Tapahtumat

Sarjakirjoittajakoulutus / Fiktiosarjan konseptointi

Action! -hankkeen naisille suunnattu Sarjakirjoittajakoulutus jatkuu! Tervetuloa hakemaan Fiktiosarjan konseptointi -kurssille!
kuva Unto Rautio
Kuva: Unto Rautio

Arvoisa naispuolinen käsikirjoittaja!

Tervetuloa hakemaan Aalto-yliopiston Action! -hankkeen Fiktiosarjan konseptointi -koulutukseen! Koulutuksen jälkeen tiedät, miten fiktiosarjoja yleensä Suomessa myydään ja sinulla on valmiina fiktiosarjasi myyntikonsepti.

Koulutus koostuu kuudesta 3–4 tunnin etätapaamisesta Zoomissa, itseopiskelumateriaalista ja tapaamisten välissä tehtävistä omatoimisista tehtävistä. Ensimmäisen tapaamisen aikana käydään läpi sitä, mikä televisiosarjan konsepti on ja miten televisiosarjoja Suomessa myydään. Muiden tapaamisten aiheina ovat mm. sarjan raamit, juoni ja päähenkilöt. Tapaamisissa kouluttaja antaa palautetta tehdyistä tehtävistä.

Kouluttajana kurssilla on käsikirjoittaja, TaM Katri Manninen, jonka uusin sarja Nyrkki on myyty lähes 30 maahan.

Koulutuksesta järjestetään kolme identtistä ryhmää, touko-heinäkuussa lauantaisin aamupäivällä (22.5.–3.7.2021 klo 10-13), heinä-elokuussa perjantaisin aamupäivällä (16.7.–27.8.2021 klo 10-13) ja syys-lokakuussa keskiviikkoisin iltapäivällä (1.9.–13.10.2021 klo 14-17). Ensimmäiset viisi tapaamista ovat Zoomissa viikon välein ja viimeisten tapaamisen välissä on kaksi viikkoa.

Kurssin työmäärä on yhteensä noin 33–41 h, josta 19 h etätapaamisia, 3 h itseopiskelumateriaaliin tutustumista ja noin 12–20 h itsenäistä kirjoittamista
.

Osallistujamäärä kussakin ryhmässä on enintään kuusi (6) henkilöä, joten ilmoittauduthan pian! Opiskelijat koulutukseen valitaan sarjaidean, kokemuksen ja motivaatiokirjeen perusteella. Kurssi on Action! -hankkeen rahoitusehtojen mukaisesti kokonaan suomenkielinen ja suunnattu vain naisille.

Hakutehtävät

Laadi ja liitä hakulomakkeelle (linkki lomakkeeseen alempana) seuraavat dokumentit : 

  1. Hakuliite Käsikirjoittajakokemus (CV): listaa saamasi käsikirjoituskoulutus + kirjoituskokemus (kokemuksen puute ei estä osallistumasta koulutukseen) 
  2. Hakuliite Sarjakonseptin idea: kuvaa lyhyesti (max 1 liuska) sarjaidea, jota haluaisit työstää konseptiksi - eli sen lajityyppi, osien kesto, osien määrä, mihin sarja sijoittuu, sarjan perusidea ytimekkäästi sekä sen päähenkilö. Huom! Idean ei tarvitse olla valmis eikä kuvauksen pitkä - riittää että siitä saa käsityksen, millaista sarjaa olet tekemässä.
  3. Hakuliite Motivaatiokirje: kerro lyhyesti (max 1 liuska) miksi haluat osallistua kurssille ja miksi haluat tehdä idea-tehtävässä kuvaamaasi sarjan.

Yksittäisen liitetiedoston maksimikoko on hakemuslomakkeella 20 Mt ja sallitut tiedostomuodot .doc, .docx., pdf, .txt ja .rtf. Yksittäisen vastaajan kaikkien liitetiedostojen yhteenlaskettu tiedostokoko lomakkeella saa olla enintään 50 Mt.

Hakemusten valinnassa otetaan huomioon hakijan taiteelliset ja ammatilliset edellytykset sarjaidean toteuttamiseksi.

Osallistumisen edellytyksenä lisäksi on, että hakija on Action! Sarjakirjoittajahankkeen aiemmissa koulutuksissa täyttänyt kaikki koulutuksen aloitus- ja lopetuslomakkeet (mikäli koulutuksesi on päättynyt).

Hakuaika ensimmäiseen ryhmään päättyy 16.5. klo 23.59 ja seuraaviin ryhmiin 31.5.2021 klo 23.59. Ilmoitamme ensimmäiseen touko-heinäkuun ryhmään valituille erikseen sähköpostitse 18.5. mennessä. Heinä-elokuun ja syys-lokakuun ryhmään valituille ilmoitetaan viimeistään 6.6.2021.

Linkki hakulomakkeelle https://link.webropol.com/ep/Fiktiosarjankonseptointi

Tervetuloa hakemaan kurssille!

Katri Manninen, kouluttaja
Kirsi Reinola, koulutuksen järjestäjä, Aalto-yliopisto / Action! -projekti

Action! rahoittajat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: