Uutiset

Aalto ARTS saa oman yrittäjyystaitokurssin

Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide -niminen kolmen opintopisteen kurssi käynnistyy syksyllä 2020. Aalto Ventures Programin yhdessä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa kehittämä kurssi tuo korkeakoulun opiskelijoille taitoja ja ajatusmalleja tukemaan kestävää ja omaan intohimoon perustuvaa elinkeinonharjoittamista.
Visual design students working on a project

Kaikki korkeakouluopiskelijat hyötyvät yrittäjämäisestä ajattelutavasta, mutta erityisen tärkeää se on juuri Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoille, joista moni työllistää itsensä tulevaisuudessa freelancerina tai omien projektiensa parissa. Yrityksenkin palkkalistoille lähdettäessä yrittäjille tyypillinen asiakkaiden ymmärtäminen, luovuus ja projektinhallinta tulevat tarpeeseen. 

Aalto Ventures Programin opettajat Johannes Kaira ja Håkan Mitts auttoivat korkeakoulun opettajia kehittämään Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide -kurssin valmistamaan opiskelijoita työelämään luovalla alalla. Kurssin pääasiallinen tarkoitus on löytää keinot oman kutsumuksen ja intohimon valjastamiseen elinkeinoksi kestävällä tavalla. Tähän päästään kartoittamalla mistä opiskelijat ovat kiinnostuneita ja missä he ovat erityisen hyviä, ja selvittämällä sitten käytännönläheisesti miten ja kenelle nämä asiat voisivat tuottaa lisäarvoa ja siten luoda liiketoimintaa. Opiskelijat saavat apua myös liiketoimintasuunnitelman rakentamisessa ja selvittävät, miten voivat luovalla työllä tienata enemmän kuin kuluttavat – eli tehdä liiketoiminnasta kestävää pitkällä tähtäimellä. Myöskään opiskelijoiden hyvinvointia ei ole haluttu unohtaa, vaan kurssilla jaksaminen ja ajankäytön hallinta ovat isossa roolissa.

”Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on luoda kurssi, joka antaa opiskelijoille hyvät lähtökohdat luovan elämäntavan ylläpitämiseen pitkäjänteisesti ja kestävästi, ei vain uran rakentamiseen. Yrittäjyys on osa tätä, mutta kurssissa on lopulta kyse arvoista, ideoista ja suuresta määrästä muitakin käytännön taitoja”, kertoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työelämäprofessori Christopher Bratton.

Kurssin sisältöjä on testattu viime syksynä graafisen suunnittelun opiskelijoiden kanssa, ja palaute oli todella positiivista. Selvitettyään omat intohimonsa opiskelijat muun muassa haastattelivat sekä esikuviaan omalta alaltaan ymmärtääkseen kenttää paremmin, että mahdollisia käyttäjiä selvittääkseen millainen on potentiaalinen asiakas tai jopa työnantaja. Tämä auttaa ymmärtämään, että luova työ ei ole pelkästään itsensä toteuttamista; myös muiden pitää nähdä työn arvo, jos siitä haluaa itselleen elinkeinon.

Art, Life & Entrepreneurship: A User’s Guide käynnistyy syksyllä 2020 valinnaisena kolmen opintopisteen kurssina osana Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun perusopetusta.
 

Lisätiedot ja kysymykset:

Johannes Kaira
Aalto Ventures Program
[email protected]

Christopher Bratton
Professor of Practice, School Common, ARTS
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Mikko Jääskeläinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mikko Jääskeläinen: Opiskelu Kauppiksessa on avannut työuran kannalta monia ovia

Rahoitusta ja Creative Sustainability -pääainetta opiskellut alumnimme Mikko Jääskeläinen päätyi valmistumisen jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultointiin. Siellä hän innostui liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, jonka myötä hän hakeutui kaupunkitalouden ja maankäytön yleissuunnittelun tehtäviin Helsingin kaupungille, ja sieltä liikenne- ja viestintäministeriöön. Parasta hänen työssään on mielenkiintoiset tehtävät sekä asiantuntevat kollegat.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Aalto_Junior_kids workshopping_photo_Jaakko_Kahilaniemi.jpg
Yhteistyö Julkaistu:

Taidekoulutuksen ja -kasvatuksen visio 2030 esittää merkittäviä muutoksia taideaineiden opetukseen

Visiossa esitetään toimenpiteitä taidekasvatuksen ja -koulutuksen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi kaikilla koulutusasteilla sekä taiteiden lukiodiplomien tuomista yhdeksi aineeksi ylioppilastutkintoon.