Uutiset

Aallon muoti- ja tekstiiliosaamiselle tunnustusta kotimaassa sekä menestystä kansainvälisessä vertailussa

Aallolle kaksi palkintoa Fashion Finland -gaalassa sekä sijoitus top 3:n joukkoon CEO World Magazinen ranking-listalla
Näytös19. Photo: Mikko Raskinen
Photo: Mikko Raskinen

Suomalaisen muotialan yhteisö Fashion Finland palkitsi alan parhaimmistoa Fashion Gala Dinner + Awards 2020 -muotigaalassa Helsingin Designmuseossa 28.2.2020. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa juhlistettiin suomalaista muotia ja sen tekijöitä. Tuomaristo valitsi vuoden markkinointiteon, ympäristöteon, muotielämyksen sekä muotivaikuttajan. Yleisöäänestyksellä palkittiin Suomen paras muotikauppa.

Aalto-yliopisto vei kotiin kaksi palkintoa: Ioncell-kuitu palkittiin vuoden ympäristötekona ja Näytös19 vuoden muotielämyksenä.

Ioncell® oli viime vuoden puheenaihe ja suomalainen teknologiainnovaatio. Ioncell® -kuidun avulla saadaan kestävällä tavalla tehtyä käytetyistä tekstiileistä, paperimassasta tai jopa vanhoista sanomalehdistä uusia tekstiilikuituja ilman haitallisia kemikaaleja. Ioncell® -kuitu kehitettiin Aalto-yliopistossa, yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa, ja sen odotetaan mullistavan tekstiilialaa tulevaisuudessa.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun vuotuinen NÄYTÖS on kasvanut kansainvälisesti arvostetuksi opiskelijamuotinäytökseksi. Nuorille suunnittelijoille se on näytön paikka, ja tapahtuma keräsi jälleen Helsinkiin merkittävän joukon huippumuotitalojen rekrytoijia, vaikuttajia ja kansainvälistä mediaa. Näytös ja siinä nähtävät Aallon lahjakkaiden opiskelijoiden kokoelmat ovat osaltaan olleet vaikuttamassa Aalto-yliopiston muotikoulutuksen kansanvälisen maineen kasvuun.

Muita voittajia olivat Minna Parikka Come Back 15 -juhlamallisto, Maria Veitola sekä muotikauppa Ratsula. Lue lisää.

Ioncell. Photo: Eeva Suorlahti
Photo: Eeva Suorlahti

Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelma on sijoittunut kolmanneksi CEO World Magazine -verkkomedian maailmanlaajuisessa vuoden 2020 arvioinnissa. Isossa-Britanniassa toimiva London College of Fashion sijoittui listan kärkeen ja USA:n Fashion Institute of Technology ylsi toiseksi. Arviointi perustuu koulutuksen maailmanlaajuiseen vaikuttavuuteen, erikoistumiseen, työnantajien antamaan palautteeseen, oppimiskokemuksiin sekä akateemiseen menestykseen. Datalähteinä on käytetty 40 000 opiskelijan, 50 000 alalla toimivan ammattilaisen ja 30 000 rekrytoijan arvioita.

Kymmenen parhaan koulun listalle pääsivät myös Parsons School of Design (sijalle 4), Central Saint Martins (sijalle 6) sekä School of Design at Royal College of Art (sijalle 7).

Lue lisää. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.