Tapahtumat

Kaupunkiakatemian aamukahvit: Lapsiystävällinen kaupunki

Helsinki ja Vantaa ovat molemmat hyväksytty UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallin toteuttajiksi. Malli auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Kaupunkiakatemian tilaisuuteen, miten lasten hyvinvointia kaupungissa voidaan tukea.

Kuvassa lapsi liukuu alas liukumäkeä leikkipuistossa kaupunkiympäristössä.
Kuva: Sakari Manninen / Vantaan kaupunki

Kaupunkiakatemian Lapsiystävällinen kaupunki -aamukahvit järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Vantaan kaupungin kanssa. Kaupunkiakatemia on Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien tutkimuspohjaisen kaupunkikehittämisen yhteistyöalusta.

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa. Helsinki ja Vantaa ovat molemmat hyväksytty UNICEFin lapsiystävällinen kunta -malliin. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten lasten hyvinvointia kaupungissa voidaan tukea.

Aika: 22.4.2021 klo 9–10.30

Paikka: Zoom-tapaaminen

Meeting ID puhelimella liityttäessä: 8650452888

Ohjelma:

9:00 Avaussanat: erityisasiantuntija Sanna Koskinen, Suomen Unicef

9:10 Lapsiystävällinen elinympäristö: maankäytön suunnittelun professori Marketta Kyttä, Aalto-yliopisto

9:30 Lapsiperheanalytiikka ja tekoäly tiedolla johtamisen tukena: hankeasiantuntija Oskari Savisalo, Vantaan kaupunki

9:50 Haasteita ja ratkaisuja koulutuksellisen tasa-arvon tukemiseen: väitöskirjatutkija Heidi Huilla, Helsingin yliopisto

10:10 Keskustelu

#eritytyväkaupunki #Kaupunkiakatemia2021

Tilaisuus on kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

Kysymyksiä, palautetta tai ideoita tulevien aamukahvitilaisuuksien teemoiksi voit esittää laittamalla sähköpostia osoitteeseen [email protected]
 

Tutustu Kaupunkiakatemiaan

Kaupunkiakatemia - Urban Academy

Kaupunkiakatemia

Kaupunkiakatemia on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kumppanuus ja yhteistyömuoto, jossa edistetään kaupunkisuunnittelun, kaupunkikehittämisen ja kaupunkitutkimuksen ja opetuksen vuorovaikutusta sekä tuetaan poikkitieteellisten tutkimus- ja kehityshankkeiden käynnistymistä.

Aalto Living+ Platform banner image including the title Living+.

Aalto Living+ Platform

Living+ tukee monitieteellistä tutkimusta ihmislähtöisistä elinympäristöistä, joka on yksi Aalto-yliopiston keskeisistä tutkimusalueista.

Aalto

Aalto Built Environment -laboratorio

Aalto Built Environment -laboratorion tilat sijaitsevat Urban Mill -tiloissa. Urban Mill on kaupunkeihin liittyvää innovointia varten tarkoitettu luova keskus, joka sijaitsee Otaniemessä Aalto Design Factoryn ja Startup Saunan läheisyydessä. Urban Mill -tiloissa järjestetään useita erilaisia Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen kokouksia, startup-yrityksille tarkoitettuja kaupunkiteemaisia tapahtumia sekä opiskelijaprojekteja.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu