Tapahtumat

Talvikoulu - Kestävää energiaa Euroopalle?

TU Darmstadtin energiatieteiden ja -tekniikan tutkijakoulu kutsuu Aalto-yliopiston tohtorikoulutettavia ja post doc - tutkijoita osallistumaan kansainväliseen talvikouluun Darmstadtissa 6.-8. joulukuuta 2022. Tapahtumassa tarkastellaan hiilivapaiden ja kestävien energiavarastojen, kuten vedyn ja raudan, tuotantoon ja käyttöön liittyviä tieteellisiä ja teknisiä näkökohtia sekä sosioekonomisia näkökohtia, kuten vetystrategioiden monitasoista hallintaa. Osallistujat saavat näin ainutlaatuisen näkemyksen nykyisistä haasteista ja ratkaisumalleista päivittäin muuttuvassa energiamaisemassa. Tapahtumaan voi osallistua joko verkossa tai fyysisesti paikan päällä.
Photo of a city with lights taken in the evening.

Aika: 6.-8.12.2022
Paikka: verkossa tai paikan päällä TU Darmstadtissa Saksassa

Energiajärjestelmien muutos on yksi aikamme kiireellisimmistä haasteista. Ilmastoneutraalius ja fossiilisten hiilidioksidipäästöjen vähentäminen olivat viime vuosina prioriteetti, mutta toimitusvarmuus on noussut etusijalle Venäjän Ukrainan vastaisen sodan jälkeen. Kestävä ja joustava energiahuolto tarkoittaa kuitenkin myös siirtymistä pois fossiilisista polttoaineista. Niiden korvaamiseksi yhä enemmän tuuli- ja aurinkoenergialla on esimerkiksi vety avainasemassa uusiutuvan energian varastoinnissa, siirrossa ja käytössä. Vetyä täydentävänä vaihtoehtona metallit, kuten rauta, ovat tulleet entistä enemmän tieteen ja teollisuuden huomion kohteeksi hiilivapaana energian varastointina. Olipa tekninen ratkaisu mikä tahansa, sitä ei pidä arvioida erikseen, vaan aina yhdessä sosioekonomisten näkökohtien kanssa.

Kuka voi osallistua?

Talvikoulu on suunnattu energiajärjestelmiä, energiapolitiikkaa tai energiataloutta tutkiville tohtorikoulutettaville ja väitöskirjatutkijoille sekä energiajärjestelmien tutkimus- ja kehitystyöhön osallistuville insinööreille ja tutkijoille.

Ohjelma ja puhujat 

Lisätietoja talvikoulusta saa TU Darmstadtin verkkosivuilta. 

Ilmoittautuminen

Osallistuminen on maksutonta Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tilaisuuteen voi osallistua joko verkossa tai paikan päällä Saksassa. Paikan päällä tarjotaan ilmaiset ruokatarjoilut. Ilmoittaudu viimeistään 6. marraskuuta. 

Ilmoittaudu täällä 

Talvikoulu järjestetään yhteistyössä Unite!-yliopistoallianssin kanssa. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: