Tapahtumat

Sarjakirjoittajakoulutus / Dialogikurssi

Arvoisa naispuolinen käsikirjoittaja!

Tervetuloa ilmoittautumaan Aalto-yliopiston Action! -hankkeen Sarjakirjoittajakoulutus / Dialogikurssille. Koulutuksessa tutkitaan elokuva- ja sarjafiktion dialogia eri näkökulmista. Miten dialogia lähestyy käsikirjoittaja, äänisuunnittelija tai näyttelijä? Koulutuksen jälkeen tiedät, miten eri tavoin on mahdollista kirjoittaa dialogia, millaista on hyvä dialogi sekä millaisia erilaisia tapoja ja työkaluja dialogin kirjoittamisessa voi olla.
Kuva: Unto Rautio
Kuva: Unto Rautio

Koulutus koostuu kuudesta 2,5 tunnin lähitapaamisesta ja tapaamisten välissä tehtävistä omatoimisista tehtävistä. Kurssi on keskusteleva ja pitää sisällään luentoja, keskusteluja, tuntitehtäviä sekä itsenäisesti tehtäviä harjoituksia. Kurssin tapaamiskerrat järjestetään Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä. 

Ensimmäisten kahden tapaamisen aikana käydään läpi sitä, mitä näyttelijä-käsikirjoittaja toivoo dialogilta, ja miten käytännössä dialogia kirjoitetaan. Muiden tapaamisten aiheina ovat mm. dialogi sarjakirjoittamisessa ja miltä dialogi kuulostaa. Kouluttajina kurssilla on näyttelijä, käsikirjoittaja, TaM Heli Sutela, elokuvaäänisuunnittelija, TaM Janne Laine, käsikirjoittaja, FM Nina Linnovaara ja käsikirjoittaja, TaM, FM, Petra Forstén.

Koulutus järjestetään marras-joulukuussa neljänä tiistaina ja yhtenä torstaina illalla (23.11., 30.11., 7.12., 9.12., 14.12.2021 klo 17.30-20.00). Kurssin työmäärä on yhteensä noin 15 h, josta 12,5 h on lähitapaamisia ja noin 2,5 h itsenäistä työskentelyä.

Osallistujamäärä kurssilla on enintään kymmenen (10) henkilöä, joten ilmoittauduthan pian! Opiskelijat koulutukseen valitaan ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Kurssi on Action! -hankkeen rahoitusehtojen mukaisesti kokonaan suomenkielinen ja suunnattu vain naisille. Osallistumisen edellytyksenä lisäksi on, että hakija on Action! Sarjakirjoittajahankkeen aiemmissa koulutuksissa täyttänyt kaikki koulutuksen aloitus- ja lopetuslomakkeet (mikäli olet aiemmin osallistunut koulutuksiin ja mikäli koulutuksesi on päättynyt).
 
Hakuaika päättyy perjantaina 12.11. klo 23.59. Ilmoitamme valituille erikseen sähköpostitse 15.11. mennessä.
 

Action! rahoittajat
Action! rahoittajat ja yhteistyökumppanit
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: