Uutiset

Aalto-yliopiston Aalto ARTS Books -yksikköä koskevat muutosneuvottelut päätökseen

Vuoden 2023 jälkeen yksikkö keskittyy visuaalisten väitöskirjojen julkaisuun.
Aalto ARTS BOOKS Photo Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen

Aalto-yliopiston Aalto ARTS Books -yksikköä koskevat muutosneuvottelut päättyivät 12.12.2022. Neuvotteluiden piirissä oli neljä henkilöä.    

Harkittuaan Aalto ARTS Books -toiminnan jatkoa ja muutosneuvotteluissa esille tuotuja näkökohtia työnantaja on päättänyt sopeuttaa ja uudelleen organisoida julkaisuyksikön toimintaa. Jatkossa yksikkö keskittyy sopeutetuin resurssein väitöskirjatasoisiin, taiteellisiin ja visuaalista erityisosaamista vaativiin opinnäytetöihin ja lopettaa kaupallisen kustannustoiminnan. Tehdyistä kustannussopimuksista pidetään kuitenkin kiinni, ja toiminta jatkuu siltä osin vuoden 2023 loppuun asti.

Koko henkilöstön työsuhteet säilyvät vuoden 2023 loppuun asti, minkä jälkeen kaksi tehtävää lakkaa. Päättyvissä tehtävissä työskentelevät työntekijät pyritään uudelleensijoittamaan muihin tehtäviin Aallon organisaatiossa.

Aalto ARTS Booksin toiminnan supistaminen on yhteydessä Aalto-yliopiston sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laajempaan pyrkimykseen keskittyä ydintehtäviinsä ja organisoida toimintansa ydintehtäviä parhaiten tukevaksi. Suomen nykyisen hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on viime vuosina kasvattanut merkittävästi opiskelijamääriään, samalla kuitenkin korkeakoulun ja koko Aalto-yliopiston suhteellinen rahoitus on pienentynyt. Taloudellisen toimintaympäristön ja julkaisutoiminnan ympäristön muututtua Aalto ARTS Booksin toimintaa arvioitiin uudelleen.

Lisätiedot:

Tuomas Auvinen, dekaani, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
[email protected]
puh. +358 50 64848

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Leikkuupuimuri vehnäpellossa.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tuore tutkimus paljastaa, missä maailman ruoantuotanto on haavoittuvinta

Analyysi osoittaa, missä ja miten teollinen maatalous on kaikkein herkimmillään häiriöille.
The Visentools objects enable people to tell stories with visual metaphors. From left: Thomas Tuominen, Janina Saarnio, Robin Gustafsson, Mikko Illi and Shena Saj. Photo: Susanna Oksanen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uusi visuaalisen tiimityöskentelyn malli perustuu metaforiin ja mobiilisovellukseen

Tyypillinen ongelma tiimityöskentelyssä on epätasapaino: yleensä vain muutama osallistuja työskentelee aktiivisesti, eikä kaikkien ääni tule lainkaan kuuluviin. Visentools-hankkeen ratkaisussa hyödynnetään visuaalisia työkaluja ja haptisuutta eli tuntoaistillisuutta. Niiden avulla luodaan tiimeille merkityksellisiä ja osallistavia kokouksia ja työpajoja. Hanketta rahoittaa Business Finland, ja sitä on pilotoitu toukokuusta lähtien.
3 students walking and 2 sitting on couches at Dipoli
Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:
Jukka Luoma
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka tekoäly valjastetaan liiketoiminnan avuksi? Tutkijat yhdistivät voimansa kahdeksan kansainvälisen yrityksen kanssa

Kukaan ei vielä tiedä, miten ChatGPT:n kaltaiset generatiiviset tekoälyt tulevat mullistamaan yritysmaailmaa. Aalto-yliopiston uusi tutkimusprojekti etsii nyt parhaita tapoja ja hakee ratkaisuja sudenkuoppiin.