Tapahtumat

peripheries in parallax: BRAVE NEW PERIPHERIES

Tapahtuma on neliosainen, kansainvälinen 1-päiväisten online-konferenssien sarja, joka kartoittaa "periferioita" ja "perifeeristen lähestymistapojen" vaikutuksia ja yhteyksiä taiteen, taiteellisen tutkimuksen sekä näihin liittyvien yhteiskunnallisten ilmentymien kautta.
a grid photo of steel and glass elements in beige

peripheries in parallax: BRAVE NEW PERIPHERIES

on neliosainen, kansainvälinen 1-päiväisten online-konferenssien sarja, joka kartoittaa "periferioita" ja "perifeeristen lähestymistapojen" vaikutuksia ja yhteyksiä taiteen, taiteellisen tutkimuksen sekä näihin liittyvien yhteiskunnallisten ilmentymien kautta. Neljä konferenssia ja taidetapahtumaa (online-avajaisineen) järjestetään keväällä 2021 neljän kuukauden aikana, neljänä päivänä. Kukin tapahtuma keskittyy tiettyyn alateemaan.

22.1. PERIPHERAL SITES, SENSES AND SENSIBILITIES
26.2. MATERIAL PERIPHERIES
12.3. POLITICS OF PERIPHERIES
9.4. PERIPHERAL ECOLOGIES

peripheries in parallax: BRAVE NEW PERIPHERIES tutkii periferioita konkreettisina ja immateriaalisina / aineettomina alueina, lähestymistapoina, ilmiöinä, käytänteinä tai epistemologioina, jotka määrittyvät eri tavoin ’marginaalisiksi’ suhteessa vallitseviin käytäntöihin ja ennakko-oletuksiin.

Tavoittelemme uutta ymmärrystä periferioista ja perifeerisistä ilmiöistä ristiinvalottamalla niitä koskevia käsityksiä taiteissa, taiteellisessa tutkimuksessa ja muilla sosiaalisen ja yhteiskunnallisen toiminnan alueilla. Kutsumme yhteiseen keskusteluun lähestymistapoja, joilla periferioiden tai perifeeristen ilmiöiden tilalliset, käsitteelliset ja teoreettiset hierarkiat ja periferioita koskevat ennakko-oletukset tulevat kyseenalaistetuiksi.

Yksipäiväisten konferenssien yhteydessä Aalto-yliopiston kampuksella järjestetään kuratoitu taidetapahtuma peripheries in parallax: MATTERFrom Actual Presence to Virtual Representation.

MATTER on neliosainen näyttely. MATTER tapahtuu sekä konkreettisesti että käsitteellisesti instituutioiden sisä- ja ulkopuolten välillä niin Aalto-yliopiston kampuksella kuin online-konferenssisarjan peripheries in parallax: BRAVE NEW PERIPHERIES yhteydessä. MATTER haastaa kysymään virtuaalisen ja fyysisen läsnäolon välistä yhteyttä – niiden välistä avoimuutta ja saavutettavuutta, sekä haastaa taiteilijoita asettamaan teoksensa tähän avoimeen ja epävarmaan tilanteeseen.

Lisätietoa osoitteesta: https://pinp2021.aalto.fi/

”Call for proposals” tammikuun konferenssiin ja taidetaphtumaan on nyt auki.

Konferenssikutsun löydät täältä: https://pinp2021.aalto.fi/call-for-proposals/

ja taidetapahtuman teoskutsun täältä:  https://pinp2021.aalto.fi/call-for-artworks/

Konferenssi- ja taidetapahtumasarjan järjestää Suomen Akatemian rahoittama, Aalto ARTSin ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan välinen tutkimushanke Floating Peripheries – mediating the sense of place (2017–2021).

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: