Tapahtumat

Synteettisen biologian ideakilpailun startti

Voidaanko vanhoja mattoja syöttää mikrobeille, jotka puolestaan tuottavat jätteestä uusia arvokkaita raaka-aineita? Entä voimmeko korvata fossiilisia raaka-aineita mikrobien avulla?
Synbio Powerhouse Reverse Pitch 20.3.2019 -tapahtuman mainos

Ensimmäinen Suomessa järjestettävä synteettisen biologian ideakilpailu käynnistyy 20.3., kun opiskelijoista koostuvat tiimit ryhtyvät ratkaisemaan Synbio Reverse Pitch -kilpailussa Ikean, Nesteen, Kemiran ja St1:n antamia haasteita synteettisen biologian avulla. Opiskelijoilla on kick-off -tilaisuuden jälkeen kaksi kuukautta aikaa kehittää ratkaisu yrityksen esittämään ongelmaan. Kilpailu etenee finaaliin 27.5.2019.

Synteettinen biologia on uusi tieteenala, jossa pyrkimyksenä on muokata ja rakentaa mikro-organismeja tuottamaan haluttuja tuotteita. Tämä soveltuu erityisen hyvin kiertotalouden ratkaisuihin, sillä jätteestä voidaan mikrobien avulla tuottaa arvokkaita kemikaaleja tai biomateriaaleja.

Työ- ja elinkeinoministeriössä nähdään synteettinen biologia uutena kasvun mahdollistajana. Nyt on satsattava alan osaamiseen, kiihdytettävä start up -yrityksiä ja edistettavä teollisuuden uudistumista tämän uuden, jopa mullistavan teknologian avulla. 

Kilpailun järjestää Aallon CYSS Center for Young Synbio Scientists ja Synbio Powerhouse, joka on synteettisen biologian innovaatioekosysteemi Suomessa. Synbio Powerhousin mahdollistavat VTT ja Sitra.

Ohjelma:

Boosting Circular Economy with Synthetic Biology
Riitta Silvennoinen
, Specialist in the Circular economy focus area at Sitra Fund
Nina Pulkkis, Documentarist, Parad Media

Synthetic Biology and the Future of Finland
Howy Jacobs,
Professor of Molecular Biology, Tampere University
Science documentary about Synthetic Biology and The Microbial Revolution

The challenges presented by:
Ikea
St1
Kemira
Neste

Circular Economy: Making edible waste for microbes
Tomi Erho
, VTT Principal Scientist
A novel device for processing problematic waste

Synbio – what could it be?
Merja Penttilä
, Professor, Aalto University & VTT

Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 19.3. klo 12

Tervetuloa!

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu