Tapahtumat

Resilientti hybridityön johtajuus

Miten edistää organisaation suorituskykyä ja työhyvinvointia uusien haasteiden äärellä
Resilient Leadership for Hybrid Work event picture

Yritykset ja organisaatiot ovat kohdanneet COVID-19-pandemian myötä uusia, odottamattomia haasteita, ja jotkin aiemmat haasteet ovat voimistuneet. Pandemia on nopeuttanut merkittävästi megatrendien vaikutusten esiintymistä useilla talouden ja yhteiskunnan sektoreilla – esimerkiksi etätyöskentelyn paradigmaa, hyötyineen ja haittoineen. 

Resilientti ja osaava johtajuus voi merkittävästi lieventää muutosten negatiivisia vaikutuksia ja korostaa niiden positiivisia vaikutuksia koronaviruksen jälkeisessä työelämässä. Kuinka voimme johtaa ihmisiä menestyksekkäästi jatkossa? 

Liity mukaamme tutustumaan aiheeseen torstaina 19.8.2021 klo 15.30-18.00! 

Kutsumamme puhujat tulevat käsittelemään tapoja luovia johtamiseen kohdistuvia, vaativia haasteita. He tulevat koskettelemaan aiheita kuten hyvinvointi, yhteenkuuluvuus työpaikoilla, tarve rakentaa organisaatioihin uusia osaamisia, entisestään kasvaneet odotukset esimiesten kognitiivisille kyvyille ja luovuudelle, ja yleisemmin paradoksi, joka johtamisessa rakentuu organisaatioiden suorituskyvyn ja ihmisten hyvinvoinnin välille.  

Oletpa sitten johtaja tai tiiminvetäjä, tai HR-ammattilainen tai hyvinvoinnista kiinnostunut työelämän osallistuja, olet lämpimästi tervetullut osallistumaan tilaisuuteemme. Tunnetut erityisasiantuntijat esittelevät siinä arvokkaita, toisiaan täydentäviä näkökulmia tämän päivän johtajuuden ajankohtaisimpiin haasteisiin ja ratkaisuihin. 

Tapahtuman kieli on englanti.

Juha Äkräs

Juha Äkräs on Hintsa Performancen hallituksen puheenjohtaja. Hän on myös Executive in Residence Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, jossa hän on yksi Future of Work -hankkeen asiantuntijoista. Hän on aiemmin työskennellyt 21 vuotta Nokian eri tehtävissä neljässä Euroopan ja Aasian maassa – mm. asiakastyön johdossa, strategisissa rooleissa sekä yleisjohdossa. Viimeisimpänä Juha toimi Nokia-konsernin HR-johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Bill Duane

Bill Duane toimi Google-konsernissa johtajana vastuunaan Gmailin ja verkkohakuinfrastruktuurin ohjelmistotuotanto maailmanlaajuisesti. Myöhemmin hänelle perustettiin hyvinvointijohtajan asema. Hän on nykyisin Bill Duane and Associates -yhtiön johtaja ja konsultoi organisaatioita liittyen innovaatioihin, resilienssiin ja tekoälyyn. Hän on aktiivinen myös kolmannella sektorilla liittyen mindfulnessiin, veteraaniasioihin ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen.

Hertta Vuorenmaa

Hertta Vuorenmaa on Aalto-yliopiston Future of Work -ohjelman tutkimusjohtaja ja yliopistonlehtori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen tutkimuksensa keskittyy mm. työn muuttuvaan luonteeseen ja ihmisten johtamiseen, työhyvinvointiin, julkisten ja yksityisten organisaatioiden henkilöstöresurssien johtamiseen, digitalisaatioon ja sukupuolen tutkimukseen. Hertta on kokenut tutkija ja kouluttaja.

Timo Korkeamäki, new dean of the School of Business

Timo Korkeamäki on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani. Hän on aiemmin työskennellyt useissa yliopistoissa, viimeksi rahoituksen professorina Svenska handelshögskolanissa, jossa hän oli myös tutkimuksesta vastaava vararehtori, ja aiemmin Yhdysvalloissa.

Markus Mäkelä

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Aalto-yliopiston Executive in Residence Markus Mäkelä, jonka työtausta on kansainvälisessä teollisessa liiketoiminnassa, ohjelmistoyrityksissä, pääomasijoittamisessa ja konsultoinnissa. Markus on myös pitkäaikainen liiketoimintastrategian tutkija ja on aiemmin urallaan ollut ohjelmistotuotekehityksen professori.

Lisätietoja:

Katja Reinikka | Viestintä- ja tapahtumakoordinaattori
[email protected]

Aalto-yliopiston tietosuojailmoitukset

Aalto Networking Platform

Aalto Networking Platform -yhteistyöalusta tuo tutkimusosaamista yhteen yli laitosrajojen.

Read more
Networking at Aalto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu