Tapahtumat

Väitös radiotekniikan alalta, DI Sabin Karki

Väitöskirjan nimi on: Beam-switching antennas for millimeter-wave communications

DI Sabin Karki väittelee 22.10.2021 klo 12 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa, elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella. Väitöskirjan nimi on "Beam-switching antennas for millimeter-wave communications".

Vastaväittäjä: Prof. Fabien Ferrero, Université Côte d'Azur, Ranska
Kustos: Prof. Ville Viikari, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Väitöstilaisuus järjestetään etäyhteydellä Zoomissa, jonne voi liittyä vapaasti: https://aalto.zoom.us/j/69423687312
Zoom pikaopas: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/zoom-pikaopas

Linkki väitöskirjan sähköiseen esittelykappaleeseen: https://aaltodoc.aalto.fi/doc_public/eonly/riiputus/

Sähkötekniikan korkeakoulun väitöskirjat: https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/53

Väitöstiedote:

Viestintäjärjestelmät ovat siirtymässä kohti millimetriaaltoaluetta (30 GHz - 300 GHz) suuremman kaistanleveyden ja suorituskyvyn saavuttamiseksi. Millimetriaaltotaajuuksilla antenneilta vaaditaan suurta vahvistusta ja kykyä laajakulmaiseen keilaukseen. Keilanvaihtotopologiaan perustuvat antennit voivat saavuttaa suuren vahvistuksen ja ohjata keiloja vähemmällä määrällä syöttölinjoja ja aktiivisia komponentteja verrattuna vaiheistettuihin antenniryhmiin. Tämän tutkimuksen tavoitteena on ollut suunnitella integroitu linssiantenni (ILA), joka on matalaprofiilinen, vähähäviöinen keilaa kääntäessä ja kokonaisuudessaan hyvä hyötysuhteeltaan. Lisäksi työssä on tutkittu keilanvaihtoantennin syöttöverkkoa antennielementtien kytkennän vaikutuksen ymmärtämiseksi, antennikeilan muokattavuuden saavuttamiseksi ja kytkentäverkon väliinkytkemisvaimennuksen lieventämiseksi.

Tämä työ esittelee integroidun metallilinssiantennin (IMLA), joka pienentää polttoväliä ja parantaa hyötysuhdetta verrattuna perinteiseen ILA:an. IMLA:ssa syöttöantennien keiloja on kallistettu, mikä mahdollistaa keilan kääntämisestä aiheutuvien häviöiden vähentämisen. Työssä on tutkittu myös kaksoispallomaista linssiä, jolla on laaja keilankääntöalue ja jonka avulla keilan kääntämisestä aiheutuvat häviöt ovat luonnostaan vähäiset. Lisäksi työssä ehdotetaan vektorimodulaattoriin perustuvaa kytkentäverkkoa, joka minimoi väliinkytkemisvaimennuksen ja mahdollistaa keilan uudelleenohjattavuuden keilanvaihtoantennien kanssa.

Tutkimuksen tulokset auttavat kehittämään edullisia ja energiatehokkaita antenniratkaisuja, jotka täyttävät suuren vahvistuksen ja laajakeilaisen ohjauksen vaatimukset.

Väittelijän yhteystiedot:

Email [email protected]
Mobile +358417190658
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: