Tapahtumat

Muistiystävällinen rakennettu ympäristö -asiantuntijaseminaari

Asiantuntijaseminaari, jossa käsitellään muistiystävällisen sekä hyvinvointia ja omaehtoisuutta tukevan fyysisen ympäristön suunnittelua ja rakentamista. Seminaari järjestetään yhteistyössä Arkkitehtuurin laitoksen SOTERA-tutkimusryhmän ja Yrjö ja Hanna Säätiön kanssa.

Tulevaisuuden muistiystävällinen asuinympäristö tukee ikäihmisten mahdollisuutta asua omaehtoisesti ja turvallisesti kotona, vaikka muisti olisikin heikentynyt. Tämä rakentamisen ja suunnittelun ammattilaisille ja rakennuttajille sekä muille alan ammattilaisille suunnattu seminaari perustuu Aalto-yliopiston vetämään 1,5 vuotiseen Monimuotoista Integroitua Asumista Muistisairaille (MonIA) -konsortioprojektiin ja sen tuloksiin.

Tilaisuudessa käsitellään muistiystävällisyyden luomia tarpeita laaja-alaisesti sekä rakennuttamisessa ja tilasuunnittelussa. Tilaisuudessa keskustellaan käytännön mahdollisuuksista ja kohdatuista sudenkuopista, uusista ratkaisuista ja visioista. Paikalla osallistuvilla on mahdollisuus tutustua MonIA-projektin diplomitöiden näyttelyyn sekä saada projektissa laadittu visio- ja suunnitteluesite.

Seminaari sisältää puheenvuoroja, mukana mm. professori Laura Arpiainen (Aalto-yliopisto) , toimitusjohtaja Petri Kokkonen (Yrjö ja Hanna Säätiö) , yhteisökoordinaattori Minna Kuntsi-Lehto ja psykologian tohtori Sirkkaliisa Heimonen (Ikäinstituutti).
Ohjelmaluonnos täydentyy joulukuussa.


An elderly person with a walking stick in a corridor
Image Master's thesis, Luiza Sevele, 2020
Soteran Hankkeet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu