Uutiset

Aalto Talent Expo 2021 -messut järjestettiin onnistuneesti livenä & virtuaalisesti

”Virtuaalisen maailman ja fyysisten messujen yhdistäminen on ehdottomasti hyvä juttu, jatkakaa sillä!”

- Opiskelijapalaute Aalto Talent Expo -messuilta
Picture of Aalto Talent Expo fair in action

Kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnatut Aalto Talent Expo 2021 -rekrytointimessut toivat yhteen n. 3 000 Aallon opiskelijaa ja 76 työnantajaorganisaatiota Otaniemen Otahallissa. Fyysinen tapahtuma järjestettiin toista kertaa, ensimmäinen Aalto Talent Expo Otahallissa toteutettiin menestyksekkäästi vuonna 2019. Koronaviruspandemian aikana Aalto Talent Expo on järjestetty kokonaan virtuaalisesti kaksi kertaa.

Fyysisen tapahtuman lisäksi opiskelijat ja työnantajat kohtasivat virtuaalisesti JobTeaserissa. Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua työnantajiin "virtuaalisilla ständeillä", webinaareissa ja 1:1-tapaamisissa. Myös messujen oheisohjelmaan kuuluvat, työnhakutaitoja kehittävät klinikat järjestettiin virtuaalisesti. JobTeaserissa oli mahdollista saada kommentteja CV:hen, LinkedIn-profiiliin tai portfolioon työnantajaedustajalta ja tavata Aallon alumneja vapaamuotoisessa pikamentoroinnissa. Kokonaisuudessaan tapahtumaan osallistui 83 näytteilleasettajaa.

Palautteiden perusteella opiskelijat olivat tapahtumaan erittäin tyytyväisiä. Live-tapahtuma sai opiskelijoilta arvosanaksi 4,4/5 ja virtuaalinen tapahtuma 4,1/5. Myös näytteilleasettajat antoivat tapahtumasta erinomaista palautetta. Näytteilleasettajilta messut saivat kokonaisuudessaan arvosanaksi 4,3/5. 

Tämän vuoden messuilla oli panostettu erityisesti messualueen visuaalisuuteen, kulkureitteihin ja messuosastojen asetteluun, jotta messuista saatiin näyttävät ja turvalliset. Näytteilleasettajia kannustettiin tilaamaan messuosastonsa koko seinän kokoisella tulosteella. Printatut seinät toivat väriä ja yhtenäisyyttä messualueelle. Osastojen seinätulosteet toimivat erityisen hyvin vielä koronavuoden jälkeisillä messuilla, kun monien messumateriaalit olivat saattaneet vanhentua. Monet työnantajat olivatkin kohdentaneet tulosteensa suoraan Aalto-yliopiston opiskelijoille!

”Olimme todella tyytyväisiä brändättyyn seinämateriaaliin. Messujen yleisilme oli parempi, kun monilla yrityksillä oli seinämateriaalit. Kokonaisuudessaan hyvin järjestetyt messut, ja olimme tyytyväisiä tapahtumaan. Tavoitimme paljon opiskelijoita.

- Näytteilleasettajan palaute Aalto Talent Expo -messuilta

Aalto Talent Expo -tiimi kiittää lämpimästi kaikkia messukävijöitä ja näytteilleasettajia onnistuneesta tapahtumasta. Seuraava kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnattu rekrytointitapahtuma Summer Job Day järjestetään 20.1.2022 Kandidaattikeskuksessa Otaniemessä. Tervetuloa! 

Lisätietoa:
Aalto Talent Expo

Summer Job Day -tapahtuma

Tapahtuma kokoaa yhteen kaupan, taiteen ja muotoilun sekä tekniikan työnantajat ja avoinna olevista kesätyöpaikoista kiinnostuneet opiskelijat

Lue lisää
Red background with text Summer Job Day
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Nimitykset, Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa tietoliikenteessä vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi langaton viestintä.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.