Tapahtumat

Mekatroniikan Sirkus 4.4.2019

Sirkus valloittaa Otaniemen Puumiehenkorttelin torstaina 4.4., kun opiskelijat esittelevät kevään mekatroniikan kursseilla rakentamiaan laitteita Mechatronic Circus -tapahtumassa.
Mechatronic Circus is an annual event where students present devices built during the spring courses.

Digiaamiainen: Digitalisation in Manufacturing klo 8-10

Osoite: Otakaari 4, seminaarisali 213

Mekatroniikan sirkuksen aloittaa englanninkielinen digiaamiainen, jossa keskitytään valmistavan teollisuuden digitalisaatioon. Aamupalaa on tarjolla klo 8 alkaen, puheet alkavat 8.30. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.4. täällä

Mekatroniikan sirkus klo 10-16

Osoite: Puumiehenkuja 5 E 

Sirkus valloittaa Otaniemen Puumiehenkorttelin torstaina 4.4., kun opiskelijat esittelevät kevään mekatroniikan kursseilla rakentamiaan laitteita Mechatronic Circus -tapahtumassa.Tapahtuma on avoin kaikille eikä sinne tarvitse rekisteröityä. Tule tutustumaan opiskelijoiden upeisiin töihin milloin vaan klo 10-16 välisenä aikana. Hernekeittoa on tarjolla soppatykistä klo 11-14.  

Yläasteen ja lukion koululaiset ovat hyvin tervetulleita tapahtumaan. Pyydämme opettajia ilmoittamaan ryhmänsä tulosta tällä lomakkeella.  

Opiskelijoiden projektitöiden kuvaukset 

Komponenttimateriaalin tulostin

3D-tulostus hyödyntäen 2-komponenttimateriaaleja avaa uusia mahdollisuuksia 3D-tulostusteknologiassa. 2-komponenttimateriaaleja, kuten hartsia ja sen kovetinainetta, sekoitetaan tulostupäässä ja se kovettuu kemiallisen reaktion avulla. Projektissa on kehitetty järjestelmä, joka sekoittaa ja pursottaa 2-komponenttimateriaalia ja ohjaa prosessia 3D-osien tulostuksessa.

AnaKConda

Jos nosturin koukku voitaisiin korvata yleistarttujalla, se mahdollistaisi epäsäännöllistenkin kappaleiden nopean kiinnityksen ja nostamisen. Tämä projekti esittää tulokset kokeista nostaa painavia esineitä käyttäen itse toteutettua nostolaitetta.

Suorakäyttöinen hydraulitoimilaite

Uudella suorakäyttöisellä hydraulisella laitteistolla on parempi hyötysuhde, se vie vähemmän tilaa sekä ohjattavuus on parempi kuin perinteinen venttiiliiohjattu järjestelmä. Tämä projekti esittelee testilaitteen suorakäyttöiselle hydrauliselle toimilaitteelle.

Puun tilavuusmittalaite

Puun tilavuuden mittaaminen tarkasti on tärkeää kehitettäessä menetelmiä metsien biomassan määrän arvioimiseksi. Tässä projektissa kehitettiin laite, joka määrittää oksan tilavuuden upottamalla oksan veteen ja mittaamalla nosteen ja pinnankorkeuden muutosta.

LiMotronix

Numeerisia ohjausjärjestelmiä käytetään laajasti teollisuuden työstökoneiden ohjaamisessa. Tässä projektissa on kehitetty ohjaus klassiseen käänteiseen heiluriin käyttäen Siemens Sinumerik 840D sl -ohjausjärjestelmää sekä Simotics L-FN3 -lineaarimoottoria.

Kuormituslaite paperikoneeseen

Roottoreiden dynaaminen käyttäytyminen riippuu kuormituksesta sekä ympäristön vaimennuksesta. Tämä projekti esittelee pistemäisen kuormituslaitteen telalle, jolla voidaan laboratorioympäristössä simuloida paperirainan aiheuttamaa kuormaa paperikoneessa.

Koelaite nanopaperin valmistukseen

Nanopaperi valmistetaan lyhyemmistä kuiduista kuin tavallinen paperi, mikä parantaa sen ominaisuuksia perinteiseen paperiin verrattuna. Tässä projektissa on valmistettu nanopaperikone, jolla pystytään tehostamaan erilaisten nanopaperinäytteiden valmistamista.  

Automatisoitu nosturijärjestelmä

Nykyaikaisia älykkäitä nostureita voidaan käyttää robottien tavoin suorittamaan erilaisia tehtäviä teollisuudessa. Tässä projektissa käytetään LIDAR-laserskanneria skannaamaan nosturin ympäristöä ja havaitsemaan mahdollisia esteitä työalueella.
 

Pysy tarkkana!

Kamerajärjestelmä pystyy havainnoimaan ajoneuvon ympäristöä 360° laajuudella mahdollistaen esimerkiksi muun liikenteen ja jalankulkijoiden havaitsemisen. Lisäksi järjestelmä pystyy havaitsemaan auton sisälle unohtuneet esineet.

Märkäkehruukone

Märkäkehruu on tapa valmistaa ympäristöystävällistä nanoselluloosakuitua. Tämä projekti esittelee märkäkehruulaitteen, joka mahdollistaa paperinäytteiden valmistuksen tutkimustarkoitukseen.

Näiden töiden lisäksi esillä on erilaisia hauskoja ja enemmän tai vähemmän hyödyllisiä projekteja. Saatat törmätä automaattiseen lettujen kääntäjään, shakkirobottiin tai teollisuusstandardit täyttävään sahausasemaan.

 

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu