Uutiset

Aalto-yliopisto Climate Leadership Coalition ry:n jäseneksi

Yhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa yritysten ja yhteiskunnan valmiuteen vastata ilmastonmuutokseen.

Climate Leadership Coalition (CLC) on Suomen johtavien yritysten ja tutkimusorganisaatioiden perustama yhdistys, jonka tavoitteena on merkittävästi vauhdittaa ilmastonmuutosta hillitsevien ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa. Vuonna 2014 perustetussa yhdistyksessä on 43 jäsentä. 

”Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen niukkuus ovat niin monimuotoisia haasteita, ettei kukaan ratkaise niitä yksin. Haluamme yhteistyössä yritysten ja muun yhteiskunnan kanssa lisätä ymmärrystä niistä ratkaisuista, joita tarvitaan kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi, ja CLC:n toiminta tukee tätä tavoitetta hyvin”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä

”Vuonna 2018 CLC keskittyy kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita metsä-, maatalous-, energia- ja liikennesektoreilla sekä aktivoimaan kansalaisia ilmastomyönteisiin valintoihin. Aalto-yliopisto vahvistaa osaamistamme merkittävästi”, sanoo Climate Leadership Coalitionin toiminnanjohtaja Jouni Keronen.  

Aalto-yliopiston tavoitteena on rakentaa kestävälle kehitykselle perustuvaa innovaatio- ja yrittäjyysvetoista yhteiskuntaa. Esimerkiksi ilmastonmuutosta, materiaalitehokkuutta ja kiertotaloutta tutkitaan poikkitieteellisesti Aalto-yliopistossa useissa tutkimusryhmissä. Käytännössä Aallon CLC-jäsenyys tulee näkymään esimerkiksi tutkimusryhmien ja CLC:n yritysverkoston yhteistyönä. Teemaan liittyviä projekteja Aallossa ovat esimerkiksi Smart Energy Transition -tutkimushanke, Impact Iglun Greenhouse-yrittäjyysohjelma, sekä EU:n Climate KIC -ilmastohanke. 

Aalto Sustainability Hub perustettiin viime syksynä tuomaan eri alojen tutkijoita yhteen sekä edistämään kestävää kehitystä osana opetusta, yrittäjyyttä, kampuskehitystä ja muuta Aalto-yliopiston toimintaa. 

Aallossa tapahtuu – Sustainability Day 18.5.    

Aalto Sustainability Hub järjestää kestävän kehityksen teemapäivän Otaniemen kampuksella 18.5. klo 9.00–17.00. Päivä on täynnä mielenkiintoisia puheenvuoroja, tutkimuscaseja, opiskelijoiden töitä, kampuskierroksia sekä paljon muuta. Climate Leadership Coalition on yksi tapahtuman kumppaneista.

Lisätiedot:  

www.aalto.fi/sustainability
www.clc.fi  

Meri Löyttyniemi  
erityisasiantuntija  
Aalto-yliopisto  
+358 50 313 7549 
[email protected]  

Jouni Keronen  
toiminnanjohtaja  
Climate Leadership Coalition  
[email protected] 
+358 50 4534881 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.