Uutiset

Aalto-yliopisto julkaisee Frank Martelan avoimen verkkokurssin "Art of Living"

Uutta kaikille avointa verkkokurssia luennoi Ph.D., yliopistonlehtori Frank Martela. Kurssin on tuottanut Oasis of Radical Wellbeing -projekti ja se on osa Aallon elämänlaajuisen oppimisen portfoliota. Kurssi julkaistiin 30.5.2023.
Frank Martela
Frank Martela

Kuinka elää hyvää elämää? Kuinka elää omaa elämää?

Tämän kurssin tavoitteena on vahvistaa osallistujan ymmärrystä hyvän elämän peruskysymyksistä ja siitä, kuinka tehdä perusteltuja elämänvalintoja. Kurssi antaa työkaluja miettiä, mihin elämässä pyrkiä, auttaa tunnistamaan hyvän elämän esteitä ja haasteita. Kurssilla kerrotaan mitä uusimmat tutkimukset kertovat elämän valinnoista, jotka johtavat hyvinvointiin, onnellisuuteen ja mielekkyyteen. Tarkoituksena on syventää osallistujan ymmärrystä itsestään, elämästä, siitä, mitä ihmisenä oleminen pitää sisällään, sekä vahvistaa kykyä elää omaehtoista, itse valittua ja hyvää elämää omien mittapuiden mukaan.

Kurssi koostuu kuudesta osasta, joista jokaisessa on useita videoluentoja sekä erilaisia tehtäviä. Viime kädessä kurssi tavoittelee osallistujan kykyä reflektoida omaa elämäänsä ja omia elämänvalintojaan. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille hetki pysähtyä ja pohtia elämäänsä voidakseen elää tulevaisuudessa omaehtoisempaa, kannattelevampaa elämää.

Kurssin kieli on englanti.

Rekisteröidy kurssille

Rekisteröityminen aukeaa 30.5.2023 klo 9.

Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille hetki pysähtyä ja pohtia elämäänsä, voidakseen elää tulevaisuudessa omaehtoisempaa, itsekannattelevampaa elämää.

Frank Martela

Tohtori ja Aalto-yliopiston yliopistonlehtori Frank Martela on filosofi ja psykologian tutkija, joka on erikoistunut mielekkyyteen, ihmisen motivaatioon ja siihen, miten organisaatiot ja laitokset voivat vapauttaa inhimillistä potentiaalia. Hänen tavoitteenaan on ymmärtää. mitä tehdä, arvostaa ja tavoitella tässä kehittyvässä kokemuksessa, jota kutsutaan ihmiselämäksi. Martela pyrkii tutkimaan onnellisuuden, mielekkyyden, ihmisen perustarpeiden ja hyvän elämän perusteita tarjotakseen oivalluksia, jotka voivat auttaa meitä jokaista elämään hieman parempaa ja itse valittua elämää.

Martelasta on tullut kansainvälisesti tunnustettu merkityksen ja onnen aiheiden asiantuntija. Hän on luennoinut viiden eri mantereen yliopistoissa. Hänen kirjansa A Wonderful Life – Insights on Finding a Meaningful Experience (HarperCollins 2020) on käännetty 29 kielelle, mukaan lukien ranska, espanja, saksa, japani, korea ja indonesia.

Oasis of Radical Wellbeing (2021-2023) on Aalto-yliopiston strateginen hanke, jonka tavoitteena on edistää ja tukea yhteisön hyvinvointia.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Saban Ramadani, Photo by Hayley Le
Opinnot Julkaistu:

Saban Ramadani: Onko radikaalia keksiä raketti viikossa?

“Jos sinulta odotetaan nopeita ratkaisuja vaikkapa kuvataiteessa, häviääkö itse tarkoitus luomisen prosessissa? Onko se radikaalia, että keksii raketin viikossa?”
Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.