Tapahtumat

Väitös tietoverkkotekniikan alalta, M.Sc. Ibrahim Afolabi

Väitöskirjan nimi on: Towards a Service-aware E2E Network Slice Orchestration and Resource Provisioning across Multiple Domains

M.Sc. Ibrahim Afolabi väittelee 2.6.2022 klo 12:00 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa, tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella salissa TU1, Maarintie 8, Espoo. Väitöskirjan nimi on "Towards a Service-aware E2E Network Slice Orchestration and Resource Provisioning across Multiple Domains".

Vastaväittäjä: Dr. Tao Chen, VTT, Espoo
Kustos: Prof. Jukka Manner, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos

Linkki väitöskirjan sähköiseen esittelykappaleeseen: https://aaltodoc.aalto.fi/doc_public/eonly/riiputus/
Sähkötekniikan korkeakoulun väitöskirjat: https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/53

Väitöstiedote:

Väitöskirja on tietoverkkotekniikan alalta ja käsittelee 5G mobiiliverkkojen resurssien viipalointia. Tavoitteena on edistää liikenteen eristämistä, dynaamista resurssien jakamista ja verkon hallintaa useiden verkkoalueiden kesken. Väitöskirjassa on tehty teoreettista tutkimusta, rakennettu käytännön toteutus teknologiasta ja arkkitehtuurista, ja tuodaan esille uusi tehokas järjestelmä verkon resurssien jakamiseksi eri viipaleille.

Väitöskirjassa esitetään holistinen katsaus viipaloinnin nykytilaan, eri toimintaperiaatteisiin ja alueen keskisiin teknologioihin.  Tämän katsauksen pohjalta luotiin uusi malli verkon viipaleiden hallintaan 5G/6G palveluita varten. Mallin pohjalta luotiin kokonainen arkkitehtuuri, joka helpottaa verkon viipaleiden hallintaa ja resurssien allokointia eri verkon alueiden läpi päästä päähän. Ratkaisua on mitattu monipuolisesti ja sen hyötyjä arvioitu eri näkökulmista.

Väittelijän yhteystiedot:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: