Uutiset

Aalto Talent Expo 2021 -messut järjestettiin onnistuneesti livenä & virtuaalisesti

”Virtuaalisen maailman ja fyysisten messujen yhdistäminen on ehdottomasti hyvä juttu, jatkakaa sillä!”

- Opiskelijapalaute Aalto Talent Expo -messuilta
Picture of Aalto Talent Expo fair in action

Kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnatut Aalto Talent Expo 2021 -rekrytointimessut toivat yhteen n. 3 000 Aallon opiskelijaa ja 76 työnantajaorganisaatiota Otaniemen Otahallissa. Fyysinen tapahtuma järjestettiin toista kertaa, ensimmäinen Aalto Talent Expo Otahallissa toteutettiin menestyksekkäästi vuonna 2019. Koronaviruspandemian aikana Aalto Talent Expo on järjestetty kokonaan virtuaalisesti kaksi kertaa.

Fyysisen tapahtuman lisäksi opiskelijat ja työnantajat kohtasivat virtuaalisesti JobTeaserissa. Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua työnantajiin "virtuaalisilla ständeillä", webinaareissa ja 1:1-tapaamisissa. Myös messujen oheisohjelmaan kuuluvat, työnhakutaitoja kehittävät klinikat järjestettiin virtuaalisesti. JobTeaserissa oli mahdollista saada kommentteja CV:hen, LinkedIn-profiiliin tai portfolioon työnantajaedustajalta ja tavata Aallon alumneja vapaamuotoisessa pikamentoroinnissa. Kokonaisuudessaan tapahtumaan osallistui 83 näytteilleasettajaa.

Palautteiden perusteella opiskelijat olivat tapahtumaan erittäin tyytyväisiä. Live-tapahtuma sai opiskelijoilta arvosanaksi 4,4/5 ja virtuaalinen tapahtuma 4,1/5. Myös näytteilleasettajat antoivat tapahtumasta erinomaista palautetta. Näytteilleasettajilta messut saivat kokonaisuudessaan arvosanaksi 4,3/5. 

Tämän vuoden messuilla oli panostettu erityisesti messualueen visuaalisuuteen, kulkureitteihin ja messuosastojen asetteluun, jotta messuista saatiin näyttävät ja turvalliset. Näytteilleasettajia kannustettiin tilaamaan messuosastonsa koko seinän kokoisella tulosteella. Printatut seinät toivat väriä ja yhtenäisyyttä messualueelle. Osastojen seinätulosteet toimivat erityisen hyvin vielä koronavuoden jälkeisillä messuilla, kun monien messumateriaalit olivat saattaneet vanhentua. Monet työnantajat olivatkin kohdentaneet tulosteensa suoraan Aalto-yliopiston opiskelijoille!

”Olimme todella tyytyväisiä brändättyyn seinämateriaaliin. Messujen yleisilme oli parempi, kun monilla yrityksillä oli seinämateriaalit. Kokonaisuudessaan hyvin järjestetyt messut, ja olimme tyytyväisiä tapahtumaan. Tavoitimme paljon opiskelijoita.

- Näytteilleasettajan palaute Aalto Talent Expo -messuilta

Aalto Talent Expo -tiimi kiittää lämpimästi kaikkia messukävijöitä ja näytteilleasettajia onnistuneesta tapahtumasta. Seuraava kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnattu rekrytointitapahtuma Summer Job Day järjestetään 20.1.2022 Kandidaattikeskuksessa Otaniemessä. Tervetuloa! 

Lisätietoa:
Aalto Talent Expo

Summer Job Day -tapahtuma

Tapahtuma kokoaa yhteen kaupan, taiteen ja muotoilun sekä tekniikan työnantajat ja avoinna olevista kesätyöpaikoista kiinnostuneet opiskelijat

Lue lisää
Summer Job Day 2019
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Pekka Lundmark
Yhteistyö Julkaistu:

Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark toivoo Suomeen lisää kansainvälistä osaamista

Lundmark puhui opiskelijoille Aalto-yliopiston International Talent -ohjelman aloitustilaisuudessa 24.1.
Niklas Huotari
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumnisuurlähettiläs Niklas Huotari: Pidän siitä, että opittavaa on loputtomasti

”Kannattaa seurata omaa innostustaan, sillä tällöin on paremmat edellytykset oikeasti tulla jossain todella hyväksi.”, kertoo Kauppakorkeakoulun uusi alumnisuurlähettiläs ja aTalent Recruitingin toimitusjohtaja Niklas Huotari.
Arvo Kokkonen, kuva Ilona Savola, MLL
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Pääjohtaja Arvo Kokkonen Insinööritieteiden korkeakoulun Stakeholder Advisor Boardin puheenjohtajaksi

Vuonna 2021 toimintansa aloittanut Insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmistä koostuva neuvoa-antavaa tukiryhmä eli Stakeholder Advisor Board edistää korkeakoulun tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuutta suomalaisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa.
Omnia Makerspace ja studio
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelijat ja startupit törmäävät Omnia Makerspacessa A Gridissä

Omnia Makerspace lanseerattiin startup-hubi A Gridin ensimmäisessä kerroksessa Ravintola Factorya vastapäätä huhtikuussa 2019. Sen jälkeen tila on kehittynyt tyhjästä kellarista kukoistavaksi työtilaksi, jossa opiskelijat ja startupit törmäävät.