Tapahtumat

Sukupuolten välinen kuilu mielenterveydessä - Making Waves, torstai 11/4/2024

Onko mielenterveydessä sukupuolten välinen kuilu? Prof. Jaana Suvisaari (THL) esittelee tuloksia laajasta suomalaisesta kohortista, joka käsittelee työikäisen väestön psyykkisen ahdistuksen taustatekijöitä, erityisesti sukupuolierojen näkökulmasta.
Making Waves - The Gender Gap In Mental Health

Sukupuolten välinen kuilu mielenterveydessä


Onko mielenterveydessä sukupuolten välinen kuilu? Psyykkinen ahdistus – joka ilmenee stressinä, ahdistuksena ja masennuksena – liitetään tyypillisesti mielenterveyden haasteisiin ja työhön liittyviin ongelmiin. Tutkimukset osoittavat, että länsimaisissa yhteiskunnissa naiset kärsivät psyykkisestä ahdistuksesta useammin kuin miehet. Tämä on ilmiö, johon saattaa vaikuttaa erilaiset yhteiskunnalliset roolit, ammatilliset vaatimukset ja perhevelvoitteet. Tässä Making Waves -tapahtumassa prof. Jaana Suvisaari (THL) esittelee tuloksia laajasta suomalaisesta kohortista, joka käsittelee työikäisen väestön psyykkisen ahdistuksen taustatekijöitä, erityisesti sukupuolierojen näkökulmasta.

Puhujasta

Prof. Jaana Suvisaari on johtava asiantuntija kansanterveyden ja epidemiologian alalla, ja hän toimii tällä hetkellä vanhempana tutkijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL). Hänen työnsä keskittyy pääasiassa psykiatristen häiriöiden tutkimiseen epidemiologisesta näkökulmasta, missä hän soveltaa tietämystään tutkiakseen geneettisten, ympäristöllisten ja yhteiskunnallisten tekijöiden monimutkaisia suhteita, jotka vaikuttavat mielenterveyteen.

Ilmoittautuminen

Rekisteröidythän tästä linkistä, jotta osaamme järjestää tarjoilut ja istumapaikkoja kaikille.

Aikataulu

  • 13:00-13:15 Tee/Kahvi ja vegaaniset muffinssit

  • 13:15-13:50 Prof. Suvisaaren luento

  • 13:50-14:30 Kysymykset ja keskustelu
     

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumasta, ole hyvä ja ota yhteyttä Enrico Glereaniin. Tapahtumapaikka on esteetön. Jos tarvitset lisäapua esteettömyyteen liittyen, olethan yhteydessä. Noudatamme Aallon Eettisiä periaatteita.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: