Uutiset

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

EI JULKAISTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI MISSÄÄN VALTIOSSA, JOSSA JULKAISEMINEN TAI LEVITTÄMINEN OLISI LAINVASTAISTA.

Aalto-korkeakoulusäätiö sr (”Aalto-korkeakoulusäätiö”) laskee liikkeeseen kaksi vakuudetonta senioriehtoista joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa (”Joukkovelkakirjalainat”).

Ensimmäisen, pääomaltaan 75 miljoonan euron lainan maturiteetti on 15 vuotta ja sen eräpäivä on 12.4.2039. Lainalle maksetaan kiinteää 4,000 prosentin vuotuista korkoa. Toisen, pääomaltaan 75 miljoonan euron lainan maturiteetti on 20 vuotta ja sen eräpäivä on 12.4.2044. Lainalle maksetaan kiinteää 4,125 prosentin vuotuista korkoa.

”Transaktio turvaa kampusekosysteemimme pitkäaikaisen jälleenrahoituksen Otaniemessä, joka on koti kansainväliselle monialaiselle tutkimusyhteisöllemme, spinoff- ja startuptoiminnallemme, erilaisille yhteistyökumppaneillemme ja opiskelijalähtöiselle yrittäjyysyhteisöllemme,” sanoo Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bom

”Suurimpien kiinteistöinvestointien ollessa takanamme keskitymme kampuksen ja sen palvelujen käyttäjäkokemukseen ja muuntautuvuuteen vastataksemme nykyisten ja tulevien kampuskäyttäjien tarpeisiin,” Bom jatkaa.

”Kysyntä Aalto-yliopiston ensimmäistä joukkovelkakirjalainaa kohtaan oli huomattavaa etenkin kansainvälisten sijoittajien taholta. Joukkovelkakirjalainojen hinnoittelu ja poikkeuksellisen pitkät juoksuajat kuvastavat transaktion ainutlaatuisuutta sekä Aalto-yliopiston vahvaa asemaa liikkeellelaskijana”, sanoo Aalto-yliopiston Head of Treasury Eero Tuulos

”Joukkovelkakirjalainat tulevat olemaan keskeinen osa yliopiston velkarahoitusrakennetta pitkälle tulevaisuuteen," Tuulos jatkaa.

Joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskun odotetaan tapahtuvan 12.4.2024. Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.

Danske Bank A/S toimii liikkeeseenlaskun pääjärjestäjänä (”Pääjärjestäjä”). Borenius Asianajotoimisto Oy toimii transaktion oikeudellisena neuvonantajana.

AALTO-KORKEAKOULUSÄÄTIÖ SR

Lisätietoja
Marianna Bom, talousjohtaja, Aalto-yliopisto, puh. 050 575 3762
Eero Tuulos, Head of Treasury, Aalto-yliopisto, puh. +358 50 374 8903

Huomautus

Tämä tiedote on laadittu ainoastaan tiedottamistarkoituksessa, eikä sitä tule tulkita tarjoukseksi ostaa tai myydä Aalto-korkeakoulusäätiön arvopapereita. Tämän tiedotteen ja siihen liittyvän, Joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskua koskevan materiaalin jakelu tietyissä valtioissa on lain mukaan kiellettyä tai sitä on rajoitettu. Mitään toimenpiteitä ei ole tehty Joukkovelkakirjalainojen rekisteröimiseksi tai kvalifioimiseksi, tai muutoin Joukkovelkakirjalainojen tarjoamiseksi yleisölle missään valtiossa. Joukkovelkakirjalainoihin liittyvä tarjousdokumentaatio voidaan ottaa vastaan ainoastaan soveltuvien poikkeussäännösten tai rajoitusten puitteissa. Henkilöiden, jotka saavat tämän tiedotteen ja tällaisen tarjousdokumentaation haltuunsa, odotetaan hankkivan asianmukaiset tiedot näistä rajoituksista ja noudattavan niitä. Tätä tiedotetta ja tällaista tarjousmateriaalia tai -dokumentaatiota ei saa levittää tai julkaista sellaisissa valtioissa, joissa tämä olisi kyseisen valtion asianomaisen lainsäädännön vastaista tai edellyttäisi muun kuin Suomen lain mukaisia toimia tai missä Joukkovelkakirjalainojen tarjoaminen ei olisi sallittua, eikä tätä tiedotetta tai mitään materiaaleja liittyen Joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskuun saa lähettää tällaisissa valtioissa sijaitseville henkilöille. Tämän tiedotteen sisältämät tiedot eivät muodosta tarjousta myydä tai ostaa, tai tarjouspyyntöä ostaa tai myydä, mitään Aato-korkeakoulusäätiön arvopapereita, kuten Joukkovelkakirjalainoja, sellaiselle henkilölle sellaisessa valtiossa, jossa tällainen tarjous, tarjouspyyntö, myynti tai ostotarjous olisi lainvastainen. Aalto-korkeakoulusäätiöllä tai Pääjärjestäjällä tai niiden edustajilla ei ole oikeudellista vastuuta tällaisista rikkomuksista riippumatta siitä, ovatko tällaiset rajoitukset Aalto-korkeakoulusäätiön arvopapereihin, kuten Joukkovelkakirjalainoihin, sijoittamista tai niiden myymistä harkitsevien tiedossa vai eivät.

Joukkovelkakirjalainoja ei ole rekisteröity eikä rekisteröidä Yhdysvaltain arvopaperilain eikä minkään Yhdysvaltain osavaltion tai muun oikeudenkäyttöalueen arvopaperilakien mukaisesti. Joukkovelkakirjalainoja ei saa tarjota, myydä, pantata tai muutoin siirtää suoraan tai välillisesti Yhdysvalloissa tai kenenkään yhdysvaltalaisen henkilön lukuun tai hyväksi, paitsi Yhdysvaltain arvopaperilain rekisteröintivaatimuksista säädetyn soveltuvan poikkeuksen mukaisesti tai transaktiossa, johon Yhdysvaltain arvopaperilain rekisteröintivaatimukset eivät sovellu.

MIFID II TUOTEVALVONTA – HYVÄKSYTTÄVÄT VASTAPUOLET JA AMMATTIMAISET ASIAKKAAT – Kohdemarkkina on hyväksyttävät vastapuolet ja ammattimaiset asiakkaat kattava kohdemarkkina (kaikki jakelukanavat).

KIELTO MYYDÄ YKSITYISSIJOITTAJILLE ETA-ALUEELLA JA YHDISTYNEESSÄ KUNINGASKUNNASSA

Joukkovelkakirjalainoja ei ole tarkoitus eikä niitä saa tarjota, myydä tai muuten asettaa Euroopan talousalueella (”ETA-alue”) olevien yksityissijoittajien saataville. Edellä mainittua varten yksityissijoittajalla tarkoitetaan henkilöä, joka on yksi (tai useampi) seuraavista: (i) yksityisasiakas, kuten määritelty MiFID II:n 4(1) artiklan kohdassa 11; (ii) direktiivissä (EU) 2016/97 (”Direktiivi Vakuutusten Tarjoamisesta”) tarkoitettu asiakas, silloin kun kyseistä asiakasta ei voida määritellä MiFID II:n 4(1) artiklan kohdan 10 mukaiseksi ammattimaiseksi asiakkaaksi; tai (iii) ei kokenut sijoittaja, kuten määritelty Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetuksen (EU) 2017/1129 (”Esiteasetus”) 2 artiklassa. Täten mitään asetuksen (EU) N:o 1286/2014 (”PRIIPs-asetus”) vaatimaa avaintietoasiakirjaa Joukkovelkakirjalainojen tarjoamista, myymistä tai muutoin yksityissijoittajien saataville ETA-alueella asettamista varten ei ole laadittu tai tulla laatimaan, mikä tarkoittaa sitä, että Joukkovelkakirjalainojen tarjoaminen tai myyminen tai muutoin yksityissijoittajien saataville asettaminen ETA-alueella saattaa olla PRIIPs-asetuksen mukaan lainvastaista.

Joukkovelkakirjalainoja ei ole tarkoitus eikä niitä saa tarjota, myydä tai muuten asettaa Yhdistyneessä Kuningaskunnassa olevien yksityissijoittajien saataville. Edellä mainittua varten yksityissijoittajalla tarkoitetaan henkilöä, joka on yksi (tai useampi) seuraavista: (i) yksityisasiakas, kuten määritelty asetuksen (EU) 2017/565 2 artiklan kohdassa 8, sellaisena kuin se on osa Yhdistyneen Kuningaskunnan kansallista lainsäädäntöä vuoden 2018 European Union (Withdrawal) Actin (”EUWA”) mukaisesti; (ii) vuoden 2000 rahoituspalveluja ja -markkinoita koskevain lain (Financial Services and Markets Act 2000 (”FSMA”)) säännöksissä ja FSMA:n nojalla annetuissa säännöissä tai määräyksissä, joilla pannaan täytäntöön Direktiivi Vakuutusten Tarjoamisesta, tarkoitettu asiakas, jos asiakas ei ole asetuksen (EU) No 600/2014 2(1) artiklan kohdassa 8 määritelty ammattimainen asiakas, sellaisena kuin se on osa Yhdistyneen Kuningaskunnan kansallista lainsäädäntöä EUWA:n mukaisesti; tai (iii) ei kokenut sijoittaja, kuten määritelty Esiteasetuksen 2 artiklassa, sellaisena kuin se on osa Yhdistyneen Kuningaskunnan kansallista lainsäädäntöä EUWA:n mukaisesti. Täten mitään PRIIPs-asetuksen, sellaisena kuin se on osa Yhdistyneen Kuningaskunnan kansallista lainsäädäntöä EUWA:n mukaisesti (”UK PRIIPs -asetus”) vaatimaa avaintietoasiakirjaa Joukkovelkakirjalainojen tarjoamista, myymistä tai muutoin yksityissijoittajien saataville Yhdistyneessä Kuningaskunnassa asettamista varten ei ole laadittu tai tulla laatimaan, mikä tarkoittaa sitä, että Joukkovelkakirjalainojen myyminen tai muutoin yksityissijoittajien saataville asettaminen Yhdistyneessä Kuningaskunnassa saattaa olla UK PRIIPs -asetuksen mukaan lainvastaista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: