Uutiset

Aalto Media Lab Demo Day

Demo Day on avoin tapahtuma kaikille Median laitoksen ystäville, opiskelijoille, alumneille ja henkilöstölle. Tervetuloa!
Aalto Media Lab Demo Day Poster

Aalto Media Lab Demo Day tiistaina 28.5.2019 klo 13.00-17.45 Väreessä.

Demo Day on kaikille avoin, rento tapahtuma, joka on järjestetty jo 1990-luvun alkupuolelta saakka. Ensimmäinen Demo Day järjestettiin v. 1994 tai 1995. Tapahtumassa kuullaan salama-alustuksia (lightning talks) ja luodaan epäkonferenssimaista tunnelmaa (unconference). 

Demo on Douglas Engelbartin vuonna 1968 luoma käsite (lue lisää täältä "The Mother of All Demos”). Demolla Engelbart halusi esitellä uutta mediaa, jota oli vaikea tehdä ymmärrettäväksi ilman konkreettisia esimerkkejä.  

Suomeen syntyi 1980-luvulla oma harrastelijoiden ja varhaisten e-pelaajien demoskenensä (“demo scene”) ja osa näistä edelläkävijöistä päätyikin Aalto Media Labiin opiskelemaan.

1980-luvulla amerikkalainen MIT Media Lab alkoi noudattaa “demo or die” -periaatetta, joka viittasi akateemisessa maailmassa tunnettuun julkaise tai kuole -ajatteluun ("publish or perish”). 

Tällaisessa historiallisessa kontekstissa Aallon Demo Day lähestyy aihettaan "demoa ja kukoista" -periaatteella. Siis esittelemme ja kerromme aikaansaannoksistamme — kuitenkin niin, että kaiken ytimessä on interaktiivinen leikki videon, äänen, pelien, savun ja peilien avulla. Niin lavalla kuin demokopeissakin.  

Tervetuloa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Mustavalkokuvassa hattupäinen mieshahmo katsoo eteenpäin kädet rinnan edessä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jussi-palkintoja elokuvataiteen laitoksen alumneille

Kotimaisen elokuvan viime vuoden parhaimmistoa palkittiin.
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.