Tapahtumat

Kestävyysraportointikilpailu on ratkennut ja voittajat julkistetaan

Suomen parhaat kestävyysraportoijat palkitaan keskiviikkona 16.11. klo 14–17.30. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan erittäin kiinnostavia puhujia sekä palkittuja raportoijia!
Kestävyysraportointikilpailu 2022 on ratkennut
Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan viimeistään keskiviikkona 9.11.

Tilaisuus järjestetään Kauppakorkeakoulun katutason saleissa: Saastamoisen säätiön sali ja Jenny ja Antti Wihurin rahaston sali yhdistettyinä. Tarkemmat saapumisohjeet Ekonominaukio 1:een löytyvät tämän sivun lopusta. Tervetuloa Otaniemeen!

Tilaisuutta voi seurata myös striimin välityksellä, ja tallenteen saamme jakoon pian tilaisuuden päättymisen jälkeen.

Kestävyysraportointikilpailun tuomaristo on valinnut parhaat pisteet saaneista raporteista kokonaiskilpailun voittajan. Lisäksi parhaat raportoijat palkitaan ilmastonmuutos-, biodiversiteetti-, sosiaalinen vastuu- ja vuoden PK-yritys -sarjoissa.

Mikael Niskala, PwC
PwC:n partneri ja yritysvastuu- ja ESG-palveluiden vetäjä Mikael Niskala

Tilaisuuden pääpuhuja on PwC:n partneri ja yritysvastuu- ja ESG-palveluiden* vetäjä Mikael Niskala, jolla on yli 30 vuoden kokemus yritysvastuun kehittämisestä. Alan uranuurtajana hän on ollut mukana mm. luomassa tulevia kansainvälisiä kestävyysraportoinnin standardeja ja konsultoinut lukuisia suomalaisia suuria yhtiöitä niiden soveltamisessa.

Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala kertoo työstään liittyen mm. ihmisoikeuksiin, globaaliin oikeudenmukaisuuteen ja ympäristövastuulliseen lainsäädäntöön.

Tuomariston puheenjohtaja, Euroopan investointipankin (EIB), Chief Sustainable Finance Advisor, Eila Kreivi puolestaan tuo terveiset yritysvastuun nykytilasta kansainvälisen finanssisektorin näkökulmasta katsottuna. Kilpailussa palkitut kertovat kokemuksistaan ja parhaista raportointikäytänteistä paneelikeskustelussa.

(*ESG = Environmental, Social and Governance)

TILAISUUDEN OHJELMA

14.00 Ilmoittautuminen ja kahvi

14.20 Tervetulotoivotus, dekaani Timo Korkeamäki, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

14.25 Palkintojenjakotilaisuuden avaus, apulaisprofessori Hanna Silvola, Hanken

14.30 Keynote, Mikael Niskala, PwC Partner, ESG Leader. Member of EFRAG Project Task Force on European Sustainability Reporting Standards.

14.55 Terveiset Euroopan parlamentin varapuhemieheltä, Heidi Hautala, Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja

*** 15.05 Tauko ***

15.20 Tuomariston puheenjohtajan puhe, Eila Kreivi, Chief Sustainable Finance Advisor, Euroopan investointipankki

15.30 Palkittujen julkistus ja paneelikeskustelu

16.30 Kuohuviinitarjoilu ja verkostoitumista

17.30 Tilaisuus päättyy

Kestävyysraportointikilpailun nimi on päivitetty EU:n komission käyttämän termistön mukaisesti. Aiemmin kilpailu tunnettiin nimellä vastuullisuusraportointikilpailu.

Lisätietoja:
Piia Korri, kilpailun koordinaattori
[email protected]

Mistä kilpailussa on kyse?

Kestävyysraportointikilpailun järjestävät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition ry, Yritysvastuuverkosto FIBS ry, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif ry, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ry ja ympäristöministeriö. Sitra toimii kilpailun yhteistyökumppanina.

Huom! Jos olet ilmoittautunut tilaisuuteen, mutta et pääsekään osallistumaan, ilmoitathan siitä osoitteeseen: [email protected]
Kiitos paljon.

***

SAAPUMINEN/PYSÄKÖINTI: 
Suosittelemme saapumista julkisilla kulkuneuvoilla.

Jos saavut julkisilla...

  • Lähin metroasema on Aalto-yliopiston metroasema, jolta pääsee Kauppakorkeakoululle parhaiten Tietotien uloskäynnin kautta: Valitse Tietotien uloskäynti: käänny ulkona oikealle ja kävele Tietotietä alas Ekonominaukiolle (n. 150 m)
  • Aalto-yliopiston metroaseman läheisyydessä pysähtyy myös useita busseja, lähin bussipysäkki on Vuorimiehentiellä (bussi 550).

Jos saavut omalla autolla...

  • Kauppakorkeakoulua vastapäätä on muutama vieraspaikka autoille (os. Tietotie 1). Valitettavasti “Kauppakorkeakoulun luvalla“ -merkityille paikoille ei ole saatavissa vierailijalupia, koska kyseiset paikat ovat maksullisia ja ne on varattu henkilökunnan käyttöön. 
  • Lisää vieraspaikkoja löytyy Maarintie 8:n takaa. TUAS-talon (Maarintie 8) taakse pysäköintiin tarvitaan pysäköintilupa, jonka saa noudettua TUAS-talon vastaanotosta.

Lisäksi: Otaniemessä on käynnissä Raide-Jokerin rakentamiseen liittyviä tietöitä, joten pysäköintijärjestelytkin muuttuvat tiuhaan. Pyydämme noudattamaan voimassa olevia ohjeita ja varaamaan liikkumiseen vähän tavallista enemmän aikaa. Kiitos!

Kestävyysraportointikilpailussa arvioidaan yritysten ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden sekä ilmastonmuutoksen taloudellisten vaikutusten raportointia

Yritykset ja julkishallinnon organisaatiot voivat osallistua kilpailuun 2.5.–17.6.2022.

Lue lisää
Kestävyysraportointikilpailu 2022
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: