Tapahtumat

Koodien kartano -pelikasvatuspaja Oodissa

Aalto-yliopisto Junior järjestää kaikille avointa ohjelmaa syyslomaviikolla Oodissa. Tule sukeltamaan koodauksen ja Minecraftin maailmaan!
Lapset innostuvat pelaamisesta!
Kuva luotu käyttämällä DALL-E tekoälyä.

Tule jännittävälle matkalle koodauksen ja Minecraftin maailmaan keskuskirjasto Oodissa 17.10. ja 19.10.2023 klo 12-17!

Aalto-yliopisto Junior järjestää syyslomaviikolla kaikille avoimia pelityöpajoja keskustakirjasto Oodissa. Työpajat ovat maksuttomia ja osallistua voivat niin koodimestarit kuin myös vasta-alkajat 8-vuotiaista ylöspäin. Nuorimpien osallistujien kanssa pajaan tulee osallistua aikuinen.

  1. Kiehtova seikkailu - Osallistujat astuvat Minecraft Educationilla rakennettuun Koodien Kartanon maailmaan, jossa heitä odottaa pakopeli-tyylinen seikkailu. Pelaajien on ratkaistava erilaisia koodipulmia päästäkseen ulos kartanosta.  

  2. Koodaaminen on hauskaa ja helppoa - Pelissä käytetään visuaalista lohkokoodausta, joka tekee koodaamisesta saavutettavaa kaikille. Osallistujat oppivat perusterminologiaa, pseudo-koodausta ja turtle-ohjelmointia.  

  3. Opitaan pelaamalla - Paja korostaa pelaamisen opettavaisuutta, ja miten se voi auttaa ymmärtämään monimutkaisia aiheita, kuten koodaamista.  

  4. Yhteistyöllä kohti tulevaisuutta - Pelaamalla yhdessä opitaan tulemaan toimeen muiden kanssa, mikä on avain kestävään yhteiskuntaan.  

  5. Tärkeä taito jokaiselle - Koodaamisen lisäksi pajassa käsitellään digikansalaisuutta ja digitaitoja, jotka ovat välttämättömiä taitoja jokaiselle nykypäivän nuorelle.

Pelissä käytetty maailma ja pelattavat elementit ovat osa Minecraftin julkaisemia avoimia opetusmateriaaleja. Tutustu lisää osoitteessa: Hour of Code: Escape Estate | Minecraft Education 

Aalto Junior logo

Aalto-yliopisto Junior

Aalto-yliopisto Junior on taidetta, tiedettä, teknologiaa ja taloutta lapsille, nuorille ja opettajille – opetuksen tueksi, omaksi iloksi ja innostuksen lähteeksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: