Uutiset

Aallon opiskelijatiimi voitti kultaa 6th European Students 3D audio competition -kilpailussa

Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo ja Teodors Kerimovs voittivat kultamitalin Audio Drama / Documentary / Soundscapes -kategoriassa äänikirjallaan Hannu ja Kerttu.
Aalto team Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo and Teodors Kerimovs
Kuva: the Verband Deutscher Tonmeister*innen (VDT)

Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo ja Teodors Kerimovs voittivat kultamitalin Audio Drama / Documentary / Soundscapes -kategoriassa 6th European Students 3D audio competition -kilpailussa. Voittajaprojekti on äänikirja Hannu ja Kerttu -sadusta.

Kilpailun järjestävät Institut für Elektronische Musik und Akustik der Kunstuniversität Graz (IEM) sekä Verband Deutscher Tonmeister (VDT).  Palkinnot jaettiin 8.10.2022 Grazissa Itävallassa osana ORF musikprotokoll -festivaalia.

Tiimi kertoo voittajaprojektista ja sen taustoista:

"Viime vuosina äänikirjojen, podcastien ja muiden äänipohjaisten tarinankerronnan muotojen suosio on kasvanut huimasti. Tässä tuotannossa halusimme lisätä auditiiviseen tarinankerrontaan lisäulottuvuuden käyttämällä tilallisia äänitekniikoita, äänisuunnittelua ja musiikkia. Tämä on prototyyppi kolmiulotteisesta ambisonics-äänikirjasta.

Työ pohjautuu kuukuisaan Grimmin tarinaan "Hannu ja Kerttu". Muokkasimme siitä viiden minuutin äänidraaman. Äänitimme kertoja- ja dialogiosuudet, suunnittelimme äänitehosteet ja sävelsimme tarinaa palvelevan alkuperäisen musiikin. Nämä äänielementit tilallistettiin ja miksattiin ambisonics-äänentoistolla, jotta tarinaan saatiin luotua 3D-äänikohtauksia. Teoksessa käytettiin IEM- ja SPARTA -työkaluja. Miksaus luonnosteltiin ensin kotistudioympäristössä ja viimeisteltiin myöhemmin Aallon äänistudiossa monikanavaisen kaiutinjärjestelmän avulla.

Olemme monialainen tiimi, ja edustamme eri tieteen ja taiteen aloja. Jaamme kuitenkin intohimon ääntä ja tarinankerrontaa kohtaan. Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin seudulla ja meitä yhdistää Aalto-yliopisto. Itse asiassa tämä teos tuotettiin alun perin kurssityönä "Immersive Sound" -kurssille täällä Aalto-yliopistossa.

Tällä lyhyellä teoksella haluamme näyttää, että immersiivisellä äänellä on paljon uusia mahdollisuuksia tarinankerronnan välineenä. Vaikka tämä tarina kuulostaa parhaalta monikanavaisen kaiutinjärjestelmän kautta, tuovat uudet teknologiat immersiivisen äänen lähemmäs ihmisiä kuin koskaan ennen. Kuluttajatason head-tracking-kuulokkeet ovat tulossa yhä edullisemmiksi, mikä avaa kokonaan uudet markkinat äänisisällöille. Tämä saattaa olla ensimmäinen kosketuksesi ambisonics-äänikirjaan, mutta jääkö se viimeiseksi? Se jää nähtäväksi..."

Alkuperäinen idea syntyi lopputyönä kurssilla Immersive Sound, jota opettivat Sebastian J. Schlecht, Nils Mayer-Khalen ja Andrea Mancianti.

Kuuntele tarina kilpailun verkkosivujen kautta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.