Uutiset

Aalto-yliopisto käynnistänyt elämänlaajuiseen oppimiseen keskittyvän yritysyhteistyön Muratan kanssa

Elektroniikkayritys Murata Electronicsin ja Aalto-yliopiston elämänlaajuiseen oppimiseen keskittyvän yhteistyön tuloksena syntyi sivusto, johon on koottu Muratan työntekijöille valikoituja kursseja. Murata on ensimmäinen yritys, jonka kanssa Aalto tekee räätälöityä elämänlaajuisen oppimisen yhteistyötä.
People in a meeting discussing excitedly.

Pyrkimyksenä on, että yritykset löytäisivät aiempaa helpommin sopivat kurssit työntekijöilleen Aallon elämänlaajuisen oppimisen laajasta tarjonnasta.

Muratan kurssivalikoimaan valittiin kahdeksan ensisijaisesti suoritettavaa kurssia tai kurssikokonaisuutta ja 17 muuta kurssia. Valikoimassa on kursseja muun muassa tekoälystä, robotiikasta, koneoppimisesta, big datasta, tuotantotekniikasta, sähkötekniikasta ja elektroniikasta sekä johtamisesta ja viestinnästä.

”Valikoima muodostui Muratan koulutusten koordinointiryhmässä, joka tarkasteli koko Aallon koulutusportfoliota ja valikoi sieltä Muratan tarpeisiin sopivimmat. Valikoimaa on tarkoitus päivittää oppimistarjonnan ja liiketoiminnan muuttuvien tarpeiden mukaan”, kertoo Muratan HR-päällikkö Tuomas Nurmi.

Yliopistokurssien lisäksi opetusta tarjoaa Aalto University Executive Education, joka on myös osallistunut tiiviisti sivuston rakentamiseen.

”Tämä on uusi aluevaltaus ja hyvä pilotti myös Aallolle, kun pyrimme siirtymään yksilölähtöisyydestä yrityslähtöisyyteen ja yritysten osaamistarpeiden tukemiseen. Kehitämme jatkuvasti menetelmiä myös työssäoppimiseen”, sanoo Aalto EE:n partneruuksista ja yhteiskuntavaikuttamisesta vastaava johtaja Hanna-Riikka Myllymäki.

Nyt aloitettu yhteistyö on osa Aalto-yliopiston ja Muratan laajempaa kumppanuutta, joka sisältää opintopolkuja maisteri- ja tohtoritutkintoihin asti, Muratan henkilökunnan osallistumista Aallon kurssiopetukseen, kansainvälisten opiskelijoiden mentorointia, opiskelijoiden yritysvierailuja ja alumniyhteistyötä.

Oppimiseen on varattava aikaa

Muratalle kurssitarjonta on yksi uusi keino työntekijöiden osaamisen kehittämiseen. Kursseilla halutaan tukea mahdollisuutta opiskella laaja-alaisesti ja samalla niin, että siitä on konkreettista hyötyä Muratan liiketoiminnalle.

”Henkilöstön osaamisen kehittäminen on ensiarvoista liiketoiminnan kannalta ja siihen tarvitaan monipuolisia keinoja. Yrityksen ja esihenkilöiden tehtävänä on antaa siihen mahdollisuudet ja edellytykset”, sanoo Muratan hallintojohtaja Tero Kähkönen.

Muratalla on otettu käyttöön periaate, jonka mukaan esimiehet kannustavat työntekijöitä käyttämään osan työajastaan oppimiseen. Se voi tarkoittaa työssä opittavia uusia asioita, muodollista koulutusta tai käytännössä mitä tahansa, minkä henkilö kokee uuden oppimiseksi ja kehittymiseksi.

Ajankäyttöä on mitattu nyt kahdella kyselyllä. Tulokset ovat osoittaneet, että tavoitteeseen on vielä monessa tiimissä matkaa. Ajan puute koetaan selkeimmäksi esteeksi.

”Meidän pitää ottaa tämä entistä paremmin huomioon johtamisessa ja esihenkilötyössä. Meidän on tärkeää jakaa Muratalla yhteinen käsitys siitä, että oppimiseen ja kehittymiseen tulee käyttää aikaa ja se on yhtä tärkeää kuin muukin työ”, Kähkönen sanoo.

Kurssitarjonta voi palvella työntekijän akuutteja tarpeita uuden oppimiseen, mutta sillä voi olla kauaskantoisiakin hyötyjä työntekijöille.

”Kurssien käyminen voi sytyttää kipinän tutkintoon tähtääviin opintoihin”, Kähkönen sanoo.

Kuva: Murata

Lisätiedot

Hanna-Riikka Myllymäki

Director, Lifewide Learning Development and Partnerships
Tutustu Aallon elämänlaajuisen oppimisen palveluihin
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.