Uutiset

Aalto-yliopisto ja Singapore University of Technology and Design solmivat laajan yhteistyösopimuksen

Yhteistyöllä lisätään opiskelijavaihtoa ja henkilöstön liikkuvuutta sekä edistetään innovaatioita ja yrittäjyyttä.
Slush18_Aalto_University_Ilkka_Niemela_and_SUTD_Chong_Tow_Chong_photo_by_Mikko_Raskinen_01

Innovaatioiden ja yrittäjyyden edistäminen ovat tärkeä osa Aalto-yliopiston ja Singapore University of Technology and Designin laajaa yhteistyösopimusta. SUTD:n rehtori, professori Chong Tow Chong ja Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä Slush 2018 -tapahtumassa. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen.

Aalto-yliopisto ja Singapore University of Technology and Design (SUTD) ovat solmineet monivuotisen ja laajan sopimuksen, joka syventää yliopistojen yhteistyötä useilla aloilla. Yliopistojen rehtorit allekirjoittivat sopimuksen maanantaina 3.12. Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä.

Yhteistyön alkuvaiheessa yliopistot lisäävät yhteistä tutkimustoimintaa, vaihto-opiskelua ja henkilökunnan liikkuvuutta yliopistojen välillä sekä edistävät innovaatioita ja yrittäjyyttä. Lisäksi SUTD isännöi vierailevia professoreita Aalto-yliopistosta.

SUTD perustettiin vuonna 2009 yhdessä yhdysvaltalaisen Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) kanssa. SUTD:n akateemiset ohjelmat yhdistävät innovaatiot, yrittäjyyden, muotoiluajattelun ja teollisuusyhteistyön. SUTD:tä pidetään nykyisin yhtenä maailman parhaista nousevista insinöörikoulutusta tarjoavista yliopistoista.

”Olemme iloisia päästessämme aloittamaan syvällisen yhteistyön SUTD:n kanssa. Yliopistoillamme on paljon yhteistä muotoilun, tieteen ja teknologian yhdistämisestä tutkimuksessa ja opetuksessa. On hienoa, että voimme jatkossa tarjota opiskelijoillemme ja henkilöstöllemme ainutlaatuisia yhteistyömahdollisuuksia SUTD:n kaltaisen, kansainvälisesti erittäin korkeatasoisen akateemisen yhteisön kanssa”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

“Me SUTD:ssa pyrimme parantamaan maailmaa muotoilulla ja teknologialla. Tarjoamme opiskelijoillemme ja henkilöstöllemme kansainvälistä kokemusta, joka auttaa heitä ymmärtämään maailman haasteita ja löytämään niihin ratkaisuja. Olemme todella mielissämme Aalto-yliopiston kanssa aloitettavasta yhteistyöstä, joka tulee hyödyttämään opiskelijoita, henkilöstöä ja tutkimusta molemmissa yliopistoissa. Yhteistyöllämme laajennamme muotoilun ihmiskunnalle tarjoamia ratkaisuja Euroopasta Aasiaan. Odotamme tulevilta vuosilta hedelmällistä yhteistyötä”, sanoo SUTD:n rehtori, professori Chong Tow Chong.

Singapore University of Technology (SUTD) on Singaporen neljäs julkinen yliopisto ja yksi maailman ensimmäisistä yliopistoista, joka yhdistää muotoilua ja teknologiaa aloja ylittäviksi, ihmiskeskeisiksi opinnoiksi. SUTD pyrkii edistämään tietoa ja kehittämään johtajia, joiden teknologinen osaaminen ja innovaatiokyky palvelevat yhteiskunnallisia tarpeita.

Lue lisää:
Singapore University of Technology and Design (SUTD) website

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Vuoden 2023 kunniatohtorit
Palkinnot ja tunnustukset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Viisi uutta tekniikan kunniatohtoria Aaltoon 2024

Kunniatohtorit vihitään juhlallisessa tohtoripromootiossa kesäkuussa.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
KY United -jalkapallojoukkue, 2024. Kuva: Eemil Kari
Yliopisto Julkaistu:

Jalkapallojoukkue KY United kohtaa sensaatiomaisesti Käpylän Pallon edustusjoukkueen tiistaina 16.4.2024

KY United saa vastaansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan KäPan Suomen Cupin 3. kierroksella.