Tapahtumat

Intro to Scientific Computing and HPC 6-8 June 2023

Oletko aloittamassa kesäharjoittelusi ja et ole varma, mitä laskentaresursseja sinulle on saatavilla? Työskenteletkö etänä, mutta haluaisitko enemmän resursseja data-analytiikkatehtäviisi? Liity käytännönläheiselle kurssillemme, joka keskittyy datatieteen työnkulkuun korkean suorituskyvyn laskennan kanssa.
Intro to scientific computing and HPC

Kesäkuu 2023 / Johdatus tieteelliseen laskentaan ja HPC:hen

Osa Tieteellinen laskenta käytännössä -luentosarjaa Aalto-yliopistossa.

Kohderyhmä: Kaikki, jotka tekevät laskentatyötä, erityishuomio juuri aloittaville kesätyöntekijöille.

Kurssista: KesäKickstart on kolmen päivän kurssit tutkijoille, jotka haluavat aloittaa käytettävissä olevien laskentaresurssien kanssa Aallossa ja CSC:ssä (Suomen kansallisessa laskentakeskuksessa) ja kaikissa muissa HPC-järjestelmissä, joihin sinulla saattaa olla pääsy. Ensimmäisenä päivänä aloitamme perusjohdannon tieteelliseen laskentaan ja rinnakkaisuuteen.

Toisena ja kolmantena päivänä käymme läpi yksitellen, miten aloittaa paikallisissa laskentaklustereissa: oppiminen tekemällä monien esimerkkien ja käytännön harjoitusten avulla.

Kurssin lopussa saat vinkkejä, valmiita ratkaisuja ja kopioi/liitä esimerkkejä siitä, kuinka löytää, ajaa ja seurata sovelluksiasi, sekä hallita dataasi. Lisäksi siitä, miten optimoida työnkulkuasi tiedostojärjestelmän liikenteen, muistin käytön jne. suhteen.

Kurssi on tehty yhteistyössä CSC:n, Helsingin yliopiston, Tampereen yliopiston kanssa. Lue kuvaus ja esitiedot täältä: https://scicomp.aalto.fi/training/scip/kickstart-2023/

Aika, päivämäärä: 6.,7.,8. kesäkuuta, 11:55-16:00 (taukoineen)

Paikka: verkossa

Ilmoittautuminen: https://scicomp.aalto.fi/training/scip/kickstart-2023/

Hinta: Ilmainen

Kurssin esitietovaatimukset ja muut tiedot: Lue esitiedot kurssisivulta https://scicomp.aalto.fi/training/scip/kickstart-2023/

Lisätietoja kurssista: scip -at- aalto.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: