Tapahtumat

Vaikutustenarviointi ilmiöpohjaisessa suunnittelussa

Työpaja maankäytön ja liikenteen asiantuntijoille vaikutustenarvioinnista
Työpajatyöskentelyä YHTÄJALKAA

YHTÄ JALKAA – hanke kutsuu maankäytön ja liikenteen asiantuntijat työpajaan keskustelemaan vaikutusten arvioinnista ilmiöpohjaisessa suunnittelussa LVM:n Sonckin Saliin tiistaina 19.11.2019 klo 9.15-12.00

Työpajan tarkoituksena on pohtia vaikutusten arviointia ilmiöpohjaisessa suunnittelussa (mal-työssä). Keskusteluun nostetaan esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Kuinka vaikutusten arviointi tukee ilmiöpohjaisen suunnittelun prosesseja? Millaisia vaikutuksia on tarpeen arvioida suunnittelun eri vaiheissa? Millaisen tarkkuustason arvioinnit kulloinkin ovat tarpeen?

Työpajaa alustavat ryhmäpäällikkö Aarno Kononen ja liikennesuunnittelija Reetta Koskela HSL:stä. He kertovat vaikutusten arvioinnin keskeisestä roolista Helsingin seudun MAL 2019 suunnitelman laadinnassa. Uudenmaan liiton edustaja kertoo miten maakuntakaavan ja kaupunkiseudun MAL- suunnitelman yhteispeli vaikutusten arvioinnissa oli järjestetty. Tilaisuuden ohjelma on liitteenä.

Työpaja on kolmas neljän työpajan sarjassa. Ensimmäisessä työpajassa pohdittiin ilmiöpohjaisen suunnittelun olemusta ja toisessa käsiteltiin ilmiöpohjaisen suunnittelun prosesseja. Osallistuminen edelliseen työpajaan ei ole edellytys, vaan tervetulleita keskustelemaan vaikutusten arvioinnista ilmiöpohjaisessa suunnittelussa ovat kaikki aiheesta kiinnostuneet maankäytön- ja liikenteen toimijat kunta-, maakunta- ja kansallisella tasolla.

Työpajajärjestelyjen vuoksi pyydämme ilmoittautumiset ke 13.11.2019 mennessä seuraavan linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Vaikutusten_arviointi_ilmiopohjaisessa_suunnittelussa_tyopaja_7310

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: