin Aallon organisaatiossa.

Aalto ARTS Booksin toiminnan supistaminen on yhteydessä Aalto-yliopiston sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laajempaan pyrkimykseen keskittyä ydintehtäviinsä ja organisoida toimintansa ydintehtäviä parhaiten tukevaksi. Suomen nykyisen hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on viime vuosina kasvattanut merkittävästi opiskelijamääriään, samalla kuitenkin korkeakoulun ja koko Aalto-yliopiston suhteellinen rahoitus on pienentynyt. Taloudellisen toimintaympäristön ja julkaisutoiminnan ympäristön muututtua Aalto ARTS Booksin toimintaa arvioitiin uudelleen.

Lisätiedot:

Tuomas Auvinen, dekaani, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
[email protected]
puh. +358 50 64848

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Microscopic image of giant gas vesicles.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat tehokkaan varjoaineen kuorruttamalla kuplia proteiinilla

Bakteerien solunsisäisten kelluntakuplien inspiroimat tutkijat kehittivät samanlaisen tekniikan pienten kaasuvesikkelien kuorruttamiseen sienistä saatavalla proteiinilla. Lopputuloksena syntyvät kuplat ovat turvallisia ja erittäin stabiileja, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää esimerkiksi ultraäänitutkimuksen varjoaineena.
Olli Halminen, photo by Jutta Kalli
Mediatiedotteet Julkaistu:

Väitöstutkimus: ”Jarrutustehokkuus” lisäisi ikääntyneiden hyvinvointia ja toisi yhteiskunnalle säästöjä – ja voisi estää sairaaloiden päivystyskaaoksen

Suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa johdetaan monin paikoin hajanaisesti pala kerrallaan. Näin kertoo Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitokselta väittelevä Olli Halminen, joka tutki ikääntyneiden palveluiden kokonaisuutta Suomessa – ja selvitti, miten niitä voisi johtaa paremmin.
Kuvituskuva, askelia: Aalto-yliopisto / Kristian Presnal
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hankkija, hajauttaja vai jokin muu? Näin Suomen 309 kuntaa ovat järjestäneet sote-palvelunsa

Tutkimustulokset ja käytännön kokemukset sote-palvelujen yksityistämisen kannattavuudesta ovat ristiriitaisia.
Picture of OtaNano lab equipment.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kvanttitutkijat löysivät uuden tavan nähdä katsomatta

Aiempaa huomattavasti tehokkaampi koeprotokolla auttaa ymmärtämään kvanttimaailman ja klassisen fysiikan rajapintaa.