Uutiset

Aallon opiskelijatiimi voitti kultaa 6th European Students 3D audio competition -kilpailussa

Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo ja Teodors Kerimovs voittivat kultamitalin Audio Drama / Documentary / Soundscapes -kategoriassa äänikirjallaan Hannu ja Kerttu.
Aalto team Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo and Teodors Kerimovs
Kuva: the Verband Deutscher Tonmeister*innen (VDT)

Pietari Nurmi, Kamila Kondraciuk, Mia Savo ja Teodors Kerimovs voittivat kultamitalin Audio Drama / Documentary / Soundscapes -kategoriassa 6th European Students 3D audio competition -kilpailussa. Voittajaprojekti on äänikirja Hannu ja Kerttu -sadusta.

Kilpailun järjestävät Institut für Elektronische Musik und Akustik der Kunstuniversität Graz (IEM) sekä Verband Deutscher Tonmeister (VDT).  Palkinnot jaettiin 8.10.2022 Grazissa Itävallassa osana ORF musikprotokoll -festivaalia.

Tiimi kertoo voittajaprojektista ja sen taustoista:

"Viime vuosina äänikirjojen, podcastien ja muiden äänipohjaisten tarinankerronnan muotojen suosio on kasvanut huimasti. Tässä tuotannossa halusimme lisätä auditiiviseen tarinankerrontaan lisäulottuvuuden käyttämällä tilallisia äänitekniikoita, äänisuunnittelua ja musiikkia. Tämä on prototyyppi kolmiulotteisesta ambisonics-äänikirjasta.

Työ pohjautuu kuukuisaan Grimmin tarinaan "Hannu ja Kerttu". Muokkasimme siitä viiden minuutin äänidraaman. Äänitimme kertoja- ja dialogiosuudet, suunnittelimme äänitehosteet ja sävelsimme tarinaa palvelevan alkuperäisen musiikin. Nämä äänielementit tilallistettiin ja miksattiin ambisonics-äänentoistolla, jotta tarinaan saatiin luotua 3D-äänikohtauksia. Teoksessa käytettiin IEM- ja SPARTA -työkaluja. Miksaus luonnosteltiin ensin kotistudioympäristössä ja viimeisteltiin myöhemmin Aallon äänistudiossa monikanavaisen kaiutinjärjestelmän avulla.

Olemme monialainen tiimi, ja edustamme eri tieteen ja taiteen aloja. Jaamme kuitenkin intohimon ääntä ja tarinankerrontaa kohtaan. Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin seudulla ja meitä yhdistää Aalto-yliopisto. Itse asiassa tämä teos tuotettiin alun perin kurssityönä "Immersive Sound" -kurssille täällä Aalto-yliopistossa.

Tällä lyhyellä teoksella haluamme näyttää, että immersiivisellä äänellä on paljon uusia mahdollisuuksia tarinankerronnan välineenä. Vaikka tämä tarina kuulostaa parhaalta monikanavaisen kaiutinjärjestelmän kautta, tuovat uudet teknologiat immersiivisen äänen lähemmäs ihmisiä kuin koskaan ennen. Kuluttajatason head-tracking-kuulokkeet ovat tulossa yhä edullisemmiksi, mikä avaa kokonaan uudet markkinat äänisisällöille. Tämä saattaa olla ensimmäinen kosketuksesi ambisonics-äänikirjaan, mutta jääkö se viimeiseksi? Se jää nähtäväksi..."

Alkuperäinen idea syntyi lopputyönä kurssilla Immersive Sound, jota opettivat Sebastian J. Schlecht, Nils Mayer-Khalen ja Andrea Mancianti.

Kuuntele tarina kilpailun verkkosivujen kautta.

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
Opinnot Julkaistu:

Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."
Sailing team at the sea, picture: Tapio Lehtinen Sailing
Opinnot Julkaistu:

Maailman ympäri seitsemässä kuukaudessa – opiskelija Anton Eklund valmistautuu vaativaan purjehduskilpailuun

Sähkötekniikkaa ja automaatiota opiskeleva Eklund on päässyt soveltamaan Aallossa hankittuja oppeja käytäntöön, kun tiimi on kunnostanut purjevenettään.