Uutiset

Aalto International Talent Programme tuli päätökseen – "erinomainen yhteistyön muoto ABB:lle"

Ohjelma kokoaa yhteen Aalto-yliopiston kansainvälisiä opiskelijoita ja suomalaisia ​​yrityksiä.
Talent
Kuvassa ABB:n Ismo Laukkanen sekä Wärtsilän Natasha Pokidko. Molemmat ovat Aalto-yliopiston alumneja.

Vuoden 2021 Aalto International Talent -ohjelmaan osallistui yhteensä yli 150 opiskelijaa jokaisesta Aalto-yliopiston korkeakoulusta. Yrityksistä mukana olivat Wärtsilä, Konecranes, PwC, Nokia, F-Secure, Genelec, Murata Electronics, Espoon kaupunki, ABB ja Digitalist Group.

"International Talent -ohjelma oli erinomainen yhteistyön muoto ABB:lle, koska olemme globaali teknologiayritys, joka todella arvostaa monimuotoisuutta", kertoi Ismo Laukkanen, ABB:n Head of Talent and Learning – ja Aalto-yliopiston tohtorialumni.

"ABB tekee merkittävän määrän tuotekehitystä ja tutkimusta Suomessa, minkä vuoksi halusimme maisteriopiskelijoiden lisäksi joukon kansainvälisiä tohtorikoulutettavia. Keskustelut ja yhteistyö Aallon kanssa ohjelman kanssa toimivat erittäin hyvin. Ohjelma antoi meille mahdollisuuden puhua ABB:n tarjoamista uramahdollisuuksista, niin täällä Suomessa kuin muuallakin maailmassa. "

Ismo koki, että ohjelma auttoi ABB:tä päivittämään tietämystään Aalto-yliopiston uusimmista tapahtumista.

"Saimme paremman käsityksen opiskelijoiden prioriteeteista ja kiinnostuksesta tuotekehitykseen. Työskentely ryhmien kanssa oli mahtavaa ja palkitsevaa!"

Hakijoiden taustojen monimuotoisuus oli iloinen yllätys

Kauppakorkeakoulun alumni, Wärtsilän L&TD Growth Services Business Partner Natasha Pokidko nautti kovasti saadessaan taas yhteyden vanhan alma materinsa tuoreisiin lahjakkuuksiin. Hakemusten lukumäärä ja ihmisten taustojen monimuotoisuus olivat Pokidkolle iloinen yllätys.

”Unohdamme usein, kuinka haastavaa on löytää työpaikka. Kun puhumme työurista, meillä on tapana tuoda esiin kaikki myönteiset asiat ja suuret saavutuksemme, mutta unohdamme korostaa sitä kaikkea kovaa työtä, jonka teimme ollaksemme siellä missä olemme. Kerrotaan enemmän vaikeuksista, joita olemme kohdanneet, ja annetaan opiskelijoille mahdollisuus oppia meidän virheistämme”, Natasha sanoi.

Monet ohjelmaan osallistuvat opiskelijat pitivät sitä erinomaisena mahdollisuutena oppia enemmän suomalaisen työelämän toimintatavoista ja erilaisista työkulttuureista.

"Ohjelma antoi minulle mahdollisuuden kurkistaa Nokian työkulttuuriin", ohjelmaan osallistunut opiskelija Carolina Mejía López kertoi. Hänestä oli erityisen hyödyllistä päästä tapaamaan äskettäin Nokialle palkattuja työntekijöitä, koska hän saattoi nähdä itsensä yhtenä heistä tulevaisuudessa.

"Olen kiitollinen mahdollisuudesta ja siitä, että pääsin puhumaan suoraan niin mielenkiintoisen yrityksen avainhenkilöiden kanssa", Carolina kertoi.

Aalto International Talent -ohjelma jatkuu keväällä 2022.

Lue lisää Aalto International Talent -ohjelmasta täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.