Tapahtumat

Väitös radiotekniikan alalta, DI Joni Kurvinen

Uusia menetelmiä antennisuunnitteluun siirryttäessä 5G-järjestelmiin

Väitöskirjan nimi on “Co-Existing Antennas in Modern Handsets”

Langaton matkaviestintä ottaa suuria harppauksia jatkuvasti. Viidennen sukupolven verkkojen myötä siirtonopeudet kasvavat entisestään, mutta samalla täytyy varmistaa laitteiden toimivuus myös nykyisissä verkoissa.

Matkapuhelimet tarvitset useampia antenneja tulevaisuudessa, jotta kaikki suorituskykyvaatimukset täyttyvät. Väitöskirjassa tutkitaan erilaisten antenniratkaisujen yhteensopivuutta ja toimintaa matkapuhelinympäristössä. Työssä käsitellään niin moniantennijärjestelmiä 4G-verkoissa kuin uusien millimetriaaltoantennien toteutusta matkapuhelimiin. Työn merkittävimmät tulokset käsittelevät 4G- ja 5G-järjestelmien yhdistämistä.

Työssä on käytetty niin tietokonesimulaatioita, antennimittauksia kuin teoriapohjaisia malleja. Näiden avulla on saatu toteutettua monia antennijärjestelmiä ja -yhdistelmiä matkapuhelimen pieneen tilaan, joka on yksi eniten rajoittavista tekijöistä nykypäivän antennisuunnittelussa.

Vastaväittäjänä toimii professori Shuai Zhang, Aalborg Unversitet, Tanska

Valvojana on professori Ville Viikari,  Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, elektroniikan ja nanotekniikan laitos.

Väittelijän yhteystiedot: Joni Kurvinen, [email protected], +358 40 594 2158

Väitöstilaisuus järjestetään etäyhteydellä Zoomissa, jonne voi liittyä vapaasti. Zoom-linkki: https://aalto.zoom.us/j/69902013480 Zoom-pikaopas: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/zoom-pikaopasVäitöskirja on julkisesti nähtävillä 10 päivää ennen väitöstä: https://aaltodoc.aalto.fi/doc_public/eonly/riiputus/Elektroninen väitöskirja: https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/45616

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: