Tapahtumat

Seminaari: Terveysteknologian sääntelyosaaminen kilpailuetuna

Vahvista sääntelyosaamistasi ja luo kilpailuetua liiketoiminnallesi.
Korkean talon lasinen seinä.

Terveysteknologian sääntelyosaamisen hallitseminen on sekä lakisääteinen velvoite että keskeinen kilpailukyvyn lähde alan toimijoille. Terveysteknologian sääntely-ympäristöön kohdistuu muutospaineita, kuten uudet MDR- ja IVDR -asetukset sekä muutokset viranomaisissa ja ilmoitetuissa laitoksissa.  

Uuteen terveysteknologiaan kuten terveydenhuollon ohjelmistojen lisäarvo-ominaisuuksiin, tekoälyn hyödyntämiseen sekä solu- ja geeniterapioihin, liittyy kasvava potentiaali. Tämän potentiaalin toteutuminen edellyttää taidokasta sääntelyn huomiointia. 

Aalto-yliopiston ja Aalto University Executive Educationin järjestämän seminaarin aamupäivän osuus keskittyy uusien solu- ja geenihoitojen tuomiseen markkinoille, sisältäen johdannon geeniteknologian tuomiin mahdollisuuksiin, johdannon ATMP -sääntelyn (Advanced Therapeutical Medicinal Products) ja käytännön kokemuksiin tuotteiden kehittämisestä. Iltapäivän osuudessa keskitytään lääkintälaiteasetukseen (MDR  –  Medical Device Regulation) ja IVD-asetukseen (IVDR – in vitro diagnostics regulation). Tämä osuus sisältää johdannon sääntelyyn sekä paneelikeskustelun parhaista käytänteistä uusia tuotteita kehittävissä yrityksissä. Seminaarissa pohditaan myös yliopistojen roolia sääntelyn ja soveltamisen opetuksessa ja tutkimuksessa.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

Lue lisää tapahtuman verkkosivuilta (aaltoee.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: