Uutiset

Aalto ARTS saa oman yrittäjyystaitokurssin

Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide -niminen kolmen opintopisteen kurssi käynnistyy syksyllä 2020. Aalto Ventures Programin yhdessä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa kehittämä kurssi tuo korkeakoulun opiskelijoille taitoja ja ajatusmalleja tukemaan kestävää ja omaan intohimoon perustuvaa elinkeinonharjoittamista.
Visual design students working on a project

Kaikki korkeakouluopiskelijat hyötyvät yrittäjämäisestä ajattelutavasta, mutta erityisen tärkeää se on juuri Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoille, joista moni työllistää itsensä tulevaisuudessa freelancerina tai omien projektiensa parissa. Yrityksenkin palkkalistoille lähdettäessä yrittäjille tyypillinen asiakkaiden ymmärtäminen, luovuus ja projektinhallinta tulevat tarpeeseen. 

Aalto Ventures Programin opettajat Johannes Kaira ja Håkan Mitts auttoivat korkeakoulun opettajia kehittämään Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide -kurssin valmistamaan opiskelijoita työelämään luovalla alalla. Kurssin pääasiallinen tarkoitus on löytää keinot oman kutsumuksen ja intohimon valjastamiseen elinkeinoksi kestävällä tavalla. Tähän päästään kartoittamalla mistä opiskelijat ovat kiinnostuneita ja missä he ovat erityisen hyviä, ja selvittämällä sitten käytännönläheisesti miten ja kenelle nämä asiat voisivat tuottaa lisäarvoa ja siten luoda liiketoimintaa. Opiskelijat saavat apua myös liiketoimintasuunnitelman rakentamisessa ja selvittävät, miten voivat luovalla työllä tienata enemmän kuin kuluttavat – eli tehdä liiketoiminnasta kestävää pitkällä tähtäimellä. Myöskään opiskelijoiden hyvinvointia ei ole haluttu unohtaa, vaan kurssilla jaksaminen ja ajankäytön hallinta ovat isossa roolissa.

”Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on luoda kurssi, joka antaa opiskelijoille hyvät lähtökohdat luovan elämäntavan ylläpitämiseen pitkäjänteisesti ja kestävästi, ei vain uran rakentamiseen. Yrittäjyys on osa tätä, mutta kurssissa on lopulta kyse arvoista, ideoista ja suuresta määrästä muitakin käytännön taitoja”, kertoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työelämäprofessori Christopher Bratton.

Kurssin sisältöjä on testattu viime syksynä graafisen suunnittelun opiskelijoiden kanssa, ja palaute oli todella positiivista. Selvitettyään omat intohimonsa opiskelijat muun muassa haastattelivat sekä esikuviaan omalta alaltaan ymmärtääkseen kenttää paremmin, että mahdollisia käyttäjiä selvittääkseen millainen on potentiaalinen asiakas tai jopa työnantaja. Tämä auttaa ymmärtämään, että luova työ ei ole pelkästään itsensä toteuttamista; myös muiden pitää nähdä työn arvo, jos siitä haluaa itselleen elinkeinon.

Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide käynnistyy syksyllä 2020 valinnaisena kolmen opintopisteen kurssina osana Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun perusopetusta.
 

Lisätiedot ja kysymykset:

Johannes Kaira
Aalto Ventures Program
[email protected]

Christopher Bratton
Professor of Practice, School Common, ARTS
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Ulkokuva Kauppakorkeakoulusta. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

”Tunsin oloni tervetulleeksi, vaikka en olekaan fyysisesti kampuksella” – uudet Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijat pääsivät verkostoitumaan alumnien kanssa etänä

Kauppakorkeakoulun alumnit sekä uudet maisteriopiskelijat kokoontuivat yhteen verkostoitumaan Zoom-alustalla. Alumnit tarjosivat hyödyllisiä vinkkejä maisteriopintoihin, uraan sekä työllistymiseen.
Projektitiimi Suomalaisen Työn Liitolle
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijatiimi tutki nuorten kuluttamista, suomalaisuutta ja työtä

Suomalaisen Työn Liitolle tehty projekti tarjosi opiskelijoille monipuolisen oppimiskokemuksen.
Dekaani Kristiina Kruus ja professori Jouni Paltakari koulun edessä kasvomaskien kanssa.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

UPM luovuttaa Kemian tekniikan korkeakoululle 10 000 kirurgista kasvosuojainta

UPM on ollut aktiivisesti mukana Covid19-epidemiaan liittyvien kasvosuojainten hankinnassa, ja luovuttanut niitä myös yleishyödyllisiin tarkoituksiin.
Suomalaisen muotoilun menestystekijät
Yhteistyö Julkaistu:

Kohti muotoilun tiedotuskeskusta – osallistu kyselyyn ja vaikuta!

Suomalaisen muotoilun edistäminen saa lähitulevaisuudessa lisävoimia, kun Suomeen perustetaan muotoilun tiedotuskeskus.