Uutiset

Aallon opiskelijatiimi voitti kultaa 6th European Students 3D audio competition -kilpailussa

Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo ja Teodors Kerimovs voittivat kultamitalin Audio Drama / Documentary / Soundscapes -kategoriassa äänikirjallaan Hannu ja Kerttu.
Aalto team Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo and Teodors Kerimovs
Kuva: the Verband Deutscher Tonmeister*innen (VDT)

Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo ja Teodors Kerimovs voittivat kultamitalin Audio Drama / Documentary / Soundscapes -kategoriassa 6th European Students 3D audio competition -kilpailussa. Voittajaprojekti on äänikirja Hannu ja Kerttu -sadusta.

Kilpailun järjestävät Institut für Elektronische Musik und Akustik der Kunstuniversität Graz (IEM) sekä Verband Deutscher Tonmeister (VDT).  Palkinnot jaettiin 8.10.2022 Grazissa Itävallassa osana ORF musikprotokoll -festivaalia.

Tiimi kertoo voittajaprojektista ja sen taustoista:

"Viime vuosina äänikirjojen, podcastien ja muiden äänipohjaisten tarinankerronnan muotojen suosio on kasvanut huimasti. Tässä tuotannossa halusimme lisätä auditiiviseen tarinankerrontaan lisäulottuvuuden käyttämällä tilallisia äänitekniikoita, äänisuunnittelua ja musiikkia. Tämä on prototyyppi kolmiulotteisesta ambisonics-äänikirjasta.

Työ pohjautuu kuukuisaan Grimmin tarinaan "Hannu ja Kerttu". Muokkasimme siitä viiden minuutin äänidraaman. Äänitimme kertoja- ja dialogiosuudet, suunnittelimme äänitehosteet ja sävelsimme tarinaa palvelevan alkuperäisen musiikin. Nämä äänielementit tilallistettiin ja miksattiin ambisonics-äänentoistolla, jotta tarinaan saatiin luotua 3D-äänikohtauksia. Teoksessa käytettiin IEM- ja SPARTA -työkaluja. Miksaus luonnosteltiin ensin kotistudioympäristössä ja viimeisteltiin myöhemmin Aallon äänistudiossa monikanavaisen kaiutinjärjestelmän avulla.

Olemme monialainen tiimi, ja edustamme eri tieteen ja taiteen aloja. Jaamme kuitenkin intohimon ääntä ja tarinankerrontaa kohtaan. Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin seudulla ja meitä yhdistää Aalto-yliopisto. Itse asiassa tämä teos tuotettiin alun perin kurssityönä "Immersive Sound" -kurssille täällä Aalto-yliopistossa.

Tällä lyhyellä teoksella haluamme näyttää, että immersiivisellä äänellä on paljon uusia mahdollisuuksia tarinankerronnan välineenä. Vaikka tämä tarina kuulostaa parhaalta monikanavaisen kaiutinjärjestelmän kautta, tuovat uudet teknologiat immersiivisen äänen lähemmäs ihmisiä kuin koskaan ennen. Kuluttajatason head-tracking-kuulokkeet ovat tulossa yhä edullisemmiksi, mikä avaa kokonaan uudet markkinat äänisisällöille. Tämä saattaa olla ensimmäinen kosketuksesi ambisonics-äänikirjaan, mutta jääkö se viimeiseksi? Se jää nähtäväksi..."

Alkuperäinen idea syntyi lopputyönä kurssilla Immersive Sound, jota opettivat Sebastian J. Schlecht, Nils Mayer-Khalen ja Andrea Mancianti.

Kuuntele tarina kilpailun verkkosivujen kautta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Film negative with text Archives, hereinafter
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Ukrainan sotaa käsittelevä dokumenttielokuvien sarja "Archives, hereinafter" saa ensi-iltansa @aaltoarts Instagramissa

ELOn opiskelijat Mikael Rutkiewicz ja Anna Törrönen ovat tehneet kolmiosaisen dokumentaarisen lyhytelokuvasarjan Aalto ARTSin Instagramia varten.
An EU flag with the text European Universities Community, the voice of European students.
Opinnot Julkaistu:

Haku avoinna vuoden 2024 European Student Assemblyyn

Joka vuosi eurooppalaisten yliopistoallianssien opiskelijat kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä ja laatimaan poliittisia suosituksia Euroopan tulevaisuudesta. Hae 5. marraskuuta mennessä.
Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Students sitting at Aalto University School of Business
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu: