Tapahtumat

SuomiAreena: Älykkäästä viisasta - ihmiskeskeistä suunnittelua ja rakentamista

Design Forum Finlandin, Insinööriliiton ja Vahanen-yhtiöiden keskustelussa SuomiAreenalla vuonna 2019 pohditaan osaamiskulttuurien kehittämistä, yhteistyön mahdollisuuksia ja valmiuksiamme kohdata tulevaisuus. Mukana keskustelemassa Anna Valtonen Aalto-yliopistosta.
Suomi Areena Älykkäästä viisasta -keskustelu

Suomi on maailman huippuja innovoinnissa. Tuotamme keksintöjä ja patentteja jatkuvasti. Innovaatiot ovat älykkäitä ratkaisuja ongelmiin, usein teknologialähtöisiä. Mutta innovaatio ei yksin riitä, sitä on jalostettava edelleen. Kehitetäänkö innovaatiota teknologia edellä vai käyttäjä edellä? Mihin päädytään? Onko meillä huippuluokan tekninen innovaatio, jota on vaikea hyödyntää, vai juuri asiakkaan tarpeeseen suunniteltu sovellus, jonka toimivuudessa on parantamisen varaa – vai jotain siltä väliltä? Kaiken keskellä on ihminen, käyttäjä. Vasta käyttäjän tuntemus tekee älykkäästä viisasta. Viisas innovaatio on tarpeellinen ja käyttäjän myötä muuntuva. Se tuo lisäarvoa tähän hetkeen ja se auttaa menestymään tulevaisuudessa. Mutta mitä tarvitaan, jotta käyttäjä, ihminen, tunnetaan? Tulevaisuudessa tekninen osaaminen korostuu entisestään, mutta samoin korostuvat ongelmanratkaisukyky, rohkea ajattelu ja luovuus. Kun yhdistetään ymmärrys ihmisestä ja tietämys teknologioista, saadaan jo varsin voittoisa kokonaisuus. Lisää monialaista osaamista, ja Suomi alkaakin profiloitua ongelmanratkaisukyvyillään. Muutoksen tekemiseen tarvitaan kaikkia.

Design Forum Finlandin, Insinööriliiton ja Vahanen-yhtiöiden keskustelussa SuomiAreenalla vuonna 2019 pohditaan osaamiskulttuurien kehittämistä, yhteistyön mahdollisuuksia ja valmiuksiamme kohdata tulevaisuus.

Keskustelijoina ovat:

Krista Kiuru, perhe- ja peruspalveluministeri
Anna Valtonen, vararehtori, Aalto-yliopisto
Perttu Pölönen, keksijä, säveltäjä
Katri Saarikivi, aivotutkija, Helsingin yliopisto
Pekka Sivonen, Executive Director, Business Finland
Risto Vahanen, DI, yrittäjä, Vahanen-yhtiöt

Keskustelua johtaa toimittaja ja uutisankkuri Jaakko Loikkanen ja sen visualisoi livekuvittaja Linda Saukko-Rauta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu