Tapahtumat

Health & Behavior Data Symposium – kohti yksilöllistettyä terveysdataa

Tapahtuman työpajoissa on mukana tutkijoita useilta aloilta, ja niissä pääsee tutustumaan viimeisimpiin sovelluksiin, työkaluihin ja analyyseihin ihmisiä koskevan datan keräämisessä.
Health & Behavior Data Symposium

Teknologian ansiosta ihmisten käyttäytymistä voidaan tutkia aiempaa tarkemmin. Mobiililaitteilla ja -antureilla pystytään keräämään yksityiskohtaisesti yksilötason tietoa. Tämä luo uusia mahdollisuuksia tutkimukseen, erityisesti ihmisten terveyden ja käyttäytymisen aloilla. Dataa voidaan kerätä monilla eri laitteilla, muun muassa matkapuhelimilla, puettavilla tietokoneilla, sosiaalisen median alustoilla ja verkkotutkimusten avulla.

Tapahtuman työpajoissa on mukana tutkijoita useilta aloilta, ja niissä pääsee tutustumaan viimeisimpiin sovelluksiin, työkaluihin ja analyyseihin ihmisiä koskevan datan keräämisessä.

Lisää tietoa englanniksi.

Puhujat

Ciro Cattuto

Ciro Cattuto: Datan arvo: haasteita ja mahdollisuuksia

Big data ja kehittynyt analytiikka mahdollistavat parempaa päätöksentekoa ja toimintaohjeita. Puheenvuorossa käsitellään uusien datalähteiden, datatieteen menetelmien ja algoritmisten päätösten monimutkaista vuorovaikutusta.

Kiti Müller profile photo

Kiti Müller: Lääkärin unelma tulevan digitaalisen ajan terveydenhoidosta

Kiti Müller esittää lääkärin näkökulman ja yhteenvedon siitä, miten uudet puettavat ratkaisut ja digitaalisen ajan mahdollisuudet tutkia potilaita ja olla näihin yhteydessä voivat muuttaa ja parantaa terveydenhoitoa yhdessä kehittyvän datatieteen kanssa.

Heli Koskimäki

Heli Koskimäki: Pitkäaikainen data ja puettavat tietokoneet – kehon reaktioista oppiminen

Oura-sormus hankkii tietoa seuraamalla ihmisen unta ja aktiivisuutta: se mittaa kehon fysiologisia signaaleja ja ohjaa päivittäisiä valintoja oman kehon reaktioiden perusteella. Reaktiot voidaan havaita esimerkiksi muutoksina sykkeessä, sykevälivaihtelussa, unessa ja lämpötilassa.

Jussi Virkkala

Jussi Virkkala: Unen ja uneliaisuuden seuranta

Uni on tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia. Unihäiriöt ja unen määrän ja laadun heikkeneminen lisäävät uneliaisuutta, joka aiheuttaa tapaturmia erityisesti yksitoikkoisissa tehtävissä. Mobiililaitteissa ja kuluttajaelektroniikassa aikaansaatu edistys mahdollistaa unta ja uneliaisuutta koskevien tietojen laajamittaisen keräämisen.

Stephan Sigg profile

Stephan Sigg: Sydämen syke, salainen avain ja langaton reititin

Puhe käsittelee muun muassa läsnä-älyä ja käytettävää tietoturvaa – esimerkiksi kuinka poimia salaisia avaimia kohinaisesta datasta.

placeholder

Jarkko Reittu: Sosiaali- ja terveystietojen toissijainen käyttö

Eduskunnassa hyväksyttiin 13. maaliskuuta 2019 laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä. Uudella lailla muutetaan tapoja, joilla asiakkaiden tai potilaiden terveys- ja sosiaalitietoja voidaan hyödyntää esimerkiksi tieteellisessä tutkimuksessa ja opetuksessa. Sosiaali- ja terveysministeriö perustaa uuden lupaviranomaisen, joka myöntää lupia tällaisten tietojen toissijaiseen käyttöön. Mitä tämä uusi lainsäädäntö merkitsee tutkijoille käytännössä?

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu