Tapahtumat

Koodien kartano -pelikasvatuspaja Heurekan Tyttöjen päivässä

Aalto-yliopisto Junior on mukana Heurekan Tyttöjen päivässä 2023. Tule sukeltamaan teknologian ja pelikasvatuksen maailmaan!
Lapset innostuvat työskentelemään teknologian parissa Aalto-yliopisto Juniorin työpajassa.
Kuva: Aalto-yliopisto Junior / Sini Kivioja
Koodienkartanossa seikkaillaan Minecraftin maailmassa.
Kuva luotu käyttämällä Leonardo.ai tekoälyä.

Tiesitkö, että tekniikan alan yliopistokoulutuksessa ensisijaisista hakijoista oli kevään 2023 yhteishaussa naisia vain 36 prosenttia? 

Aalto-yliopisto Juniorin yhtenä tavoitteena on tyttöjen, naisten ja sukupuolivähemmistöjen innostaminen tekniikan aloille.

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11. lokakuuta juhlii tyttöjen potentiaalia sekä vaatii parannuksia tyttöjen asemaan. Aalto-yliopisto Junior on mukana päivässä järjestäen toimintaa Tiedekeskus Heurekassa. Tänä vuonna tarjoamme osallistujille mahdollisuuden astua Koodien Kartanoon pelikasvatuspajassa. Tule jännittävälle matkalle koodauksen maailmaan!

  1. Kiehtova seikkailu - Osallistujat astuvat Minecraft Educationilla rakennettuun Koodien Kartanon maailmaan, jossa heitä odottaa escaperoom-tyylinen seikkailu. Pelaajien on ratkaistava erilaisia koodipulmia päästäkseen ulos kartanosta.  

  2. Koodaaminen on hauskaa ja helppoa - Pelissä käytetään visuaalista block-koodausta, joka tekee koodaamisesta saavutettavaa kaikille. Osallistujat oppivat perusterminologiaa, pseudo-koodausta ja turtle-ohjelmointia.  

  3. Opitaan pelaamalla - Paja korostaa pelaamisen opettavaisuutta, ja miten se voi auttaa ymmärtämään monimutkaisia aiheita, kuten koodaamista.  

  4. Yhteistyöllä kohti tulevaisuutta - Pelaamalla yhdessä opitaan tulemaan toimeen muiden kanssa, mikä on avain kestävään yhteiskuntaan.  

  5. Tärkeä taito jokaiselle - Koodaamisen lisäksi pajassa käsitellään digikansalaisuutta ja digitaitoja, jotka ovat välttämättömiä taitoja jokaiselle nykypäivän nuorelle.

Pelissä käytetty maailma ja pelattavat elementit ovat osa Minecraftin julkaisemia avoimia opetusmateriaaleja. Tutustu lisää osoitteessa: Hour of Code: Escape Estate | Minecraft Education 

Aalto Junior logo

Aalto-yliopisto Junior

Aalto-yliopisto Junior on taidetta, tiedettä, teknologiaa ja taloutta lapsille, nuorille ja opettajille – opetuksen tueksi, omaksi iloksi ja innostuksen lähteeksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: