Uutiset

Aalto-yliopisto on liittynyt valtakunnalliseen Liikkuva opiskelu -ohjelmaan

Tarkoitus on kehittää toimintoja, jotka kannustavat fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen ja istumisen vähentämiseen.
Aalto_University_staff_campus_bikes_2-5-2013_photo_Mikko_Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Aalto-yliopisto liittyi Liikkuva opiskelu -ohjelmaan marraskuussa 2021. Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus, ohjelmaa koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikköön kuuluva Likes.

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä liikkumista ja opiskelukykyä toisella asteella ja korkeakouluissa. Ohjelman periaatteiden mukaisesti jokainen oppilaitos kehittää aktiivista toimintakulttuuria omalla tavallaan. Tavoitteena on lisätä jaksamista ja parantaa opiskelukykyä, luoda koulussa vahvempaa osallisuutta, tiiviimpää yhteisöllisyyttä ja saavuttaa näin myös parempia oppimistuloksia.

Elli Hämäläinen, Learning Services
Suunnittelija Elli Hämäläinen. Kuva: Aalto-yliopisto / Anni Hanén

Aallon yhteyshenkilönä ohjelmassa on tänä keväänä aloittanut suunnittelija Elli Hämäläinen Kauppakorkeakoulun oppimispalveluista.

”Aalto lähti mukaan ohjelmaan, koska Aallossakin halutaan ilman muuta kehittää aktiivista toimintakulttuuria. Työyhteisön hyvinvointi on tärkeä asia, johon halutaan satsata. Yksi tapa edistää hyvinvointia on lisätä aktiivisuutta, taukoja ja liikkumista ja tuoda ne osaksi jokaisen opiskelu- ja työpäiviä. Tavoitteenamme on kehittää toimintoja, jotka kannustavat fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen ja istumisen vähentämiseen ja sitä kautta parantavat kokonaisvaltaista hyvinvointia.”

Tavoitteena palveluiden kehittäminen ja lisääminen entisestään

Aallossa on jo tarjolla palveluita aktiivisuuden lisäämiseen. Näitä ovat esimerkiksi lähiliikuntatuokiot, Break Pro -liikuntasovellus, livestream-tuokiot sekä valmiit taukoliikuntavideot. Liikuntapalveluiden tarjonta on esillä opiskelijoille matalan kynnyksen Starting Point of Wellbeing -palvelupisteellä Otakaari 1:ssä. Lisäksi UniSportin monipuoliset liikuntakeskukset sijaitsevat pääkaupunkiseudulla kuudella yliopistokampuksella, mikä mahdollistaa liikkumisen joustavasti opiskelu- tai työpäivän lomassa myös oman kampuksen ulkopuolella.

”Ohjelmaan kuulumalla pääsemme osaksi Liikkuva opiskelu -verkostoa, joka jakaa vinkkejä ja materiaaleja aktiivisuuden lisäämiseen sekä järjestää koulutuksia ja tilaisuuksia. Ohjelmaan kuuluu vuosittainen seuranta, joka tehdään kyselyn avulla”, Elli Hämäläinen kertoo.

Liikkuva opiskelu -ohjelman edistämiseksi Aalto-yliopisto ja UniSport tekevät tiivistä yhteistyötä. Mukana kehittämistyössä ovat oppimispalvelut, henkilöstö- ja tilapalvelut sekä ylioppilaskunta AYY. 

”Liikkumisen edistämistyö on käynnistysvaiheessa ja tällä hetkellä kartoitetaan Aallon nykytilannetta. Yhteistyö on aloitettu ja suunnittelu jatkuu kesän ja syksyn aikana”, Elli kertoo.

Lisätietoa:
Elli Hämäläinen, suunnittelija, [email protected]
Marika Syväoja, terveysliikunnan asiantuntija, UniSport: [email protected]

Liikkuva opiskelu -ohjelma:
https://www.liikkuvaopiskelu.fi/fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kolme henkilöä Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Opetusta ja kursseja kehitetään opiskelijoilta saadun palautteen pohjalta

AllWell?-kyselyllä kartoitetaan asioita, joita voidaan kehittää opiskelijoiden opiskelukyvyn parantamiseksi.
Financial Times ranking 2022
Yliopisto Julkaistu:

Aalto on sijalla 34 Financial Timesin eurooppalaisia kauppakorkeakouluja vertailevassa rankingissa

Kauppakorkeakoulu jatkaa toisena pohjoismaisten korkeakoulujen joukossa.
Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä aaltolaisille

Rehtori Ilkka Niemelälle annetaan Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki, ja kaikkiaan kunniamerkkien saajina on 15 henkilöä Aallosta. Onnea!
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa aamukahville Space 21:een keväällä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:en avointen ovien aamukahveille. Kevään 2023 aikataulu nyt julki!