Tapahtumat

MAGICS-Aalto -yhteisötapahtuma

Tervetuloa lukuvuoden ensimmäiseen MAGICS-yhteisötapahtumaan! Verkosto kokoaa yhteen ihmisiä median, taiteen, pelien, vuorovaikutuksen ja tietojenkäsittelyn tieteenaloilta.
Magics_Community_event

Oletko miettinyt mitä kaikkea laajennetussa todellisuudessa voi tehdä? Miten voisimme mitata ja havainnoida ihmisten vuorovaikutusta sekä reaktioita virtuaalisissa tai luonnollisissa ympäristöissä?  Olisiko virtuaalinen kohtaaminen mahdollinen niin, että näkisimme, kuulisimme, koskettaisimme ja haistaisimme toiset ihmiset aivan kuin olisimme samassa tilassa heidän kanssan?  

Näiden kaltaisia kysymyksiä pohditaan MAGICS-yhteisön kuukausitapaamisissa, joiden aihealueet vaihtelevat monipuolisesti taiteen, teknologian ja tieteen ajankohtaisten teemojen välillä. Syksyn 2022 ensimmäisen tapahtuman pääpuhuja on Helsingin yliopiston professori Hannu Riikonen, jonka kanssa pääsemme syventymään retoriikkaan. 

MAGICS-yhteisötapahtumien tavoitteena on tuoda yhteen ihmisiä eri taustoista ja inspiroida uusia kohtaamisia sekä ideoita kannustamalla osallistujia avoimeen keskusteluun. 

Lukuvuoden ensimmäisen tapahtuman kieli on suomi

OHJELMA 

16.00 Tervetuloa ja esittely | Mikko Sams, Neurotieteen professori, Neuroscience, Brain and Mind Laboratory | Director of MAGICS, Aalto University 

Mikko Sams on kognitiivisen neurotieteen professori (emeritus) Aalto-yliopistossa ja MAGICS-tutkimusinfrastruktuurin akateeminen johtaja ja koordinaattori.  Hän on tutkinut ihmisen kognitiivisten toimintojen hermostollisia mekanismeja, aistihavainnoista monimutkaisiin kognitiivisiin toimintoihin ja kokemuksiin. Hänen tavoitteena on edistää kollektiivisen kokemuksen kokeellista tutkimusta Aalto-yliopistossa.   

16.05 Retoriikka eli miten oppia puhujaksi | Hannu Riikonen, Professori, Helsingin yliopisto 

Hannu Riikonen on Helsingin yliopiston yleisen kirjallisuustieteen emeritusprofessori, Suomalaisen Tiedeakatemian ja Suomen Tiedeseuran jäsen. Hän on tutkinut antiikin kirjallisuuden vaikutusta länsimaiseen kirjallisuuteen ja kulttuuriin sekä suomennosten ja suomentajien historiaa. Hänen päätoimittamansa laaja Suomennoskirjallisuuden historia 1-2 ilmestyi vuonna 2007. Hän on julkaissut kirjoja ja artikkeleita myös James Joycen, Pentti Saarikosken ja Olavi Paavolaisen tuotannosta sekä oppihistoriasta. Hänen uusin kirjansa Suomesta ja maailmalta (2021) käsittelee Helsingin Sanomien päätoimittajana vuosina 1939-1961 olleen Yrjö Niiniluodon kirjallista tuotantoa.  

17.00 Keskustelu 

17.30 Tarjoilu 

Lisätietoja:
[email protected]

Aalto-yliopiston tietosuojailmoitukset

MAGICS – Media – Arts – Games – Interaction – Computing – Science

MAGICS is an infrastructure network to support research into motion recording, and virtual environments. It is a joint effort of Aalto University, Tampere University and the University of the Arts Helsinki.

Read more
MAGICS-infrastruktuuri mahdollistaa virtuaalitodellisuuden hyödyntämisen muun muassa taiteellisissa esityksissä. Kuva: Aalto Studios.

Aalto Digital Creatives

Aalto Digital Creatives on luoville aloille suunnattu esihautomo-ohjelma, joka kuuluu Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaan.

Lue lisää
Aalto Digital Creatives logo image
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu