Uutiset

Aallon alumnien Alli Haapasalon ja Hanna Bergholmin elokuvien maailman ensi-illat Sundancen elokuvajuhlilla

Sundancen elokuvajuhlilla nähdään maailman ensi-illassa Suomesta kaksi pitkää fiktioelokuvaa ja yksi pitkä dokumenttielokuva. Elokuvista kaksi on ELOn alumnien ohjaamia.
Elokuvasta Pahanhautoja. Kuvassa Siiri Solalinna. Kuva: Andrejs Strokins
Otos Hanna Bergholmin esikoiselokuvasta Pahanhautoja. Kuvassa Siiri Solalinna. Kuva: Andrejs Strokins

Sundancen elokuvajuhlien kilpasarjassa ei ole aiemmin ollut pitkää fiktioelokuvaa Suomesta. Ensi vuoden festivaalilla World Cinema Dramatic Competition -sarjassa on mukana Alli Haapasalon ohjaama draama Tytöt tytöt tytöt, jonka kansainvälinen nimi on Girl Picture.

Daniela Hakulisen ja Ilona Ahdin kirjoittamassa elokuvassa seurataan kolmen erilaisen tytön tutustumista, ensirakkautta ja omien tunteiden etsintää. Pääosissa nähdään Linnea Leino, Aamu Milonoff ja Eleonoora Kauhanen. Leila Lyytikäisen ja Elina Pohjolan Citizen Jane -yhtiölle tuottaman elokuvan ensi-ilta Suomessa on 14.4.2022.

Hanna Bergholmin esikoispitkä Pahanhautoja (engl. Hatching) on mukana festivaalin Midnight-sarjassa. Ilja Rautsin käsikirjoittamassa kauhuelokuvassa nuori Tinja-tyttö löytää erikoisen linnunmunan, jota hän hoivaa salaa idyllistä imagoa varjelevalta perheeltään. Täydellinen koti muuttuu kauhun näyttämöksi, kun muna kuoriutuu.

Elokuvan pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Silva Mysterium -yhtiön tuottaman elokuvan ensi-ilta Suomessa on 4.2.2022.

Lisäksi Sundancen dokumenttielokuvien kilpailussa on mukana Tania Andersonin ohjaama The Mission. Pitkässä dokumenttielokuvassa seurataan neljän amerikkalaisen mormoninuoren matkaa Suomeen, yhteen Euroopan maallistuneimmista maista. Danish Bear Productions -yhtiön tuottama elokuva tulee Suomessa ensi-iltaan vuoden 2022 aikana.

Suomalainen elokuva nauttii nyt poikkeuksellista arvostusta maailmalla. Suomalaiset tekijät ja teokset on noteerattu niin Cannesin, Venetsian ja Berliinin elokuvajuhlilla ja nyt myös Sundance-festivaalilla, joka on Yhdysvaltojen yksi merkittävimmistä. Seuraavaksi katseet kohdistuvat Oscareihin, joissa Parhaan kansainvälisen elokuvan palkinnosta kisaavat kaksi kotimaista elokuvaa: Hytti nro 6 sekä Guled & Nasra. (Jälkimmäinen elokuva on Somalian ehdokas.)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.
Kunniatohtori Ashok Kumar
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston uusi tekniikan kunniatohtori Ashok Kumar on biotekniikan uranuurtaja

Professori Askhok Kumar on maailmanlaajuisesti palkittu biotekniikan tutkija ja uranuurtaja.
Aallon kilpailutiimi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Aallon opiskelijaryhmä kuudenneksi Bosch Future Mobility Challenge -kilpailussa

Kovatasoisessa kilpailussa oli alun perin mukana 80 tiimiä eri puolilta maailmaa.