Tapahtumat

Unfolding Tomorrow — Rethinking energy

Opi, mitä voit tehdä tänään kestävän huomisen puolesta. On aika miettiä uudelleen, miten näemme energian.
A futuristic black-and-white banner with neon yellow details. In an experimental font, a black text says "Unfolding Tomorrow". At the bottom are the logos of Aalto University, Aalto Ventures Program and Aaltoes.

Tapahtuma järjestetään englanniksi.

Olemme tienneet jo pitkään, että tarvitsemme enemmän uusiutuvaa energiaa. Fossiilisten polttoaineiden vähentäminen on tärkeä osa ilmastonmuutoksen hidastamista – ja IPCC:n uusimman raportin mukaan tarvitsemme kaiken mahdollisen hidastamisen. Olemme toimineet liian hitaasti ja nyt sota Euroopassa väistämättä syventää jo ennestään merkittävää energiakriisiä nostamalla fossiilisten polttoaineiden hintoja.

Kuinka päädyimme tähän? Mitä olemme jo tehneet ja mitä Suomi, yritykset ja sinä voi tehdä lisätäksemme uusiutuvan energian osuutta ja vähentääksemme riippuvuuttamme tuontipolttoaineista? On aika miettiä uudelleen, miten näemme energian.

Aalto-yliopistossa uskomme kestävään kehitykseen liittyvien ongelmien ratkaisemiseen yrittäjyyden kautta, ongelmien kohtaamiseen niiden välttelyn sijaan, sekä itsemme kouluttamiseen sen sijaan, että käyttäisimme tiedon puutetta tekosyynä.

Unfolding Tomorrow on tapahtumasarja, joka kokoaa yhteen liike-elämän, tutkimuksen ja politiikan edustajat keskustelemaan siitä, mitä voimme tehdä tänään paremman huomisen eteen. Tapahtuman aiheet tulevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (SDG) ja niiden tavoitteista ja indikaattoreista.

Tämä Unfolding Tomorrow -tapahtuma käsittelee SDG 7: "Lisätä vuoteen 2030 mennessä uusiutuvan energian osuutta merkittävästi maailmanlaajuisessa energialähteiden yhdistelmässä."

Puhujat:

  • Annukka Santasalo, apulaisprofessori Energian konversio ja varastointi -tutkimusryhmässä, Aalto-yliopisto
  • Risto Penttinen, Executive Vice President, Uniper
  • Atte Harjanne, vihreiden varapuheenjohtaja, vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja
  • Moderaattorina toimii Aalto-yliopiston kestävän kehityksen johtaja Jussi Impiö

Kuule energiakriisistä eri näkökulmista, tutustu uusiutuvien energialähteiden erilaisiin mahdollisuuksiin ja rajoituksiin sekä ymmärrä paremmin, miten toimintamme voi vaikuttaa energiamme alkuperään.

Unfolding Tomorrow -tapahtumasarjaa järjestää yhdessä Aaltoes ja Aalto Ventures Program.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu