Uutiset

Aalto-yliopisto käynnistänyt elämänlaajuiseen oppimiseen keskittyvän yritysyhteistyön Muratan kanssa

Elektroniikkayritys Murata Electronicsin ja Aalto-yliopiston elämänlaajuiseen oppimiseen keskittyvän yhteistyön tuloksena syntyi sivusto, johon on koottu Muratan työntekijöille valikoituja kursseja. Murata on ensimmäinen yritys, jonka kanssa Aalto tekee räätälöityä elämänlaajuisen oppimisen yhteistyötä.
People in a meeting discussing excitedly.

Pyrkimyksenä on, että yritykset löytäisivät aiempaa helpommin sopivat kurssit työntekijöilleen Aallon elämänlaajuisen oppimisen laajasta tarjonnasta.

Muratan kurssivalikoimaan valittiin kahdeksan ensisijaisesti suoritettavaa kurssia tai kurssikokonaisuutta ja 17 muuta kurssia. Valikoimassa on kursseja muun muassa tekoälystä, robotiikasta, koneoppimisesta, big datasta, tuotantotekniikasta, sähkötekniikasta ja elektroniikasta sekä johtamisesta ja viestinnästä.

”Valikoima muodostui Muratan koulutusten koordinointiryhmässä, joka tarkasteli koko Aallon koulutusportfoliota ja valikoi sieltä Muratan tarpeisiin sopivimmat. Valikoimaa on tarkoitus päivittää oppimistarjonnan ja liiketoiminnan muuttuvien tarpeiden mukaan”, kertoo Muratan HR-päällikkö Tuomas Nurmi.

Yliopistokurssien lisäksi opetusta tarjoaa Aalto University Executive Education, joka on myös osallistunut tiiviisti sivuston rakentamiseen.

”Tämä on uusi aluevaltaus ja hyvä pilotti myös Aallolle, kun pyrimme siirtymään yksilölähtöisyydestä yrityslähtöisyyteen ja yritysten osaamistarpeiden tukemiseen. Kehitämme jatkuvasti menetelmiä myös työssäoppimiseen”, sanoo Aalto EE:n partneruuksista ja yhteiskuntavaikuttamisesta vastaava johtaja Hanna-Riikka Myllymäki.

Nyt aloitettu yhteistyö on osa Aalto-yliopiston ja Muratan laajempaa kumppanuutta, joka sisältää opintopolkuja maisteri- ja tohtoritutkintoihin asti, Muratan henkilökunnan osallistumista Aallon kurssiopetukseen, kansainvälisten opiskelijoiden mentorointia, opiskelijoiden yritysvierailuja ja alumniyhteistyötä.

Oppimiseen on varattava aikaa

Muratalle kurssitarjonta on yksi uusi keino työntekijöiden osaamisen kehittämiseen. Kursseilla halutaan tukea mahdollisuutta opiskella laaja-alaisesti ja samalla niin, että siitä on konkreettista hyötyä Muratan liiketoiminnalle.

”Henkilöstön osaamisen kehittäminen on ensiarvoista liiketoiminnan kannalta ja siihen tarvitaan monipuolisia keinoja. Yrityksen ja esihenkilöiden tehtävänä on antaa siihen mahdollisuudet ja edellytykset”, sanoo Muratan hallintojohtaja Tero Kähkönen.

Muratalla on otettu käyttöön periaate, jonka mukaan esimiehet kannustavat työntekijöitä käyttämään osan työajastaan oppimiseen. Se voi tarkoittaa työssä opittavia uusia asioita, muodollista koulutusta tai käytännössä mitä tahansa, minkä henkilö kokee uuden oppimiseksi ja kehittymiseksi.

Ajankäyttöä on mitattu nyt kahdella kyselyllä. Tulokset ovat osoittaneet, että tavoitteeseen on vielä monessa tiimissä matkaa. Ajan puute koetaan selkeimmäksi esteeksi.

”Meidän pitää ottaa tämä entistä paremmin huomioon johtamisessa ja esihenkilötyössä. Meidän on tärkeää jakaa Muratalla yhteinen käsitys siitä, että oppimiseen ja kehittymiseen tulee käyttää aikaa ja se on yhtä tärkeää kuin muukin työ”, Kähkönen sanoo.

Kurssitarjonta voi palvella työntekijän akuutteja tarpeita uuden oppimiseen, mutta sillä voi olla kauaskantoisiakin hyötyjä työntekijöille.

”Kurssien käyminen voi sytyttää kipinän tutkintoon tähtääviin opintoihin”, Kähkönen sanoo.

Kuva: Murata

Lisätiedot

Hanna-Riikka Myllymäki

Director, Lifewide Learning Development and Partnerships
Tutustu Aallon elämänlaajuisen oppimisen palveluihin
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.