Uutiset

Aalto ARTS saa oman yrittäjyystaitokurssin

Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide -niminen kolmen opintopisteen kurssi käynnistyy syksyllä 2020. Aalto Ventures Programin yhdessä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa kehittämä kurssi tuo korkeakoulun opiskelijoille taitoja ja ajatusmalleja tukemaan kestävää ja omaan intohimoon perustuvaa elinkeinonharjoittamista.
Visual design students working on a project

Kaikki korkeakouluopiskelijat hyötyvät yrittäjämäisestä ajattelutavasta, mutta erityisen tärkeää se on juuri Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoille, joista moni työllistää itsensä tulevaisuudessa freelancerina tai omien projektiensa parissa. Yrityksenkin palkkalistoille lähdettäessä yrittäjille tyypillinen asiakkaiden ymmärtäminen, luovuus ja projektinhallinta tulevat tarpeeseen. 

Aalto Ventures Programin opettajat Johannes Kaira ja Håkan Mitts auttoivat korkeakoulun opettajia kehittämään Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide -kurssin valmistamaan opiskelijoita työelämään luovalla alalla. Kurssin pääasiallinen tarkoitus on löytää keinot oman kutsumuksen ja intohimon valjastamiseen elinkeinoksi kestävällä tavalla. Tähän päästään kartoittamalla mistä opiskelijat ovat kiinnostuneita ja missä he ovat erityisen hyviä, ja selvittämällä sitten käytännönläheisesti miten ja kenelle nämä asiat voisivat tuottaa lisäarvoa ja siten luoda liiketoimintaa. Opiskelijat saavat apua myös liiketoimintasuunnitelman rakentamisessa ja selvittävät, miten voivat luovalla työllä tienata enemmän kuin kuluttavat – eli tehdä liiketoiminnasta kestävää pitkällä tähtäimellä. Myöskään opiskelijoiden hyvinvointia ei ole haluttu unohtaa, vaan kurssilla jaksaminen ja ajankäytön hallinta ovat isossa roolissa.

”Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on luoda kurssi, joka antaa opiskelijoille hyvät lähtökohdat luovan elämäntavan ylläpitämiseen pitkäjänteisesti ja kestävästi, ei vain uran rakentamiseen. Yrittäjyys on osa tätä, mutta kurssissa on lopulta kyse arvoista, ideoista ja suuresta määrästä muitakin käytännön taitoja”, kertoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työelämäprofessori Christopher Bratton.

Kurssin sisältöjä on testattu viime syksynä graafisen suunnittelun opiskelijoiden kanssa, ja palaute oli todella positiivista. Selvitettyään omat intohimonsa opiskelijat muun muassa haastattelivat sekä esikuviaan omalta alaltaan ymmärtääkseen kenttää paremmin, että mahdollisia käyttäjiä selvittääkseen millainen on potentiaalinen asiakas tai jopa työnantaja. Tämä auttaa ymmärtämään, että luova työ ei ole pelkästään itsensä toteuttamista; myös muiden pitää nähdä työn arvo, jos siitä haluaa itselleen elinkeinon.

Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide käynnistyy syksyllä 2020 valinnaisena kolmen opintopisteen kurssina osana Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun perusopetusta.
 

Lisätiedot ja kysymykset:

Johannes Kaira
Aalto Ventures Program
[email protected]

Christopher Bratton
Professor of Practice, School Common, ARTS
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Vihreällä kuvitustaustalla kuva Eeva Vilkkumaasta ja seminaarin otsikko
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

”Kun kova data ei riitä – asiantuntijalähtöiset mallit strategiatyössä”

Koronakriisin myötä strategisen ennakoinnin ja muutoskestävyyden merkitys on korostunut yrityksissä. Epävarmuuden hahmottamiseen ja strategian jatkuvaan päivittämiseen etsitään uusia menetelmiä ja lähestymistapoja.
Groups of students sitting in work lounge inside the School of Business / Photo by Aalto University, Mikko Raskinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kannattaa tehdä asioita, joista pitää – eikä jotain, mitä täytyy tehdä

Alumnit ja opiskelijat keskustelivat urapoluista, työelämästä ja opinnoista 18.11. järjestetyssä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ryhmämentorointitilaisuudessa.
Men and women sitting around tables working in groups.
Yhteistyö Julkaistu:

Nokian ja CEMS-ohjelman yhteistyö tuottaa useita strategisia yritysprojekteja joka kevät

CEMS on maailmanlaajuinen yhteisö, jonka Master in International Management -maisteriohjelmassa koulutetaan vastuullisia tulevaisuuden johtajia avoimemman, kestävämmän ja osallistavamman maailman rakentamiseen.
School of Business alumna Minna Kuusisto
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Minna Kuusisto

Taloustieteen alumnimme, Finnfundin ekonomisti Minna Kuusisto on työurallaan kerryttänyt kokemusta niin pankkimaailmasta, kestävän liiketoiminnan konsultoinnista kuin kehitysrahoituksesta. ”Ole utelias ja verkostoidu jo opiskeluaikana ihmisten kanssa, joiden urapolusta olet kiinnostunut. Lähes kaikki ilahtuvat kahvi- tai lounaskutsuista.”