Uutiset

Aallon alumnien Alli Haapasalon ja Hanna Bergholmin elokuvien maailman ensi-illat Sundancen elokuvajuhlilla

Sundancen elokuvajuhlilla nähdään maailman ensi-illassa Suomesta kaksi pitkää fiktioelokuvaa ja yksi pitkä dokumenttielokuva. Elokuvista kaksi on ELOn alumnien ohjaamia.
Elokuvasta Pahanhautoja. Kuvassa Siiri Solalinna. Kuva: Andrejs Strokins
Otos Hanna Bergholmin esikoiselokuvasta Pahanhautoja. Kuvassa Siiri Solalinna. Kuva: Andrejs Strokins

Sundancen elokuvajuhlien kilpasarjassa ei ole aiemmin ollut pitkää fiktioelokuvaa Suomesta. Ensi vuoden festivaalilla World Cinema Dramatic Competition -sarjassa on mukana Alli Haapasalon ohjaama draama Tytöt tytöt tytöt, jonka kansainvälinen nimi on Girl Picture.

Daniela Hakulisen ja Ilona Ahdin kirjoittamassa elokuvassa seurataan kolmen erilaisen tytön tutustumista, ensirakkautta ja omien tunteiden etsintää. Pääosissa nähdään Linnea Leino, Aamu Milonoff ja Eleonoora Kauhanen. Leila Lyytikäisen ja Elina Pohjolan Citizen Jane -yhtiölle tuottaman elokuvan ensi-ilta Suomessa on 14.4.2022.

Hanna Bergholmin esikoispitkä Pahanhautoja (engl. Hatching) on mukana festivaalin Midnight-sarjassa. Ilja Rautsin käsikirjoittamassa kauhuelokuvassa nuori Tinja-tyttö löytää erikoisen linnunmunan, jota hän hoivaa salaa idyllistä imagoa varjelevalta perheeltään. Täydellinen koti muuttuu kauhun näyttämöksi, kun muna kuoriutuu.

Elokuvan pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Silva Mysterium -yhtiön tuottaman elokuvan ensi-ilta Suomessa on 4.2.2022.

Lisäksi Sundancen dokumenttielokuvien kilpailussa on mukana Tania Andersonin ohjaama The Mission. Pitkässä dokumenttielokuvassa seurataan neljän amerikkalaisen mormoninuoren matkaa Suomeen, yhteen Euroopan maallistuneimmista maista. Danish Bear Productions -yhtiön tuottama elokuva tulee Suomessa ensi-iltaan vuoden 2022 aikana.

Suomalainen elokuva nauttii nyt poikkeuksellista arvostusta maailmalla. Suomalaiset tekijät ja teokset on noteerattu niin Cannesin, Venetsian ja Berliinin elokuvajuhlilla ja nyt myös Sundance-festivaalilla, joka on Yhdysvaltojen yksi merkittävimmistä. Seuraavaksi katseet kohdistuvat Oscareihin, joissa Parhaan kansainvälisen elokuvan palkinnosta kisaavat kaksi kotimaista elokuvaa: Hytti nro 6 sekä Guled & Nasra. (Jälkimmäinen elokuva on Somalian ehdokas.)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita myös muista kuin erinomaisista arvosanoista

Uudella Dean’s Impact Award -palkinnolla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Red-haired woman standing outside of Aalto University Töölö building in Helsinki, surrounded by trees and grass. A bus and tram on the background.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”

Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.
Ewald Kibler pitämässä kiitospuhetta Suomen Liikemies-Yhdistykselle
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu: