Uutiset

Aalto-yliopisto nousi QS:n yliopistovertailussa sijalle 112

Tutkimuksen vaikuttavuutta kuvaavalla tunnusluvulla Aalto sijoittui 63:nneksi maailmassa.
Students at the Learning Centre
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Aalto-yliopisto paransi jälleen sijoitustaan QS World University Rankings -yliopistovertailussa ja oli sijalla 112 maailmassa. Suomalaisista yliopistoista Aalto oli toisella sijalla. Viime vuoden sijoitus oli 127.

Aalto pärjäsi parhaiten tutkimuksen vaikuttavuutta mittaavalla osa-alueella, tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä, jossa sijoitus oli 63. maailmassa ja ensimmäinen Suomessa.

QS-rankingissä yliopistoja arvioidaan kuudella mittarilla, joilla kullakin on hieman erilaiset painoarvot: tutkimusviittausten suhteellinen määrä, kansainvälisen akateemisen henkilöstön ja kansainvälisten opiskelijoiden suhteellinen määrä, akateeminen maine ja työnantajamielikuva sekä opiskelija-opettaja-suhdeluku.

Tutkimusviittausten määrä on laskettu Scopus-tietokannan tiedoista ja se on suhteutettu tutkimushenkilöstön määrään sekä normalisoitu viiden päätieteenalan mukaan. Työnantajamielikuva perustuu mainekyselyyn, johon kerättiin näkemyksiä 75 000 työnantajalta ympäri maailmaa. Akateeminen mielikuva perustuu yli 130 000:n yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa työskentelevän vastaajan arvioihin.

QS:n ranking-listalle on valikoitu mukaan 1 300 parasta yliopistoa maailmassa. Kaikkiaan QS laskee maailmassa olevan noin 26 000 yliopistoa.

QS (Quacquarelli Symonds) on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista. Sen laatimassa nuorten alle 50-vuotiaiden yliopistojen vertailussa vuonna 2020 Aalto-yliopisto sijoittui yhdeksänneksi maailmassa. 

Yleisrankingien lisäksi QS tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja. Ala- ja aihekohtaiset ranking-listat ovat Aallolle relevantimpia kuin yleisrankingit, koska yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen.

Lue lisää:

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 6. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
KY United -jalkapallojoukkue, 2024. Kuva: Eemil Kari
Yliopisto Julkaistu:

Jalkapallojoukkue KY United kohtaa sensaatiomaisesti Käpylän Pallon edustusjoukkueen tiistaina 16.4.2024

KY United saa vastaansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan KäPan Suomen Cupin 3. kierroksella.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.