Uutiset

Aalto Talent Expo 2021 -messut järjestettiin onnistuneesti livenä & virtuaalisesti

”Virtuaalisen maailman ja fyysisten messujen yhdistäminen on ehdottomasti hyvä juttu, jatkakaa sillä!”

- Opiskelijapalaute Aalto Talent Expo -messuilta
Picture of Aalto Talent Expo fair in action

Kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnatut Aalto Talent Expo 2021 -rekrytointimessut toivat yhteen n. 3 000 Aallon opiskelijaa ja 76 työnantajaorganisaatiota Otaniemen Otahallissa. Fyysinen tapahtuma järjestettiin toista kertaa, ensimmäinen Aalto Talent Expo Otahallissa toteutettiin menestyksekkäästi vuonna 2019. Koronaviruspandemian aikana Aalto Talent Expo on järjestetty kokonaan virtuaalisesti kaksi kertaa.

Fyysisen tapahtuman lisäksi opiskelijat ja työnantajat kohtasivat virtuaalisesti JobTeaserissa. Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua työnantajiin "virtuaalisilla ständeillä", webinaareissa ja 1:1-tapaamisissa. Myös messujen oheisohjelmaan kuuluvat, työnhakutaitoja kehittävät klinikat järjestettiin virtuaalisesti. JobTeaserissa oli mahdollista saada kommentteja CV:hen, LinkedIn-profiiliin tai portfolioon työnantajaedustajalta ja tavata Aallon alumneja vapaamuotoisessa pikamentoroinnissa. Kokonaisuudessaan tapahtumaan osallistui 83 näytteilleasettajaa.

Palautteiden perusteella opiskelijat olivat tapahtumaan erittäin tyytyväisiä. Live-tapahtuma sai opiskelijoilta arvosanaksi 4,4/5 ja virtuaalinen tapahtuma 4,1/5. Myös näytteilleasettajat antoivat tapahtumasta erinomaista palautetta. Näytteilleasettajilta messut saivat kokonaisuudessaan arvosanaksi 4,3/5. 

Tämän vuoden messuilla oli panostettu erityisesti messualueen visuaalisuuteen, kulkureitteihin ja messuosastojen asetteluun, jotta messuista saatiin näyttävät ja turvalliset. Näytteilleasettajia kannustettiin tilaamaan messuosastonsa koko seinän kokoisella tulosteella. Printatut seinät toivat väriä ja yhtenäisyyttä messualueelle. Osastojen seinätulosteet toimivat erityisen hyvin vielä koronavuoden jälkeisillä messuilla, kun monien messumateriaalit olivat saattaneet vanhentua. Monet työnantajat olivatkin kohdentaneet tulosteensa suoraan Aalto-yliopiston opiskelijoille!

”Olimme todella tyytyväisiä brändättyyn seinämateriaaliin. Messujen yleisilme oli parempi, kun monilla yrityksillä oli seinämateriaalit. Kokonaisuudessaan hyvin järjestetyt messut, ja olimme tyytyväisiä tapahtumaan. Tavoitimme paljon opiskelijoita.

- Näytteilleasettajan palaute Aalto Talent Expo -messuilta

Aalto Talent Expo -tiimi kiittää lämpimästi kaikkia messukävijöitä ja näytteilleasettajia onnistuneesta tapahtumasta. Seuraava kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnattu rekrytointitapahtuma Summer Job Day järjestetään 20.1.2022 Kandidaattikeskuksessa Otaniemessä. Tervetuloa! 

Lisätietoa:
Aalto Talent Expo

Summer Job Day -tapahtuma

Tapahtuma kokoaa yhteen kaupan, taiteen ja muotoilun sekä tekniikan työnantajat ja avoinna olevista kesätyöpaikoista kiinnostuneet opiskelijat

Lue lisää
Summer Job Day 2019
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Maja Jantar's rehearsal at Tartu Planetarium
Tutkimus ja taide Julkaistu:

The Creative Europe project ‘Urban Travel Machines’ at Tartu international literary festival in Estonia

Eleven Aalto Arts students and VCD Lecturer Tarja Nieminen participated in the Tartu international literary festival Prima Vista from 9th to 13th May 2023.
Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”
Anu Honkalinna Dipolissa
Nimitykset Julkaistu:

Anu Honkalinna nimitetty spinoff-sijoituspäälliköksi

Hänen tehtävänään on hoitaa sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin.
Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä