Uutiset

Aalto-yliopisto aloittaa muutosneuvottelut Aalto ARTS Books -yksikössään

Neuvotteluiden piirissä on neljä henkilöä. Mahdollinen vähennystarve on enintään kaksi henkilöä.
Aalto ARTS BOOKS Photo Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen

Aalto-yliopisto aloittaa 28.11.2022 muutosneuvottelut, jotka koskevat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa toimivan Aalto ARTS Books -julkaisuyksikön henkilökuntaa. Neuvotteluiden piirissä on neljä henkilöä. Alustavien arvioiden mukaan mahdollinen vähennystarve on enintään kaksi henkilöä.

Aalto ARTS Books julkaisee taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin alan kirjallisuutta: tutkimusteoksia, oppi- ja käsikirjoja, taidekirjoja sekä yleistajuisia teoksia ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun väitöskirjoja. Aalto-yliopisto harkitsee Aalto ARTS Booksin toiminnan supistamista ja uudelleen organisoimista. Jatkossa toiminta keskittyisi väitöskirjatasoisiin, taiteellisiin opinnäytetöihin sekä valikoituihin oppimateriaaleihin, ja Aalto ARTS Books luopuisi tappiollisesta kaupallisesta toiminnastaan. Suunnitelluista muutoksista huolimatta kaikki Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun väitöskirjat olisivat jatkossakin vapaasti saatavilla.

Aalto ARTS Booksin toiminnan suunniteltu supistaminen on yhteydessä Aalto-yliopiston sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laajempaan pyrkimykseen keskittyä ydintehtäviinsä ja organisoida toimintansa ydintehtäviä parhaiten tukevaksi. Suomen nykyisen hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on viime vuosina kasvattanut merkittävästi opiskelijamääriään, samalla kuitenkin korkeakoulun ja koko Aalto-yliopiston suhteellinen rahoitus on pienentynyt. Taloudellisen toimintaympäristön muututtua Aalto ARTS Booksin toimintaa on arvioitava uudelleen.

 

Lisätiedot:
Tuomas Auvinen, dekaani, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
[email protected]
puh. +358 50 64848

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä aaltolaisille

Rehtori Ilkka Niemelälle annetaan Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki, ja kaikkiaan kunniamerkkien saajina on 15 henkilöä Aallosta. Onnea!
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa aamukahville Space 21:een keväällä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:en avointen ovien aamukahveille. Kevään 2023 aikataulu nyt julki!
Aalto logo on the snow
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Varautuminen kiertäviin sähkökatkoihin Otaniemen kampuksella

Mahdollisista katkoista pyritään viestimään etukäteen.
Mustavalkokuvassa arkkitehtiopiskelijoita vuodelta 1921
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Korkeakoulutasoista arkkitehtuurikoulutusta Suomessa 150 vuotta

Arkkitehtien korkeakoulutasoisen opetuksen lasketaan Suomessa alkaneen vuonna 1872 Polyteknillisen koulun perustamisen myötä, josta sittemmin tuli Teknillinen korkeakoulu ja Aalto-yliopisto